Uusi kohde!

Sähkösuunnitelma, kesämökin sähköjen uus..., Kärrby

35 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Sulkanen.fi Oy, Vantaa

1 tunti sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Salo

44 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Talon ulkomaalaus, Hämeenlinna

38 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Pintataikurit, Lohja

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Muuttosiivous, Vantaa

56 minuuttia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Epoksilattia on kestävä ja kaunis vaihtoehto

Epoksipinnoitus sopii tilaan kuin tilaan, mutta useimmiten se valikoituu lattiamateriaaliksi varastoihin, autotalleihin, teknisiin tiloihin, märkätiloihin tai julkisiin tiloihin.


Epoksilattian saa eri sävyissä, eikä lattian siis tarvitse aina olla betonin harmaa. Epoksin kiiltävä pinta tuo tilaan valoisuutta ja tilan tuntua.

Kun pinta on käsitelty oikein se ei ole liukas märkänäkään, mikä tekee siitä oivan valinnan myös vaikkapa kylpyhuoneeseen tai kodinhoitohuoneeseen. Saumaton pinta on myös helppo pitää puhtaana.

Miksi siis kannattaa valita epoksilattia?

  • kestävä ja pitkäikäinen
  • helppo pitää puhtaana
  • saumaton
  • hygieeninen
  • vesitiivis
  • lattian kiilto lisää tilan valoisuutta ja näyttää tyylikkäältä

Kilpailuta epoksilattian asennus

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Itsestään siliävä epoksilattia

Itsestään siliävä epoksilattia on helppohoitoinen ja kustannustehokas valinta, joka sopii mihin tahansa tilaan. Se on lisäksi ekologinen sekä pitkäikäinen vaihtoehto eikä se ole liuotinpohjainen. Itsesiliävää epoksilattiaa saa monissa eri väreissä, esimerkiksi metallinvärisenä, tai se voidaan halutessa kuvioida imitoimaan vaikkapa marmoripintaa.

Epoksilattian pintaa voidaan tarvittaessa karhentaa, jolloin vähennetään lattian liukkautta.

epoksilattia asunnossa

Hiertoepoksilattia

Hiertoepoksilattia on epoksilattioista kaikista kestävin vaihtoehto ja soveltuu myös mainiosti esimerkiksi märkätiloihin. Koska pinta kestää hyvin mekaanista rasitusta, erilaisia kemikaaleja, eikä tarvitse erillistä kosteuseristystä, se soveltuu hyvin vaikkapa autokorjaamon, varastohallin, kylpyhuoneen tai saunan lattiamateriaaliksi.

Hiertoepoksipinnoite koostuu hartsista sekä kovetinosasta. Hiertoepoksilattian ja seinän väli saadaan asennettaessa täysin tiiviiksi, mikä helpottaa lattian puhtaanapitoa ja tekee lattiasta erittäin hygieenisen.

Epoksilattian asennus

Kun suunnitellaan epoksilattian asennusta, pohjatyöt on tärkeää hoitaa kunnolla, jotta taataan siisti lopputulos. Ennen epoksin asennusta lattia tulee aina:

  • tasoittaa
  • puhdistaa
  • käsitellä esikäsittelyaineella

Asennukseen on hyvä ottaa avuksi ammattilainen, jotta lattiasta saadaan varmasti kaunis ja toimiva kokonaisuus. Ammattilainen osaa valita oikeat epoksipinnoitteet kyseessä olevan kohteen tarpeisiin sekä asentaa lattian vaivattomasti niin, että pinnasta tulee kestävä eikä se jää esimerkiksi liukkaaksi.

epoksilattia suurtalouskeittiössä
Epoksilattia sopii hyvin myös vaikkapa suurtalouskeittiöön

Epoksimaali hinta

Epoksimaali auttaa vahvistamaan lattiaa ja sen avulla lattiasta saadaan juuri sen värinen kuin itse halutaan; markkinoilta löytyvä epoksimaalien väriskaala on nimittäin hyvin laaja. Lattialle tarkoitettu epoksimaali maksaa keskimäärin n. 30 € / litra.

Epoksimaalissa on kaksi komponenttia: epoksihartsi ja kovete. Nämä kaksi osaa sekoitetaan yhteen ennen maalauksen aloittamista, jolloin ne muodostavat kemiallisen reaktion, joka takaa kuivuessaan jäykän ja kestävän lopputuloksen.

Kaipaako lattiasi pinnoitetta? Löydä tekijä lattiaremonttiin Urakkamaailmasta

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi