Uusi kohde!

Asbestikartoitus keittiön välitilasta, Joensuu

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kodit Kunnossa Oy , Helsinki

7 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Oulu

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Keittiö remontti, Nurmijärvi

5 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Comx oy, Espoo

9 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Väliseinän purku, Nurmijärvi

5 tuntia sitten

×

Sälekaihtimien asennus ja hinnat

Tässä artikkelissa pääset tutustumaan sälekaihtimien asennuksen toteutuneisiin hintoihin sekä seikkoihin mitä asennuksessa tulee huomioida.

sälekaihtimien asennus hinta

Mitä sälekaihtimien asennus maksaa?

Yhden sälekaihtimen asennuksen hinta on n. 100 € - 200 €, sisältäen asennuksen ja materiaalit. Hintaan vaikuttaa toki ikkunan tai oven koko sekä sälekaihdin tyyppi. Esimerkiksi Urakkamaailman kautta kilpailutetun kerrostalohuoneiston viiden ikkunan sälekaihtimien asennuksen hinnaksi muodostui 525 €.

Sälekaihtimien hinnat vaihtelevat valmistajasta, sälekaihdin tyypistä sekä koosta riippuen. Usein sälekaihtimet tilataan mittatilaustyönä kohdekohtaisesti. Halvimmat sälekaihtimet voivat maksaa n. 15 € - 20 € ja kalliimmat monta sataa euroa.

Hintaesimerkkejä toteutuneista urakoista:


Kuuden sälekaihtimen asennus

Urakkamaailman käyttäjä halusi löytää avaimet käteen-periaatteella asentajan ja materiaalit. Sälekaihtimien väriksi haluttiin metallinharmaa. Ikkunoita oli yhteensä kuusi kappaletta. Lue lisää tästä asennuksesta.

Kokonaishinta: 784 €


Sälekaihtimien asentaminen kodin ikkunoihin

Tuusulassa sijaitsevaan paritaloon haluttiin hankkia sälekaihtimet ja asennustyö. Paritalossa oli viisi isoa ikkunaa joiden rinnalla tuuletusikkunat, joita oli yhteensä 6. Lue lisää tästä asennuksesta.

Kokonaishinta: 1 365 €


Viiteen ikkunaan sälekaihtimet kerrostalohuoneistossa

Urakkamaailman käyttäjä halusi saada tarjouksen sälekaihtimista ja niiden asennuttamisesta huoneiston kaikkiin ikkunoihin. Ikkunoissa ei ollut ennalta vanhoja sälekaihtimia. Ikkunoita oli 5 kpl (n.120cm) ja parvekkeen ikkuna + ovi (n. 270cm). Lue lisää tästä asennuksesta.

Kokonaishinta: 525 €


Sälekaihdin ja asennus yhteen ikkunaan

Työnä oli sälekaihtimen hankkiminen ja asennustyö yhteen ikkunaan. Työhön kuului myös vanhan sälekaihtimen poistaminen. Ikkunan koko oli korkeus: 114 cm ja leveys: 84 cm. Lue lisää tästä asennuksesta.

Kokonaishinta: 110 €


Sälekaihtimet rivitalohuoneistoon

Urakkamaailman käyttäjä etsi tekijää, joka olisi hankkinut ja asentanut 9 eri sälekaihtimet. Sälekaihtimia asennettiin useisiin eri kokoisiin ikkunoihin sekä yhteen oveen. Lue lisää asennuksesta ja katso tarkat mitat tästä.

Kokonaishinta: 1 058 €


Löydä tekijä sälekaihtimien asennukseen

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.


sälekaihtimien asennus

Sälekaihtimet suojaavat kuumuudelta, valolta ja katseilta

Sälekaihtimet ovat olleet vuosikymmeniä suomalaisten suursuosiossa, mutta niiden historia ulottuu tuhansien vuosien taakse. Jo muinaiset egyptiläiset tekivät ikkunoihinsa kaisloista säleikköjä. Sälekaihtimia käytetään yhä samassa tarkoituksessa: ne pitävät sisätilat viileämpinä paahteella, varjostavat ja antavat näkösuojan. Kestosuosion salaisuus piilee käytettävyydessä. Kaihtimien avulla on helppo säädellä sekä huoneen valoisuutta että näkyvyyttä ulospäin.

Nykyisten sälekaihtimien toimintamekanismi on yksinkertainen. Kaihtimen peittävyyttä voi säätää portaattomasti muuttamalla säleiden asentoa tai kaihtimen voi vetää ylös ikkunan edestä. Monissa nykymalleissa on kääntötangon sijaan kääntönuppi, ja integroiduissa malleissa koko mekanismi, paitsi nuppi, asennetaan näkymättömiin. Pitkinä roikkuvat säätönarut ovat jäämässä historiaan: ne ovat epäkäytännöllisiä sekä hengenvaarallisia pikkulapsille.

Kaihtimet voi asentaa joko ikkunoiden väliin tai pinta-asennuksena karmeihin, seinään tai kattoon. Asennustapa vaikuttaa myös kaihdinten toiminnallisuuteen. Sälekaihtimet torjuvat kuumuutta tehokkaimmin ikkunalasien välissä, missä ne eivät myöskään kerää samalla tavalla pölyä. Toisaalta, pinta-asennus tekee ikkunoiden pesun helpommaksi. Useimmat mallit voi asentaa kummallakin tavalla, mutta on hyvä muistaa, että valittu asennustapa vaikuttaa kaihtimen sopiviin mittoihin. Osa valmistajista ilmoittaa mittatiedoissa säleiden leveyden, osa asennusleveyden. Siksi on tärkeä tarkistaa joko myyntitiedoista tai myyjältä, kummasta mitasta on kyse.

Kaikissa sateenkaaren väreissä

Sälekaihtimet ovat tavallisesti alumiinia, puuta tai muovia. Luonnonmateriaalit, kuten puu ja bambu, ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Valtaosa sälekaihtimista antaa 100 prosenttisen suojan haitallisia uv-säteitä vastaan. Monet on myös käsitelty palonestoaineilla. Niiden, jotka eivät halua lisätä elinympäristönsä kemikaalikuormaa, kannattaa tiedustella asiasta ennen kauppoja.

siniset sälekaihtimet

Kuumina päivinä on ekologisempaa ja miellyttävämpää ehkäistä sisätilojen lämpenemistä kuin viilentää niitä. Hyvällä lämpösuojauksella sisätila voi pysyä useamman asteen viileämpänä. Kaihdinten käyttötavallakin on vaikutusta niistä saatavaan hyötyyn. Sälekaihtimet torjuvat lämpöä paremmin, mikäli säleiden kupera eli pyöreäkylkisempi puoli osoittaa ulospäin. Huonetilan varjostaminen taas on tehokkaampaa, jos säleiden kovera puoli on käännetty ulos.


HUOM. Voit kilpailuttaa kaikki remontit Urakkamaailman kautta ja säästää rahaa jopa 30%!

Kilpailuta eri urakat Urakkamaailmassa

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.


Lämpösuojauksen kannalta suomalaisten suosimat valkoiset ja hopeiset sälekaihtimet ovat tehokkaita, sillä tummat pinnat imevät enemmän lämpösäteilyä. Värivalikoimiin kannattaa kuitenkin tutustua ennakkoluulottomasti. Tarjolla on satoja punaisen, sinisen, vihreän, keltaisen, oranssin, violetin, harmaan ja beigen sävyjä. Myös sälekaihtimien yläkotelot ja alalistat saa sävytettyä samalla tai yhteensopivalla värillä.

Värikkäitä tai muutoin näyttäviä vaihtoehtoja kutsutaan sisustuksellisiksi sälekaihtimiksi. Kerrostalossa asuvien kannattaa tarkistaa etukäteen, onko taloyhtiöllä määräyksiä ikkunoiden väliin asennettavien sälekaihtimien väreistä. Toisissa yhtiöissä hyväksytyt värit on rajattu muutamaan yhtenäisen julkisivun säilyttämiseksi. Mahdollinen sääntely ei kuitenkaan koske pinta-asennettuja sälekaihtimia, sillä ne rinnastuvat verhoihin.

Laatuun kannattaa satsata

Sälekaihtimia valitessa on hyvä miettiä niiden ensisijaista käyttötarkoitusta: halutaanko niiden suojaavan kuumuudelta, valolta vai katseilta? Valikoimasta löytyy esimerkiksi pimentäviä tai puolipimentäviä sälekaihtimia makuuhuoneeseen tai multimediatilaan. No-hole-malleissa sälekaihtimien rei'itys peittyy suljettaessa kokonaan, eli valoa ei pääse sisälle sitäkään vähää. Läpikuultavasta materiaalista valmistetut säleverhot puolestaan sirottavat valoa ja suojaavat katseilta mutta eivät pimennä.

Standardikokoisiin ikkunoihin löytyy runsaasti hyllyvaihtoehtoja, mutta yleensä erikoisemmatkin toiveet saa toteutettua. Sälekaihtimia tehdään myös pyöreisiin tai esimerkiksi ylhäältä vinoihin ikkunoihin. Lisäksi lasitetuille parvekkeille löytyy säänkestäviä malleja, jotka liikkuvat sivusuunnassa eivätkä häiritse lasien käyttöä.

Nykyään yhä useampi teettää sälekaihtimet mittatilaustyönä myös tavanomaisiin ikkunoihin. Tällöin kaihtimet istuvat täydellisesti, värit ja materiaalit ovat juuri halutunlaiset. Myös asennuspalvelut ovat kasvattaneet suosiotaan. Sälekaihtimien laatuun kannattaa kiinnittää huomiota. Laadukkailla kaihtimilla voi olla viiden vuoden täystakuu, kun taas heppoisimmat markettituotteet eivät tahdo kestää vuotta paria normaalissa käytössä. Monet kaihdinliikkeet tekevät ilmaisia suunnittelu- ja mittauskäyntejä mahdollisten asiakkaiden luokse.


Jätä remontti-ilmoitus tästä
Remontti-ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido sinua remontin tilaamiseen.Tässä artikkelissa:

  • Toteutuneita hintoja sälekaihtimien asennuksista
  • Kuinka säästää rahaa sälekaihtimien asennuksessa
  • Mitä on hyvä tietää asennusvaiheessa
  • Miksi sälekaihdin on hyvä ratkaisu kotiin ja toimistoihin


Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä


Sinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

Ilmalämpöpumpun asennushinnat

Ilmalämpöpumpun asennushinnat

parvekelasitus hinta

Parvekelasitus hinta

Maaperätutkimus

Maaperätutkimus

Lattialämmityksen hinta

Lattialämmityksen hinta

Omakotitalon rakennusvaihe

Omakotitalon rakennusvaihe

Lämminvesivaraajaremontti

Lämminvesivaraajaremontti


Syitä käyttää Urakkamaailmaa:

  • Maksuton
  • Säästä kilpailuttamalla remonttisi
  • Näe arvosteluja yrityksistä
  • Turvallinen remonttisopimus
  • Urakkamaailman asiakaspalvelu

nuohous hinta

Nuohouksen hinta

Kodin suunnittelu

Kodin suunnittelu

Asfaltoinnin hinta

Asfaltoinnin hinta

nuohous hinta

Nuohouksen hinta

Sijoitusasunnon remontti

Sijoitusasunnon remontti

putkimies hinta

Putkimies hinta

Avokeittiö erilliskeittiö hinta

Avokeittiön hintoja
Urakkamaailma on suurin ja suosituin sivusto löytää remontille tekijä:

6 7 6 0 0 4 7 1

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.