Uusi kohde!

Keittiön siirto, purku ja asennus - Kylp..., Helsinki

16 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Vakitek Oy, Järvenpää

53 minuuttia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Jyväskylä

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Keittiön sähköt, Rovaniemi

24 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Parkettimies Oy, Helsinki

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Aurinkosuojakalvot parvekkeelle, Espoo

37 minuuttia sitten

×

Mitä on ryhmärakentaminen? Milloin kannattaa osallistua ryhmärakennusprojektiin?

Ryhmärakentaminen on yhdessä isojen tai pienien rakennusprojektien teettämistä ja niihin osanottamista. Yksinkertaisimmillaan ryhmärakentaminen tarkoittaa taloyhtiön perustamista jo ennen kuin taloyhtiö omistaa taloa, vaan taloyhtiö suunnittelee ja toteuttaa itse taloyhtiönsä.


ryhmärakentaminen


Ryhmärakentaminen on kasvattanut suosiotaan suuresti viimeisin vuosikymmenen aikana vaikka idea sinällään on vanha. Esimerkiksi Helsingin Kalasatamaan on rakennettu viime aikoina useampi ryhmärakentamisen kautta organisoitu rakennus. Ryhmärakentamisessa joukko tavallisia ihmisiä toimii yhdessä rakennushankkeen rakennuttajina. Asukasryhmä toimii kollektiivisesti ja päättävät itse esimerkiksi rakennuttajista tai rakennusratkaisuista.

Ryhmärakentaminen jakaa riskin joukon rakennuttajien kanssa

Ryhmärakentaminen on välimuoto omatoimisen rakentamisen ja rakennusliikkeen asuntorakentamisen välillä. Tällaisella toimintatavalla on mahdollista esimerkiksi säästää rahaa, kun grynderin katetta ei tarvitse kattaa. Säästöt voivat nousta jopa 20 prosenttiin.

Kun ryhmärakentajilta kysytään mikä heidän mielestään on ryhmärakentamisen suurin etu, mieltävät he suurimmiksi hyödyiksi rakennusratkaisuihin vaikuttamisen ja juuri yleisen hintatason. Yleensä kohteissa on myös otettu paremmin huomioon yhteiset tilat kuten pyörävarastot, kerhotilat tai puutarhat ja ulkorakennukset.


Ryhmärakentaminen tarkoittaa ryhmässä yhden ison tai useamman pienen rakennuttamista


Fira Oy:n tuottamassa taloustutkimuksesta tuli esille, että vaikka 63 prosentille vastaajista ryhmärakentaminen on ainakin terminä tuttu, niin 60 prosenttia vastaajista kuitenkin luuli sen tarkoittavan vain pien- ja omakotitalojen rakentamista. Todellisuudessa ryhmärakentamisen kautta on rakennettu myös paljon kerrostaloja, eivätkä projektit ole rajoittuneet vain pientaloihin. Tutkimuksen kautta ilmeni myös muita väärinkäsityksiä.

Yli puolet luuli ryhmärakentamisen vaativan erityistä sosiaalisuutta, rakentamistietämystä tai että rakentamistapa johtaa riitoihin. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Usein on mahdollista esimerkiksi olla tapaamatta ketään muuta asukasta ennen asuntojen valmistumista.


Ryhmärakentamisen ehdoton vipuvarsi on valinnanvapaus ja mahdollisuus vaikuttaa vahvasti omaan tulevaan kotiin ja taloyhtiöön


Ryhmäkilpailutus ja ryhmäremontointi

Myös niin sanottu ryhmäremontointi nostaa päätään Suomessa. Esimerkiksi osa rivitaloyhtiön osakkaista haluavat rakentaa asuntokohtaisen terassin. Useamman kohteen kohdalla urakoitsijan kulut pienenevät. Se sijaan, että urakoitsija tarjoaisi kerralla yhteen kohteeseen, hän voi laskea suuremman kokonaisuuden, eikä riski hänelle ole niin suuri.

Ryhmäkilpailuttaminen säästää useimmiten rahaa, mutta useimmiten silloin yksittäisen asunnon omistajan valinnanvapaus pienenee. Mikään ei tietenkään estä kilpailuttamasta ensin koko porukalle pohjatöitä tiettyyn remonttiprojektiin, jonka jälkeen jokainen voi itse neuvotella urakoitsijan kanssa jatkosta.


Löydä Urakkamaailmasta remontillesi luotettava tekijä

Urakkamaailma on isännöitsijöiden, kuluttajien ja liikekiinteistöjen käyttämä ilmainen palvelu löytää helposti tekijä omaan remonttiin. Oli remontti pieni kerrostaloasunnon kylpyhuoneremontti tai taloyhtiön julkisivuremontti, Urakkamaailmasta löytyy aina luotettava tekijä. Kaikki urakoitsijamme ovat kotitalousvähennyskelpoisia, taustatarkistettuja ja luotettavia alansa ammattilaisia.


Selvitä remonttisi hinta, ilmaiseksi


Uusia ryhmärakentamisprojekteja aloitetaan jatkuvasti. Isoimmat kohteet ovat yleensä konsulttien avustuksella alulle pantuja. Netistä löytyy useampi sivusto josta voit löytää lisää informaatioita. Ohessa muutama:

http://www.ryhmarakennuttajat.fi/

http://www.asuntohankkeet.fi/

http://www.ryhmarakentaminen.fi/


Tutustu myös näihin artikkeleihimme:

Peltikattoremontin hinta

Peltikattoremontti hinta

Omakotitalon purku hinta

Omakotitalon purku hinta

Väliseinän rakentaminen

Väliseinän rakentaminen

Maanrakennus hinta

Maanrakennus hinta

ikkunaremontti hinta

Ikkunaremontin hinta

puutalon julkisivu

Julkisivuremonttien hintoja


Tutustu miten Urakkamaailma toimii


Tässä artikkelissa vastaamme kysymyksiin:

  • Mitä tarkoittaa ryhmärakentaminen?
  • Miksi ja milloin ryhmärakentaminen kannattaa?
  • Mitä hyötyä on ryhmäkilpailuttamisesta?Urakkamaailma kotitalouksille


Tutustu miten Urakkamaailma toimii


Lue myös nämä:

Kylpyhuone tumma hinta

Kylpyhuoneremontin hinta

Taloyhtiön remontti

Taloyhtiöremontti hinta

putkimies hinta

Putkimies hinta

vastaava työnjohtaja, Milloin tarvitsee työnjohtajan?

Vastaava työnjohtaja

Talon purkutyöt hinta

Purkutöiden hinta

Bitumikaton asentaminen

Huopakaton asentaminen


7 1 4 1 0 7 3 1

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.