Uusi kohde!

Ilmalämpöpumppu Asennus, Helsinki

25 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Jeirak oy, Helsinki

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Järvenpää

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Suuren parvirakenteen purkaminen, Espoo

39 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Ekalux Oy, Helsinki

5 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Parketin hionta, Helsinki

1 tunti sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Mitä on ryhmärakentaminen? Milloin kannattaa osallistua ryhmärakennusprojektiin?

Ryhmärakentaminen on yhdessä isojen tai pienien rakennusprojektien teettämistä ja niihin osanottamista.

Yksinkertaisimmillaan ryhmärakentaminen tarkoittaa taloyhtiön perustamista jo ennen kuin taloyhtiö omistaa taloa, vaan taloyhtiö suunnittelee ja toteuttaa itse taloyhtiönsä.


Ryhmärakentaminen on kasvattanut suosiotaan suuresti viimeisen vuosikymmenen aikana, vaikka idea sinällään on vanha. Esimerkiksi Helsingin Kalasatamaan on rakennettu viime vuosina useampi ryhmärakentamisen kautta organisoitu rakennus.

Ryhmärakentamisessa joukko tavallisia ihmisiä toimii yhdessä rakennushankkeen rakennuttajina. Asukasryhmä toimii kollektiivisesti ja päättävät itse esimerkiksi rakennuttajista tai rakennusratkaisuista.

Ryhmärakentaminen jakaa riskin joukon rakennuttajien kanssa

Ryhmärakentaminen on välimuoto omatoimisen rakentamisen ja rakennusliikkeen asuntorakentamisen välillä. Tällaisella toimintatavalla on mahdollista esimerkiksi säästää rahaa, kun grynderin katetta ei tarvitse kattaa. Säästöt voivat nousta jopa 20 prosenttiin.

Aloita ryhmärakentaminen onnistuneesti

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää ammattilaiset rakennusprojektiin.

Kun ryhmärakentajilta kysytään mikä heidän mielestään on ryhmärakentamisen suurin etu, mieltävät he suurimmiksi hyödyiksi rakennusratkaisuihin vaikuttamisen ja juuri yleisen hintatason. Yleensä kohteissa on myös otettu paremmin huomioon yhteiset tilat kuten pyörävarastot, kerhotilat tai puutarhat ja ulkorakennukset.

Ryhmärakentaminen tarkoittaa ryhmässä yhden ison tai useamman pienen rakennuttamista

Fira Oy:n tuottamassa taloustutkimuksesta tuli esille, että vaikka 63 prosentille vastaajista ryhmärakentaminen on ainakin terminä tuttu, niin 60 prosenttia vastaajista kuitenkin luuli sen tarkoittavan vain pien- ja omakotitalojen rakentamista.

Todellisuudessa ryhmärakentamisen kautta on rakennettu myös paljon kerrostaloja, eivätkä projektit ole rajoittuneet vain pientaloihin. Tutkimuksen kautta ilmeni myös muita väärinkäsityksiä.

ryhmärakennusprojekti

Yli puolet luuli ryhmärakentamisen vaativan erityistä sosiaalisuutta, rakentamistietämystä tai että rakentamistapa johtaa riitoihin. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Usein on mahdollista esimerkiksi olla tapaamatta ketään muuta asukasta ennen asuntojen valmistumista.

Ryhmärakentamisen ehdoton vipuvarsi on valinnanvapaus ja mahdollisuus vaikuttaa vahvasti omaan tulevaan kotiin ja taloyhtiöön

Ryhmäkilpailutus ja ryhmäremontointi

Myös niin sanottu ryhmäremontointi nostaa päätään Suomessa. Esimerkiksi osa rivitaloyhtiön osakkaista haluavat rakentaa asuntokohtaisen terassin. Useamman kohteen kohdalla urakoitsijan kulut pienenevät. Se sijaan, että urakoitsija tarjoaisi kerralla yhteen kohteeseen, hän voi laskea suuremman kokonaisuuden, eikä riski hänelle ole niin suuri.

Ryhmäkilpailuttaminen säästää useimmiten rahaa, mutta useimmiten silloin yksittäisen asunnon omistajan valinnanvapaus pienenee. Mikään ei tietenkään estä kilpailuttamasta ensin koko porukalle pohjatöitä tiettyyn remonttiprojektiin, jonka jälkeen jokainen voi itse neuvotella urakoitsijan kanssa jatkosta.

Löydä Urakkamaailmasta remontillesi luotettava tekijä

Urakkamaailma on isännöitsijöiden, kuluttajien ja liikekiinteistöjen käyttämä ilmainen palvelu löytää helposti tekijä omaan remonttiin. Oli remontti pieni kerrostaloasunnon kylpyhuoneremontti tai taloyhtiön julkisivuremontti, Urakkamaailmasta löytyy aina luotettava tekijä.

Kaikki urakoitsijamme ovat kotitalousvähennyskelpoisia, taustatarkistettuja ja luotettavia alansa ammattilaisia.

Löydä luotettava tekijä

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Uusia ryhmärakentamisprojekteja aloitetaan jatkuvasti. Isoimmat kohteet ovat yleensä konsulttien avustuksella alullepantuja. Netistä löytyy useampi sivusto josta voit löytää lisää informaatioita. Ohessa muutama:

http://www.ryhmarakennuttajat.fi/

http://www.asuntohankkeet.fi/

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi