Uusi kohde!

Kylpyhuone, Vantaa

4 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Tinko Finland Oy, Helsinki

7 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Jyväskylä

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Maalämmön asentaminen ok-taloon Lahden s..., Lahti

4 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

24 Sähkö Oy, Nummela

8 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuone remontti, Lahti

4 tuntia sitten

×
 1. Kotitalousvähennys
 2. Kotitalousvähennys 2018

Kotitalousvähennys 2018 - Kuinka paljon se on, katso helppo laskelma

Huom. katso vuoden 2022 kotitalousvähennyksen tiedot täältä.

Vuonna 2018 kotitalousvähennys on 50% työn osuudesta. Kotitalousvähennys on erittäin huomattava verollinen etuus, joka kannattaa aina hyödyntää esimerkiksi erilaisista remonteista, kotitaloustöistä niin kotona kuin myös mökin työsuoritteista.

kotitalousvähennys 2018


Kotitalousvähennys 2018 esimerkkilaskuja toteutuneista remonteista


Kerrostalohuoneiston maalaus ja tapetin poisto

Tässä remontissa työn osuus oli 2442€. Täysimääräinen verovähennys työn osuudesta on 50%, eli 1221€. Ota huomioon, että koko vuoden kotitalousvähennyksestä vähennetään 100€:n omavastuuosuus. Eli jos tilaat ainoastaan yhden työsuoritteen vuoden aikana, vähennetään 100€ omavastuu kotitalousvähennyksestäsi. Tässä esimerkkitapauksessa saamasi kotitalousvähennys on siis 1221€-100€= 1121€.

Urakan arvo: 2442€, remontin hinta kotitalousvähennyksen jälkeen (ei huomioida omavastuuta) 1221€, omavastuu huomioiden 1321€


Kylpyhuoneen ja saunan remontointi

Kylpyhuoneremontti on kotitalouksien isoimpia kotitalousvähennyksen lähteitä. Kylpyhuoneremontit tilataan lähes poikkeuksetta ammattilaisilta työn vaativuuden ja määräysten takia. Kotitalousvähennyksen maksimisumma per henkilö on yhteensä 2400€.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, mutta pariskuntien kohdalla remontin tilaajia on yleensä kummatkin, jolloin maksimivähennys on siis 2400€ + 2400€ = 4800€. Tässä kyseisessä remontissa työn osuus remontista oli 5780€. Kotitalousvähennyksen osuus siis on (ilman omavastuuta) 50% x 5780€ = 2890€. 2890€ ylittää maksimikotitalousvähennyksen (2400€), joten yksi henkilö ei voi saada maksimaalista hyötyä näin kookkaan remontin suhteen.

Tällöin yksittäinen henkilö saa ainoastaan 2400€ edestä kotitalousvähennyksen ja pariskunta 2890€ edestä (1445€ per henkilö, omavastuuta ei huomioitu).

Urakan arvo: 5780€, remontin hinta kotitalousvähennyksen jälkeen (pariskunta, ei huomioida omavastuuta) 2890€, omavastuu huomioiden, pariskunta kyseessä 3090€


Kuten yllä olevista laskuista huomaa on kotitalousvähennys erittäin iso verohyöty, joka kannattaa aina hyödyntää.


Ota nämä huomioon kotitalousvähennyksessä

Muista nämä neljä asiaa kotitalousvähennyksen suhteen

 • Kotitalousvähennyksen voi saada vain yritykseltä, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin sopimushetkellä. Urakkamaailman kaikki urakoitsijakäyttäjät tarkistetaan ennen hyväksymistä, jolloin voit luottaa siihen, että palkkaamasi yritys on kotitalousvähennyskelpoinen. Aloita remontin kilpailutus tekemällä remontistasi ilmoitus.
 • Kotitalousvähennys remontissa lasketaan remontin työn hinnasta. Materiaalien hinnoista ei valitettavasti saa kotitalousvähennystä. Tämä kannattaa huomioida tarkkaan remonttisopimuksessa, johon täytyy aina erotella materiaalit ja työn hinta erikseen.
 • Uudisrakennuskohteista ei saa kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyskelpoisen remontin pitää olla aina jo olemassa olevaan rakennukseen kohdistuva.
 • Kotitalousvähennyksen saat sinä vuonna kun maksat urakoitsijan laskun. Eli jos maksat urakoitsijan laskun 31.12.2018, saat kotitalousvähennyksen vuodelle 2018. Jos maksat laskun seuraavana päivänä eli 1.1.2019, kotitalousvähennys kohdistetaan vuodelle 2019.Löydä kotitalousvähennyskelpoinen urakoitsija tästä • Yrityksen tulee kuulua ennakonperintärekisteriin, jotta olet oikeutettu kotitalousvähennykseen.


 • Muistathan, että kotitalousvähennys on henkilökohtainen. Eli jos tilaat yhteiseen asuntoon pienemmän remontin, jonka työn osuuden hinta on esimerkiksi alle 1 300 €, kannattaa vain toisen puolisoista käyttää kotitalousvähennysoikeutta, sillä silloin käytetään vain yhden kerran omavastuuosuutta.


 • Kotitalousvähennystä haetaan itse täyttämällä esitäytetty veroilmoitus valitun yrityksen tiedoilla ja summilla. Voit tehdä verottajalle kotitalousvähennysilmoituksen milloin tahansa. Yleensä kotitalousvähennys tehdään keväällä kunnes viimeisin muokkausmahdollisuus omaan verotukseen edellisvuonna on vielä mahdollista.


 • Oikeutettu kotitalousvähennys vähennetään siis maksetuista veroista. Kotitalousvähennys on suoraa säästöä koko summallaan, eikä kuten moni muu verovähennys, jossa vähennyksen määrä vähennetään verotettavasta tulon määrästä, jolloin vähennys on huomattavasti pienempi.


 • Jos unohdit jonain vuonna hakea kotitalousvähennystä, voit hakea sitä myös jälkikäteen täyttämällä verottajan oikaisuvaatimuksen.


Varmista kotitalousvähennysoikeus valitsemalla taustatarkistettu tekijäMistä kaikesta remontin lisäksi voi saada kotitalousvähennystä

 • Kodin remontointi
 • Siivoustyöt
 • Hoitotyö
 • Kaupassa käynti
 • Auraus- ja lumityöt
 • Perhejuhlissa kotona tapahtuva tarjoilu-, kahvinkeitto- ja ruoanlaittotyö
 • Puutarhan hoito, istutustyöt
 • Tietokoneen asennus- ja opastustyö


Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästäSyitä käyttää Urakkamaailmaa:

 • Löydät tekijän remontillesi ilmaiseksi
 • Säästä rahaa kilpailuttamalla
 • Näe urakoitsijoiden taustatiedot
 • Kirjallinen sopimus
 • Urakkamaailman asiakaspalveluRemonttiturvalla turvaat remonttisiLue myös

Remonttilaina

Saunan panelointi

kylpyhuoneremontti taloyhtiössä

Kylpyhuoneremontti taloyhtiössä

jätevesiasetus 2016

Jätevesiasetus 2016

taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Kilpailuta energiatodistus

Energiatodistus4 8 3 7 4 2 5 7

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.

Säästä rahaa remontissasi

Urakkamaailmasta löydät luotettavasti tekijän remontillesi, ilmaiseksi.


Aloita tästä