Uusi kohde!

Taloyhtiöurakka: Metalliaidan rakentamin..., Järvenpää

1 minuutti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

SähköTTV, Nurmijärvi

2 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Vantaa

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Autotallin sähkösuunnitelma, Nurmijärvi

5 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

RMA Palvelut Oy, Helsinki

14 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Sähkösuunnittelu, Espoo

59 minuuttia sitten

×

Turvalukko auttaa pitämään varkaat loitolla

turvalukko turvaa kotia

Lukuaika 3min

Jos toiveenasi on lisätä kotisi turvallisuutta, voi turvalukko olla siihen oiva keino. Lukko sekä lisää murtolujuutta että parantaa avainturvallisuutta tilanteessa, jossa käyttölukon avaimet ovat joutuneet hukkaan.

Lisälukitus

Turvalukko on aina lisä käyttölukon rinnalle ja se asennetaan n. 40 cm sen ylä- tai alapuolelle. Lukko auttaa vahvistamaan ovea ja vaikeuttaa murron mahdollisuutta. Useimmiten turvalukolla on omat avaimensa, mutta osa malleista voidaan sarjoittaa sopimaan myös jo olemassa olevaan kotiavaimeen. Markkinoilla on saatavilla laaja valikoima erilaisia turvalukkoja. Niitä on hyvä vertailla etukäteen, jotta löytää parhaimman mallin omiin tarpeisiin. Lukkoseppä tai muu alan ammattilainen osaa tarvittaessa neuvoa tarkemmin sopivan lukon löytämisessä ja vastata lisäkysymyksiin lukkojen teknisistä ominaisuuksista.

Osa lukoista avautuu sekä sisä- että ulkopuolelta, jolloin lukkopesät asennetaan molemmin puolin ovea. Jos kaipaat edullisempaa vaihtoehtoa, voidaan lukkopesä asentaa vain oven toiselle puolelle, omasta tarpeesta riippuen. Jos kotiin on asennettu hälytysjärjestelmä, voidaan lukkoa käyttää myös järjestelmän päälle kytkemiseen. Kodin lisäksi moni hankkii turvalukon myös mökille, sillä siellä oleskellaan yleensä harvemmin ja mökkikauden ulkopuolella murron riski voi kasvaa.

Huom! Jos olet asentamassa turvalukkoa kerros- tai rivitaloasuntoon, muista ensin tarkistaa isännöitsijältä onko taloyhtiössä lukkoja koskevia säännöksiä. Lue lisää remontin ilmoittamisesta taloyhtiölle tästä.

Mitkä seikat vaikuttavat asennuksen hintaan?

Turvalukon asennuksen hintaan vaikuttaa luonnollisesti asennettavien lukkojen määrä. Omakotitalossa tai mökillä voi olla tarpeen asentaa lukkoja sekä etu- että takaoviin, kun taas kerrostaloasunnossa riittää useimmiten yksi lukko. Lisäksi tulee ottaa huomioon lukkomalli ja –merkki sekä lisäavainten määrä.

Myös oven materiaalilla on vaikutuksensa lukon asennuksen lopulliseen hintaan. Esimerkiksi metalliseen tai rautaiseen umpioveen lukon asentaminen voi olla haastavampaa kuin pehmeämpään puuoveen, mikä nostaa työn hintaa. Ammattilainen pystyy pyydettäessä antamaan tarkan hinta-arvion asennuksesta. Muista tiedustella arvion yhteydessä, kuuluuko lukko asennuksen hintaan vai veloitetaanko se erikseen. Huomioitavaa on myös, että turvalukon asentaminen alentaa usein kotivakuutuksen hintaa, säästöjä voidaan siis saada sitä kautta.

Turvalukon lisäksi oveen on mahdollista asentaa myös muita turvallisuutta parantavia elementtejä. Tällaisia ovat esimerkiksi varmuusketju sekä ovisilmä. Urakkamaailman kautta pääset kilpailuttamaan turva-asioiden ammattilaisen.Urakkamaailma auttaa sinua löytämään ammattilaiset urakallesi. Remontti-ilmoituksen jättäminen on ilmaista eikä sido remontin tilaamiseen.


Aloita kotisi turvaaminen tästä


Kilpailuttaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!
kodin lukko


Asennettujen lukkojen kunnosta on syytä muistaa pitää huolta. Säännöllisellä huollolla ja puhdistuksella varmistetaan lukkojen toimivuus ja vältytään isommilta korjaustöiltä. Esimerkiksi Helsingissä 13:n Abloy Classic lukon puhdistus ja voitelu hoitui 269 eurolla. Lue urakasta lisää tästä.

Mitä on siis syytä muistaa, kun harkitaan turvalukkoa?

 • Asennettavien lukkojen määrä
 • Oven tyyppi / laatu
 • Lukkopesien sijoittelu
 • Paloturvallisuus – lukkoa tulee käyttää ainoastaan, kun asunnossa ei oleskella!


Turvalukolla on merkitystä - Helsingin Poliisin mukaan iso osa murroista olisi estettävissä hyvällä lukituksella. Vaikka lukko olisikin oikeilla välineillä rikottavissa, murtautuja haluaa usein välttää turhaa ääntä sekä käyttää mahdollisimman vähän aikaa. Näin ollen murron kohteeksi valikoituu harvemmin asunto, jonka lukon murtaminen on ison työn takana.Kilpailuta remonttisi, ilmaiseksiRemonttiturvalla turvaat remonttisi

Tässä artikkelissa:

 • Tietoa turvalukon hyödyistä
 • Turvalukon hintaan vaikuttavia seikkoja


Miksi valita Urakkamaailma?

 • Ilmainen palvelu
 • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä
 • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
 • Kirjallinen sopimus
 • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu


Kuinka Urakkamaailma toimii?


Lisää luettavaa:

lukkoseppä hinta

Lukkoseppä hinta

älylukko

Älylukko

älykoti

Älykoti

Kodin suunnittelu

Kodin suunnittelu

Rintamamiestalon remontointi

Rintamamiestalon remontti

kosteusvaurion tunnistaminen ja korjaus

Kosteusvaurion tunnistaminen

Routaeristäminen

Routaeristämisen hinta

Sijoitusasunnon remontti

Sijoitusasunnon remontti

sähkösuunnittelu

Sähkösuunnittelu

Mökkiremontti hinta

Mökkiremontti

ikkunaremontti hinta

Ikkunaremontin hinta

Pientä pintaremonttia

Pienen pintaremontin hintoja

taloyhtiön remonttiopas

Pientaloyhtiön remonttiopas