Uusi kohde!

Tiskikoneen asennus, Haukipudas

8 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Tinko Finland Oy, Espoo

14 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Jyväskylä

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kattoremontti, Kotka

13 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Veemix Rakennus Oy , Tuusula

17 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Vesivahingon kosteuskartoitus, Helsinki

5 tuntia sitten

×
 1. Kotitalousvähennys
 2. Kotitalousvähennys 2020

KOTITALOUSVÄHENNYS 2020- KATSO KUINKA PALJON SE ON HELPON ESIMERKIN AVULLA

Kotitalousvähennys 2020


Kotitalousvähennys vuonna 2020 on maksimissaan 2250 euroa

Katso alta laskuesimerkki

Kotitalousvähennys on erittäin merkittävä veroetu remonteissa ja muissa palveluissa, joita tilataan kotiin tai vapaa-ajanasunnolle. Lue siis tämä artikkeli, niin tiedät miten toimia kotitalousvähennyksen kanssa.

Vuoden 2020 kotitalousvähennysprosentti on 40

Laskuesimerkki: Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuoneremontin kokonaiskustannus tässä esimerkissä on 10 000€ (sisältäen arvonlisäveron). Siitä 4000€ oli materiaalikustannuksia ja 6000€ oli työn osuus. Koska kotitalousvähennys lasketaan ainoastaan työn osuudesta, voidaan materiaalikustannukset unohtaa kokonaan, eli keskitytään ainoastaan 6000€ työn osuuteen.

 • Materiaalien osuus 4000€
 • Työn osuus 6000€


Kotitalousvähennysprosentti vuodelle 2020 on tosiaan 40%, joka lasketaan siis 6000€:n työn osuudesta = 40% x 6000€ = 2400€.

Kotitalousvähennyksessä on vuotuinen 100€ omavastuu, joka täytyy vähentää ko. summasta = 2400€ - 100€ = 2300€. (Huom. omavastuu on kerran vuodessa maksettava, ei siis projektikohtainen omavastuu, joka pitäisi maksaa joka tilauksesta erikseen.)

Laskimme edellisessä esimerkissä kotitalousvähennykseksi 2300€ MUTTA koska maksimikotitalousvähennys on asetettu 2250 euroon, on tämän kyseisen remontin kotitalousvähennyssumma kyseinen yläraja, 2250 euroa.

Mitä tämä tarkoittaa?

Tämä tarkoittaa sitä, että valtio palauttaa sinulle 2250 euroa! Toisin sanoen, kun maksoit kylpyhuoneremontin yritykselle työn osuudesta 6000 euroa, saat siitä takaisin itsellesi 2250 euroa! Eli työn osuuden hinta tippui 3750 euroon. Näin valtio siis tuki remonttiasi.


HUOM. Voit kilpailuttaa kaikki rakennusvaiheet Urakkamaailman kautta ja säästää rahaa jopa 30%!

Kilpailuta eri urakat Urakkamaailmassa

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän urakkaan kuin urakkaan. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.Ei siis kannata missään nimessä tilata remontteja "pimeästi", "ilman kuittia", koska sen avulla säästää kyllä arvonlisäveron, mutta se ei ole taloudellisesti kannattavaa! Se on lain vastaista ja menetät myös samalla KAIKKI oikeutesi, jos remontti meneekin pieleen, tai remontissa paljastuu esimerkiksi puolen vuoden päästä jokin vika ja haluat korvauksia.

Saako kaikilta yrityksiltä kotitalousvähennyksen?

EI SAA. Jotta saat kotitalousvähennyksen, tulee yrityksen kuulua ennakkoperintärekisteriin. Tämä kuulostaa hankalalta termiltä, mutta se ei sitä kuitenkaan ole. Kun kilpailutat remonttisi Urakkamaailman kautta, tiedät sen, että urakoitsija kuuluu ennakkoperintärekisteriin, sillä Urakkamaailma on tarkistanut yrityksen tiedot kun yritys on rekisteröitynyt Urakkamaailmaan.

Kuinka kotitalousvähennys saadaan/haetaan?

Kotitalousvähennyksen hakeminen on helppoa! Tähän on kaksi eri tapaa: paperinen ja digitaalinen:


1. Jos teit remontin vuonna 2019, tulee sinun vuoden 2020 keväällä saamaasi veroilmoitukseen täyttää lomake 14A, johon täytät remonttisi tiedot: mikä oli työn osuus euroissa, miltä yritykseltä tilasit remontin. Helppoa.


2. Toinen vaihtoehto on täyttää remonttisi tiedot: mikä oli työn osuus euroissa, miltä yritykseltä tilasit remontin verottajan digitaalisessa nettipalvelussa: Omaverossa. Voit täyttää ko. tiedot ko. palveluun vaikka saman tien.


Kun olet tehnyt ilmoitukset jommallakummalla tavalla, valtio tulee palauttamaan sinulle edellä olevan esimerkin tapauksessa 2250€.

Huom. Vähennys myönnetään sinä vuonna, kun lasku on maksettu. Eli jos remontti tehdään konkreettisesti 2019 joulukuussa, mutta lasku tulee 2020 tammikuussa, kuuluu kotitalousvähennys vuodelle 2020, ja siis saat rahasi takaisin vasta vuonna 2021. Eli jos remontti ajoittuu loppuvuoteen, kannattaa pyytää yritykseltä lasku samalle vuodelle monesti.

Vinkkejä kotitalousvähennykseen

 • Jos tilaat useamman remontin tai muun työsuorituksen, joka on kotitalousvähennyksen alainen TAI remontin koko on suuri, tulee kotitalousvähennyksen maksimi monesti vastaan ja menetät rahaa. Yllä olevassa esimerkissäkin yhden vuoden maksimi tuli vastaan. Tällöin voi olla järkevää hajauttaa esimerkiksi remontti kahteen eri osaan, kahdelle eri vuodelle, jotta saat kotitalousvähennyksen siis kokonaisuudessaan. Esimerkiksi remontti aloitetaan joulukuussa ja päätetään tammikuussa, ja laskutus on jakautunut kahteen eri osaan: joulukuulle ja seuraavan vuoden tammikuulle.


 • Jos sinulla on puoliso, niin kannattaa jakaa kotitalousvähennys puolisosi kesken (jos remontti on suuri), sillä tällöin isostakin remontista saadaan maksimivähennykset, sillä henkilökohtainen raja 2250€ voidaan käyttää kahdesti. MUTTA, jos remontti on pieni, esimerkiksi 500 euron työn osuus, ei tätä suoritusta kannata jakaa kahdelle eri maksajalle (siis puolisoiden kesken), sillä tässä tapauksessa kumpikin joutuvat maksamaan 100 euron omavastuudet ja kotitalousvähennyksen osuus pienenee.


 • Jos sinulle jäi vielä kysyttävää kotitalousvähennyksestä suosittelemme, että tutustut verottajan ohjeisiin.


Tässä artikkelissa kerromme:

 • Kuinka paljon kotitalousvähennys on vuonna 2020
 • Helpon esimerkin avulla ymmärrät miten se lasketaan
 • Kuinka kotitalousvähennys haetaan
 • Kuinka säästät rahaa remontissasi


Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästäSyitä käyttää Urakkamaailmaa:

 • Löydät luotettavan tekijän remontillesi ilmaiseksi
 • Säästä rahaa kilpailuttamalla
 • Näe urakoitsijoiden taustatiedot
 • Kirjallinen sopimus
 • Urakkamaailman asiakaspalvelu


Lue myös

Remonttilaina

Saunan panelointi

Omakotitalon rakennusvaihe

Omakotitalon rakennusvaihe

parvekelasitus hinta

Parvekelasitus hinta

Puun kaatamisen hinta

Puun kaatamisen hinta

Ilma-vesilämpöpumpun hinta

Ilma-vesilämpöpumpun hinta

parvekelasitus hinta

Parvekelasitus hinta

taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Kilpailuta energiatodistus

Energiatodistus

Asfaltoinnin hinta

Asfaltoinnin hinta


Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää remontille tekijä:

4 9 8 4 8 1 6 4

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.