Uusi kohde!

Autotalli muuttaminen autohuoltotilaksi, Luhtikylä

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

3k-Yhtiöt OY, Espoo

8 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Vantaa

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Tapiseeraus makuuhuone ja olohuone, Jyväskylä

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kapre Oy, Tuusula

9 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kattoremontti, Kirkkonummi

3 tuntia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Sälekaihtimien asennus ja hinta

Tässä artikkelissa pääset tutustumaan sälekaihtimien asennuksen toteutuneisiin hintoihin sekä seikkoihin mitä asennuksessa tulee huomioida.


Mitä sälekaihtimien asennus maksaa?

Yhden sälekaihtimen asennuksen hinta on n. 100 € - 200 €, sisältäen asennuksen ja materiaalit. Hintaan vaikuttaa toki ikkunan tai oven koko sekä sälekaihdin tyyppi.

Esimerkiksi Urakkamaailman kautta kilpailutetun kerrostalohuoneiston viiden ikkunan sälekaihtimien asennuksen hinnaksi muodostui 525 €.

Kilpailuta sälekaihtimien asennus

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Sälekaihtimien hinta

Halvimmat sälekaihtimet voivat maksaa n. 15 € - 20 € ja kalliimmat useita satoja euroja. Sälekaihtimien hinnat vaihtelevat valmistajasta, sälekaihdin tyypistä sekä koosta riippuen. Usein sälekaihtimet tilataan mittatilaustyönä kohdekohtaisesti.

Hintaesimerkkejä toteutuneista urakoista:

Sälekaihtimet suojaavat kuumuudelta, valolta ja katseilta

Sälekaihtimet ovat olleet vuosikymmeniä suomalaisten suursuosiossa, mutta niiden historia ulottuu tuhansien vuosien taakse. Jo muinaiset egyptiläiset tekivät ikkunoihinsa kaisloista säleikköjä.

Sälekaihtimia käytetään yhä samassa tarkoituksessa: ne pitävät sisätilat viileämpinä paahteella, varjostavat ja antavat näkösuojan. Kestosuosion salaisuus piilee käytettävyydessä. Kaihtimien avulla on helppo säädellä sekä huoneen valoisuutta että näkyvyyttä ulospäin.

sälekaihtimien asennus

Nykyisten sälekaihtimien toimintamekanismi on yksinkertainen. Kaihtimen peittävyyttä voi säätää portaattomasti muuttamalla säleiden asentoa tai kaihtimen voi vetää ylös ikkunan edestä. Monissa nykymalleissa on kääntötangon sijaan kääntönuppi, ja integroiduissa malleissa koko mekanismi, paitsi nuppi, asennetaan näkymättömiin. Pitkinä roikkuvat säätönarut ovat jäämässä historiaan: ne ovat epäkäytännöllisiä sekä hengenvaarallisia pikkulapsille.

Kaihtimet voi asentaa joko ikkunoiden väliin tai pinta-asennuksena karmeihin, seinään tai kattoon. Asennustapa vaikuttaa myös kaihdinten toiminnallisuuteen.

Sälekaihtimet torjuvat kuumuutta tehokkaimmin ikkunalasien välissä, missä ne eivät myöskään kerää samalla tavalla pölyä. Toisaalta, pinta-asennus tekee ikkunoiden pesun helpommaksi.

Useimmat mallit voi asentaa kummallakin tavalla, mutta on hyvä muistaa, että valittu asennustapa vaikuttaa kaihtimen sopiviin mittoihin. Osa valmistajista ilmoittaa mittatiedoissa säleiden leveyden, osa asennusleveyden. Siksi on tärkeä tarkistaa joko myyntitiedoista tai myyjältä, kummasta mitasta on kyse.

Kaikissa sateenkaaren väreissä

Sälekaihtimet ovat tavallisesti alumiinia, puuta tai muovia. Luonnonmateriaalit, kuten puu ja bambu, ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina.

Valtaosa sälekaihtimista antaa 100 prosenttisen suojan haitallisia uv-säteitä vastaan. Monet on myös käsitelty palonestoaineilla. Niiden, jotka eivät halua lisätä elinympäristönsä kemikaalikuormaa, kannattaa tiedustella asiasta ennen kauppoja.

siniset sälekaihtimet

Kuumina päivinä on ekologisempaa ja miellyttävämpää ehkäistä sisätilojen lämpenemistä kuin viilentää niitä. Hyvällä lämpösuojauksella sisätila voi pysyä useamman asteen viileämpänä.

Kaihdinten käyttötavallakin on vaikutusta niistä saatavaan hyötyyn. Sälekaihtimet torjuvat lämpöä paremmin, mikäli säleiden kupera eli pyöreäkylkisempi puoli osoittaa ulospäin. Huonetilan varjostaminen taas on tehokkaampaa, jos säleiden kovera puoli on käännetty ulos.

Löydä luotettava tekijä

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Lämpösuojauksen kannalta suomalaisten suosimat valkoiset ja hopeiset sälekaihtimet ovat tehokkaita, sillä tummat pinnat imevät enemmän lämpösäteilyä. Värivalikoimiin kannattaa kuitenkin tutustua ennakkoluulottomasti. Tarjolla on satoja punaisen, sinisen, vihreän, keltaisen, oranssin, violetin, harmaan ja beigen sävyjä. Myös sälekaihtimien yläkotelot ja alalistat saa sävytettyä samalla tai yhteensopivalla värillä.

Värikkäitä tai muutoin näyttäviä vaihtoehtoja kutsutaan sisustuksellisiksi sälekaihtimiksi. Kerrostalossa asuvien kannattaa tarkistaa etukäteen, onko taloyhtiöllä määräyksiä ikkunoiden väliin asennettavien sälekaihtimien väreistä. Toisissa yhtiöissä hyväksytyt värit on rajattu muutamaan yhtenäisen julkisivun säilyttämiseksi. Mahdollinen sääntely ei kuitenkaan koske pinta-asennettuja sälekaihtimia, sillä ne rinnastuvat verhoihin.

Laatuun kannattaa satsata

Sälekaihtimia valitessa on hyvä miettiä niiden ensisijaista käyttötarkoitusta: halutaanko niiden suojaavan kuumuudelta, valolta vai katseilta? Valikoimasta löytyy esimerkiksi pimentäviä tai puolipimentäviä sälekaihtimia makuuhuoneeseen tai multimediatilaan. No-hole-malleissa sälekaihtimien rei'itys peittyy suljettaessa kokonaan, eli valoa ei pääse sisälle sitäkään vähää. Läpikuultavasta materiaalista valmistetut säleverhot puolestaan sirottavat valoa ja suojaavat katseilta mutta eivät pimennä.

Standardikokoisiin ikkunoihin löytyy runsaasti hyllyvaihtoehtoja, mutta yleensä erikoisemmatkin toiveet saa toteutettua. Sälekaihtimia tehdään myös pyöreisiin tai esimerkiksi ylhäältä vinoihin ikkunoihin. Lisäksi lasitetuille parvekkeille löytyy säänkestäviä malleja, jotka liikkuvat sivusuunnassa eivätkä häiritse lasien käyttöä.

Nykyään yhä useampi teettää sälekaihtimet mittatilaustyönä myös tavanomaisiin ikkunoihin. Tällöin kaihtimet istuvat täydellisesti, värit ja materiaalit ovat juuri halutunlaiset.

Myös asennuspalvelut ovat kasvattaneet suosiotaan. Sälekaihtimien laatuun kannattaa kiinnittää huomiota. Laadukkailla kaihtimilla voi olla viiden vuoden täystakuu, kun taas heppoisimmat markettituotteet eivät tahdo kestää vuotta paria normaalissa käytössä. Monet kaihdinliikkeet tekevät ilmaisia suunnittelu- ja mittauskäyntejä mahdollisten asiakkaiden luokse.

Aloita onnistunut sälekaihdinremontti

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on nopeaa ja helppoa.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi