Uusi kohde!

Laminaattilattian asennus, Helsinki

5 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Vakitek Oy, Kirkkonummi

47 minuuttia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Oulu

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

(ID. Charger Pro) sähköauton latausasema..., Jyväskylä

12 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

PH Maalausurakointi, Espoo

7 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Mökin ikkunalasin korjaus, Pusula

23 minuuttia sitten

×
Päivitetty 28.03.2024

Wc sisustus - trendit ja vinkit

Tässä artikkelissa:

- Vinkkejä wc:n sisustamiseen
- Hintaesimerkkejä
- Wc-sisustamisen trendit vuonna 2024


Vaikka wc onkin usein yksi kotimme pienimmistä huoneista, on se ahkerassa käytössä. Siitä huolimatta wc tilan sisustaminen jää harmillisen usein vähälle huomiolle.

Keräsimme tähän artikkeliin vinkkejä onnistuneeseen wc:n sisustukseen sekä listasimme esimerkkejä Urakkamaailman käyttäjien teettämistä wc-tilan töistä.

Mistä wc sisustuksen hinta koostuu?

Wc on helppo sisustaa pienemmälläkin budjetilla ja jo muutamalla pienellä muutoksella voidaan saada huomattavasti freesimpi yleisilme. Sisustuksen hintaan vaikuttavat valitut materiaalit, wc:n koko, se halutaanko kiinteitä kalusteita uusia ja tehdäänkö sisustuksen yhteydessä myös huoltotoimenpiteitä.

Kilpailuta wc:n sisustussuunnittelu

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Urakkamaailmassa tavoitat alueesi ammattilaiset helposti ja nopeasti

Alla pääset tutustumaan Urakkamaailman kautta toteutuneihin töihin ja niiden hintoihin. Huomioithan, että hinnat ovat suuntaa antavia ja parhaimman arvion oman wc:si sisustukselle saat pyytämällä tarjouksia alueesi urakoitsijoilta.


Wc:n lampun irrotus ja pistorasian kytkentä, Espoo

Toteutunut hinta: 89 €

Paritalon wc:n lampun sähköt irrotettiin ja kytkettiin uuteen pistorasiaan. Tekijä työlle löytyi helposti ja nopeasti Urakkamaailmasta. Lue lisää...


Wc kalusteiden asennus, Helsinki

Toteutunut hinta: 187 €

Kohteessa asennettiin uusi wc pönttö sekä allas, hana ja kaappi. Wc:n pinta-ala oli n. 2 m2. Lue lisää...


Wc istuimen vaihto uuteen, Espoo

Toteutunut hinta: 334 €

1991 rakennetun erillistalon wc:n pönttö haluttiin vaihtaa uuteen. Kyseessä oli perusmallinen lattia-asennus. Tilassa oli myös lattialämmitys, joka tuli huomioida asennusta tehdessä. Lue lisää...


Wc:n ja kylpyhuoneen katon sekä saunan vahaus/maalaus, Espoo

Toteutunut hinta: 343 €

Pienen wc:n katto haluttiin vahata valkoiseksi. Samalla vahattiin myös pesuhuoneen katto sekä saunan seinät ja katto. Lue lisää...


Kylpyhuoneen ja wc:n kaakelien sekä puisen katon maalaus, Tampere

Toteutunut hinta: 1 099 € (työn osuus, materiaalit työn tilaaja maksoi itse)

Tamperelaisen kerrostalon kylppärin sekä vessan seinälaatat maalattiin sekä niiden saumasilikonit vaihdettiin. Kohteessa maalattiin lisäksi myös puinen katto. Pinta-alaa seinissä oli n. 50 m2 ja katossa ne. 10 m2. Lue lisää...


Wc:n sisustustrendit 2024

Tänä vuonna sisustuksessa käytetään rohkeasti eri värejä ja erityisesti erilaiset pastellinsävyt ovat nyt suosiossa. Vuoden väriksi onkin valittu ihana vaalean persikkainen Peach Fuzz.

Varsinkin kaapinovien väreissä näkyy nyt paljon useita eri värejä perinteisten neutraalien sävyjen sijaan. Anna siis luovuutesi päästä valloilleen, äläkä turhaan jää pohtimaan ainoastaan valkoisen eri sävyjen välillä.

Aloita onnistunut remontti

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Orgaaniset ja luonnonmukaiset muodot sekä epäsymmetrisyys ovat tämän hetken sisustuksessa suosittuja. Tätä voi hyödyntää wc-tilassa esimerkiksi peilin tai maton muotoa mietittäessä, näiden ei nimittäin aina tarvitse olla perinteisen suorakulmion tai pyöreän muotoisia.

wc sisustuspeili

Harkitse orgaanisten muotojen käyttöä, esimerkiksi peilin ei aina tarvitse olla symmetrinen

Keramiikkaesineet ovat myös löytäneet tiensä takaisin kodin sisustukseen. Jos wc:ssä on tilaa, harkitse esimerkiksi jonkin keraamisen koriste-esineen hankintaa. Vaikkapa keraamiset hammasmukit tai saippua-alustat ovat esineitä, joissa yhdistyy käytännöllisyys ja kauneus.

Hyödynnä wc:n sisustuksessa kierrätysmateriaaleja ja hukkapaloja

Koska wc-tila on usein pieni, se on oiva paikka hyödyntää esimerkiksi muista remonteista kertyneitä hukkapaloja tai yli jääneitä materiaaleja. Keittiöremontista jääneet paneelit, tai makuuhuoneen tapetoinnista jääneet ylimääräiset tapettivuodat voivat olla oiva tapa uudistaa pientä wc-tilaa.

Pienillä pinnoilla on usein helpompi ottaa riskejä ja käyttää luovuutta, sillä tarvittaessa muutokset tai korjaukset eivät vie yhtä paljon aikaa kuin kodin isommissa tiloissa.

wc:n sisustaminen

Harkitse myös kierrätysmateriaaleista valmistettuja sisustuselementtejä kuten mattoja tai käsipyyhkeitä. Persoonallisia lampunvarjostimia voit metsästää esimerkiksi kirpputoreilta tai kierrätyskeskuksesta.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia

Kaikkia Urakkamaailmassa solmittuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi