Uusi kohde!

Lämminvesivaraajan automaattisulakkeiden..., Porvoo

13 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

SF-Tiimi, Helsinki

2 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Hyvinkää

26 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Lämminvesivaraajan korjaus ja huolto, Porvoo

16 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Tinko Finland Oy, Lahti

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Sähköauton kotilatausaseman asennus ja t..., Espoo

27 minuuttia sitten

×
Päivitetty 29.04.2024

Omakotitalon putkiremontin hinta

Omakotitalon putkiremontti on iso investointi, joka kannattaa suunnitella huolella.

Listasimme tähän artikkeliin putkiremontin hintaan vaikuttavia tekijöitä, hintaesimerkkejä toteutuneista urakoista sekä yleisiä vinkkejä onnistuneeseen putkiremonttiin.


Mitä omakotitalon putkiremontti maksaa?

Omakotitalon putkiremontti maksaa keskimäärin n. 6 000 - 25 000 € . Hintaan vaikuttavat monet eri seikat, kuten esimerkiksi talon ikä, kerrosten lukumäärä sekä putkiremontin laajuus.

Putkiremontin hinta

Listasimme esimerkkejä Urakkamaailman kautta tehdyistä putkiremonteista. Hinnat ovat suuntaa-antavia, parhaiten saat selville oman kotisi remontin hinnan ja jättämällä remontti-ilmoituksen.

Selvitä putkiremonttisi hinta tästä, ilmaiseksi

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Omakotitalon käyttövesiputkiremontti

Omakotitalojen käyttövesiputkiremontti on huomattavasti helpompi, edullisempi ja nopeampi, kuin vastaavat remontit kerrostaloyhtiöissä. Tähän on monia syitä muun muassa se, että omakotitalojen putkiremontti toteutetaan yleensä siten, että vanhat putket jätetään seinien sisälle. Tämä nopeuttaa ja siten tuo kustannustehokkuutta remonttiin.

Selvitä oman putkiremonttisi hinta kysymällä usealta eri LVI-urakoitsijalta tarjous. Vain tällä tavalla näet tulevan remonttisi aidon hintatason ja voit turvallisin mielin tehdä päätöksesi.

Kiinnitä myös huomiota urakoitsijoiden taustatietoihin; aiempien asiakkaiden arvosteluihin, rekisteritietoihin, referensseihin ym.

Putkiremontteja myydään myös kotimyyntinä usean eri toimijan toimesta. Urakkamaailma neuvoo välttämään kyseisiä alan toimijoita, sillä palaute sekä asiakaspalvelun, että työn laadun suhteen on ollut heikkoa.

Liian monesti kotimyynnin parissa asiakasta painostetaan allekirjoittamaan remonttisopimus jo ensimmäisen käynnin aikana, mikä ei ole millään mittarilla asiallista toimintaa rakennusalan toimijalta. Muista, että kotimyynnissä on aina 14 päivän peruutusoikeus, vaikka myyjä toisin sanoisi.

Omakotitalon putkiremontin asennustyöstä saa kotitalousvähennyksen.

putkiremontti

On käytännössä mahdotonta antaa yleistävää hinta-arviota omakotitalojen putkiremonteista, sillä jokainen kohde on aina omanlaisensa ja kiinteistön omistajien tarpeet vaihtelevat suuresti.

Putkiremontin hintaan vaikuttaa esimerkiksi se, uusitaanko vesikalusteet tai patterit samalla.

Kun toteutat putkiremontin omakotitalossasi on samalla järkevää suunnitella koko rakennuksen energiatehokkuuden parantavia kehityksiä ja lämmöntuotannon muutoksia. Lue lisää energiasaneerauksesta.

Putkiremontin kesto omakotitalossa

Omakotitalon putkiremontin kesto on myös huomattavasti lyhyempi kuin kerrostalokohteissa. Kohteesta riippuen putkiremontti kestää muutamasta päivästä viikkoon.

Vesi ei ole katkaistuna koko remontin ajan, vaan vedentulo on lakkautettu yleensä vain tietyssä vaiheessa useammaksi tunniksi. Omakotitalossa voi siis asua samaan aikaan, kun kiinteistössä tehdään putkistoremonttia.

Mitä aiemmin remontti toteutetaan, sitä parempi. Jos toteutat putkiremontin vasta, kun olet havainnut useita vuotokohtia putkistossa, tulee remontista pidempi ja kalliimpi. Kannattaa siis olla ajoissa liikkeellä. Putkiremontin voi toteuttaa minä vuodenaikana tahansa.

Omakotitalon putkiremontti vuotokohta rakenteissa

Tässä omakotitalossa on tapahtunut vuoto rakenteiden sisällä.

Kuinka usein linjasaneeraus tulee tehdä omakotitalossa?

Yleisesti käytetyt metalliputket kestävät n. 20-40 vuotta. Vaihtelu on suuri sen takia, että kuormittavuus ja jopa kuntasi käyttämän veden laatu vaikuttavat putkien kestoon. Käytännössä, jos talon putkisto on 30 vuoden iässä, tulee kiinteistöön putkiremontti lähivuosina.

Nykyajan putkiremonteissa käytetyin materiaali on komposiittiputki, joka kestää jopa 50 vuoden käytön.

Useissa omakotitaloissa vesiputket ovat piilotettuja rakenteissa, joten niiden kuntoa ja mahdollisia vuotokohtia on siten vaikea havaita ja seurata.

Vakuutus putkiremonteissa

Suomen vakuutusyhtiöistä valtaosa alentaa vakuutuksiesi maksuja, kun olet tehnyt omakotitaloosi putkiremontin. Tämä tuo mukavaa säästöä joka vuosi kotitalouteesi.

Toisaalta, mitä vanhempi putkistosi on sitä vähemmän vakuutusyhtiöt korvaavat sattuneita vesivahinkoja. Toisin sanoen, jos putkiston ikä on 40 vuotta ja taloosi kohdistuu vesivahinko, voi vakuutusyhtiölläsi olla melkoisen tiukka näkemys korvauksien suhteen.

Riskien välttämiseksi, putkiremontti kannattaa toteuttaa hyvissä ajoin ja voit siten nukkua yösi hieman levollisemmin mielin.

Top-5 vinkit putkiremonttiin ja hinnan selvittämiseen:

  1. Kilpailuta putkiremonttisi kunnolla, älä tyydy yhden urakoitsijan tarjoukseen.
  2. Luo selkeä tarjouspyyntö, jossa selität remonttitarpeesi. Sinun ei tarvitse olla alan ammattilainen kirjoittaaksesi hyvä tarjouspyyntö.
  3. Tarkista urakoitsijan taustat ennen lopullista valintaa. Tämä hoituu kätevästi Urakkamaailman avulla.
  4. Tee kattava kirjallinen sopimus putkiremontistasi. Urakkamaailman kautta saat automaattisesti turvallisen ja kattavan kirjallisen remonttisopimuksen.
  5. Keskustele LVI-ammattilaisten kanssa miten putkiremontti kannattaa toteuttaa juuri sinun kodissasi. Yritä saada objektiivinen mielipide vs. myyntimiehen näkemys.

Löydä luotettava LVI-urakoitsija

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi