Uusi kohde!

Pesukoneen asennus, Tampere

23 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

JEPP Palvelut Oy, Hauho

2 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Tampere

44 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Viilentävän ilmalämpöpumpun asennus kerr..., Turku

33 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Tuomo Lehtinen, Hämeenlinna

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Vanhan omakotitalon uudistaminen, rakenn..., Rusutjärvi

40 minuuttia sitten

×

KOTITALOUSVÄHENNYS VUONNA 2021- KATSO ESIMERKIN AVULLA KUINKA PALJON SÄÄSTÄT

Kotitalousvähennys 2021


Kotitalousvähennys vuonna 2021 on 40% työn osuudesta, maksimissaan 2250 euroa


Kotitalousvähennys on rahallisessa mielessä verottajan yksi avokätisimpiä tarjouksia, mitä on olemassa. Se on edelleen yksi alihyödynnetyimpiä vähennyksiä, sillä moni suomalainen ei tiedosta sen olemassaoloa, tai jos tietää, kokee sen hankalaksi. Oikeasti kotitalousvähennys on hyvinkin simppeli asia. Lue tämä artikkeli, niin voit sivistää kanssakansalaisia!


Katso esimerkkilasku kotitalousvähennyksestä, niin ymmärrät sen paremmin:


Laskuesimerkki: Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuoneremontin kokonaiskustannus tässä esimerkissä on 10 000€ (sisältäen arvonlisäveron). Tästä 4000€ oli materiaalikustannuksia (laattoja, vesikalusteita ym.) ja 6000€ oli työn osuus (asennukset, laatoitustyö ym.).

Koska kotitalousvähennys lasketaan ainoastaan työn osuudesta, voidaan materiaalikustannukset unohtaa kokonaan, eli keskitytään ainoastaan 6000€ työn osuuteen.

 • Materiaalien osuus 4000€ (ei kotitalousvähennyskelpoista)
 • Työn osuus 6000€ (kotitalousvähennyskelpoinen)


Kotitalousvähennysprosentti vuodelle 2021 on tosiaan 40%, joka kohdistetaan suoraan työn osuuteen = 40% x 6000€ = 2400€.

Jotta asia ei olisi maailman yksinkertaisin, on kotitalousvähennyksessä 100€ omavastuu, joka täytyy vähentää ko. summasta = 2400€ - 100€ = 2300€. (Huom. omavastuu on kerran vuodessa maksettava, ei siis projektikohtainen omavastuu, joka pitäisi maksaa joka tilauksesta erikseen.)

Laskimme edellisessä esimerkissä kotitalousvähennykseksi 2300€ MUTTA koska maksimikotitalousvähennys on vuodelle 2021 asetettu 2250 euroon, on tämän kyseisen remontin kotitalousvähennyssumma kyseinen yläraja, 2250 euroa.

Mitä tämä siis tarkoittaa? Kuinka paljon säästän kotitalousvähennyksellä?

Tämä tarkoittaa siis sitä, että valtio palauttaa sinulle 2250 euroa! Eli saat puhdasta säästöä 2250 euron verran!

Toisin sanoen, kun maksoit kylpyhuoneremontin yritykselle työn osuudesta 6000 euroa, saat siitä takaisin itsellesi 2250 euroa! Eli työn osuuden hinta tippui 3750 euroon (6000€ - 2250€ = 3750€). Näin valtio siis tuki remonttiasi konkreettisilla euroilla.


HUOM. Voit kilpailuttaa kaikki rakennusvaiheet Urakkamaailman kautta ja säästää rahaa jopa 30%!

Kilpailuta eri urakat Urakkamaailmassa

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän urakkaan kuin urakkaan. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.Ei siis kannata missään nimessä tilata remontteja "pimeästi", "ilman kuittia", koska sen avulla säästää kyllä arvonlisäveron, mutta se ei ole taloudellisesti kannattavaa! Se on lain vastaista ja menetät myös samalla KAIKKI oikeutesi, jos remontti meneekin pieleen, tai remontissa paljastuu esimerkiksi puolen vuoden päästä jokin vika ja haluat korvauksia. Ei siis mitään järkeä.

Saako kaikilta yrityksiltä kotitalousvähennyksen?

EI SAA.

Jotta saat kotitalousvähennyksen, tulee yrityksen kuulua ennakkoperintärekisteriin. Tämä kuulostaa hankalalta termiltä, mutta se ei sitä kuitenkaan ole. Kun kilpailutat remonttisi Urakkamaailman kautta, tiedät sen, että urakoitsija kuuluu ennakkoperintärekisteriin, sillä Urakkamaailma on tarkistanut yrityksen tiedot kun yritys on rekisteröitynyt Urakkamaailmaan.

Kuinka kotitalousvähennys saadaan/haetaan?

Kotitalousvähennyksen hakeminen on helppoa! Tähän on kaksi eri tapaa: paperinen ja digitaalinen:


1. Jos teit remontin vuonna 2020, tulee sinun vuoden 2021 keväällä saamaasi veroilmoitukseen täyttää lomake 14A, johon täytät remonttisi tiedot: mikä oli työn osuus euroissa, miltä yritykseltä tilasit remontin. Helppoa.


2. Toinen vaihtoehto on täyttää remonttisi tiedot: mikä oli työn osuus euroissa, miltä yritykseltä tilasit remontin verottajan digitaalisessa nettipalvelussa: Omaverossa. Voit täyttää ko. tiedot ko. palveluun vaikka saman tien.


Kun olet tehnyt ilmoitukset jommallakummalla tavalla, valtio tulee palauttamaan sinulle edellä olevan esimerkin tapauksessa 2250€.

Huom. Vähennys myönnetään sinä vuonna, kun lasku on maksettu. Eli jos remontti tehdään konkreettisesti 2020 joulukuussa, mutta lasku tulee 2021 tammikuussa, kuuluu kotitalousvähennys vuodelle 2021, ja siis saat rahasi takaisin vasta vuonna 2022. Eli jos remontti ajoittuu loppuvuoteen, kannattaa pyytää yritykseltä lasku samalle vuodelle monesti.

Vinkkejä kotitalousvähennykseen

 • Jos tilaat useamman remontin tai muun työsuorituksen, joka on kotitalousvähennyksen alainen TAI remontin koko on suuri, tulee kotitalousvähennyksen maksimi monesti vastaan ja menetät rahaa. Yllä olevassa esimerkissäkin yhden vuoden maksimi tuli vastaan. Tällöin voi olla järkevää hajauttaa esimerkiksi remontti kahteen eri osaan, kahdelle eri vuodelle, jotta saat kotitalousvähennyksen siis kokonaisuudessaan. Esimerkiksi remontti aloitetaan joulukuussa ja päätetään tammikuussa, ja laskutus on jakautunut kahteen eri osaan: joulukuulle ja seuraavan vuoden tammikuulle.


 • Jos sinulla on puoliso, niin kannattaa jakaa kotitalousvähennys puolisosi kesken (jos remontti on suuri), sillä tällöin isostakin remontista saadaan maksimivähennykset, sillä henkilökohtainen raja 2250€ voidaan käyttää kahdesti. MUTTA, jos remontti on pieni, esimerkiksi 500 euron työn osuus, ei tätä suoritusta kannata jakaa kahdelle eri maksajalle (siis puolisoiden kesken), sillä tässä tapauksessa kumpikin joutuvat maksamaan 100 euron omavastuudet ja kotitalousvähennyksen osuus pienenee.


 • Jos sinulle jäi vielä kysyttävää kotitalousvähennyksestä suosittelemme, että tutustut verottajan ohjeisiin.


Tässä artikkelissa kerromme:

 • Mikä on kotitalousvähenny
 • Kuinka paljon kotitalousvähennys on vuonna 2021
 • Katso laskuesimerkin kautta konkreettinen esimerkki


Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästäSyitä käyttää Urakkamaailmaa:

 • Löydät luotettavan tekijän remontillesi ilmaiseksi
 • Säästä rahaa kilpailuttamalla
 • Näe urakoitsijoiden taustatiedot
 • Kirjallinen sopimus
 • Urakkamaailman asiakaspalvelu


Lue myös

Pyykinpesukoneen asennus hinta

Pyykinpesukoneen asennus

Kuusiaidan leikkaus hinnat

Kuusiaidan leikkaus

Kylpyhuone tumma hinta

Kylpyhuoneremontin hinta

Talon maalauksen hinta

Talon maalaus hinta

Valoisa saunaremontti

Saunaremontin hintoja

Valoisa keittiö

Keittiöremontin hinta

Peltikattoremontin hinta

Peltikattoremontti hinta

Tiilikaton pesu

Tiilikaton pesu

Rintamamiestalon salaojaremontti

Rintamamiestalon salaojaremontti


Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää remontille tekijä:

7 1 7 1 1 7 4 6

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.