Uusi kohde!

Terasin lasitus, Pälkäne

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Priimaksi oy, Tampere

9 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Vantaa

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Keittiökaappien ovien maalaus, Hamina

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Vakitek Oy, Espoo

13 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Sähköjen uusiminen, Järvenpää

2 tuntia sitten

×

Remonttilaina- kuinka paljon se maksaa kuukaudessa? Tutustu esimerkkilaskelmiin


Listasimme tähän artikkeliin esimerkkilaskelmia remonttilainoista ja niiden kustannuksista. Katso kuinka paljon remonttisi kustantaa kuukaudessa.

Remonttilainan hinta


Hae rohkeasti remonttilainaa tarpeisiisi, oli kyseessä sitten pieni pintaremontti tai isompi urakka

Remonttilainan hinta

Alla on esiteltynä toteutuneiden esimerkkiremonttien hintoja ja kuinka paljon ne maksaisivat jos ne rahoitettaisiin remonttilainalla.


Porissa sijaitsevaan omakotitaloon tehtiin kylpyhuone-, ja osittainen saunaremontti. Asukkaat olivat itse tehneet jo purkutyöt ja urakoitsijan tehtäväksi jäi LVI-asennukset, sähkötyöt, lattioiden valut, vesieristys ja laatoitus sekä vesilalusteiden asennus.

Remontin kokonaishinta 7800€ (Lainasumma 7800 €- laina-aika esimerkissä 60kk – kuukausierä 155,29€, todellinen vuosikorko 7,846%, kokonaiskorko 1247,26€, luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 9407,26 euroa)


Urakkamaailman käyttäjä löysi tekijän Paraisissa sijaitsevan lomamökkinsä maalaukseen. Mökki oli noin 80 neliöinen ja maalauksen kohteena oli siis ulkopuuseinät sekä ikkunan karmit.

Remontin kokonaishinta 5455€ (Lainasumma 5455€- laina-aika 48 kk = kk erä 132,62 eur, todellinen vuosikorko 8,824%, kokonaiskorko 694,56 eur, luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 6455,56 eur)


Turussa sijaitsevaan 5h+k asuntoon haluttiin hiotuttaa koko parkettiala asunnosta. Tammiparkettia oli hiottavana yhteensä 89 neliötä. Parketin kunto oli suhteellisen hyvä, mutta erilaisia painaumia ja naarmuja paikoitellen. Asunnossa uudistettiin myös jalkalistat.

Remontin kokonaishinta 2100€ (Lainasumma 2100€- laina-aika 36 kk = kk erä 68,40 eur, todellinen vuosikorko 14,271%, kokonaiskorko 200,22 eur, luoton ja luottokustannusten yhteismäärä: 2552,22 eur)


Tässä Helsingissä sijaitsevassa yksiössä tehtiin pieni pintaremontti asuntoon. Asunnossa uusittiin muovimatto laminaattiin, lisättiin yhdelle seinälle tapetti ja maalattiin muutama seinä. Materiaalit kuuluvat urakkahintaan.

Remontin kokonaishinta 3300€ (Lainasumma 3300€- laina-aika 36 kk = kk-erä 104,91 eur, todellinen vuosikorko 11,197%, kokonaiskorko 314,61 eur, luoton ja luottokustannusten yhteismäärä: 3866,61 eur)


Valkeakoskella sijaitsevaan rintamamiestaloon haluttiin tehdä salaojitus talon ympäri. Kaivuupituutena oli 38 metriä, kaupungin viemäriin oli matkaa talon nurkalta n. 9 metriä. Seiniin haluttiin lisätä samalla eristeet ja kaivot.

Remontin kokonaishinta 9800€ (Lainasumma 9800€- laina-aika 60 kk = kk erä 193,96 eur, todellinen vuosikorko 7,478%, kokonaiskorko 1566,94 eur, luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 11636,94 eur)


Huom. Esimerkit laskettu 16.3.2017. Viitekorko on esimerkeissä 6 % + 12 kk Euribor ja järjestelypalkkio on 90 euroa sekä laskutuspalkkio 4,5 euroa kuukaudessa. Todellinen vuosikorko laskettu huomioiden järjestely- sekä laskutuspalkkio.


Remonttilaina, miten remontti kannattaa rahoittaa?

Kun sinulle tulee tarve remontoimiseen, on remontin eri rahoitusvaihtoehdot tärkeässä roolissa. Remontin voi rahoittaa monella eri tavalla ja eri lainavaihtoehdoissa on paljon eroavaisuuksia. Se mihin lainavaihtoehtoon juuri sinun kannattaa tarttua rippuu paljolti remontin suuruudesta ja omasta elämäntilanteestasi.

Remonttilaina voi olla vakuudellista tai vakuudetonta. Vakuudellinen laina tarkoittaa sitä, että rahalainaa vasten olet antanut omaisuuttasi ns. "pantiksi" lainaa vastaan. Yleisin vakuus lainaa vastaan on oma asunto. Vakuudettomassa lainassa taasen ei ole erillistä omaisuutta lainaa vastaan. Koska vakuudellinen laina on pankin kannalta vähemmän riskisempi, on se myös halvempaa lainan saajalle.

Remonttilainaa voit hakea myös muusta, kuin omasta pankistasi. Muista siis kilpailuttaa lainasi ennen lainan allekirjoittamista.

Yleisin remontin rahoitusmalli on käyttää omia säästöjä sekä remonttilainaa. Omia säästöjä ei kannata käyttää viimeistä senttiä myöten, sillä rahallista puskuria on aina hyvä jättää yllättäville asioille. Jos remontin kulut nousevat ennakoidusta, on remonttilaina yksi vaihtoehto rahoittaa yllättävät kustannukset. Hakemuksen tekeminen on helppoa ja lainapäätös tulee nopeasti.

Remonttilainassa voi usein itse päättää takaisinmaksuajasta, eli siis kuinka moneen eri kuukauteen takaisinmaksu hajautetaan. Mitä enemmän kuukausia on takaisinmaksuajassa, sitä pienempi on lainan takaisinmaksun kuukausierä, mutta kokonaiskorkokulut luonnollisesti ovat isommat.


Veroetu remonttilainoissa

Remonttilainaa ottaessa kannattaa hyödyntää veroetu. Henkilökohtaisen remonttilainan korkokulut voi vähentää verotuksessa. Toinen asia on taloyhtiön yhtiölainaosuus, jota ei voi vähentää omassa verotuksessa. Lue lisää verotuksesta täältä.

Remontoidessa kannattaa myös muistaa toinen verotuksellinen seikka nimittäin kotitalousvähennyksen mahdollisuus. Kotitalousvähennyksen avulla voit vähentää rakennusyrityksen työn osuuden laskutusta omassa verotuksessasi. Lue lisää kotitalousvähennyksestä täältä.

Tässä artikkelissa tutustut

  • Toteutuneisiin remonttilainan hintoihin
  • Kuinka voit säästää rahaa omassa remontissasi
  • Saada ideoita remontin rahoitukseen liittyen


Tutustu rahoitusvaihtoehtoihin

Aloita turvallinen remontti tästä
Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Remontin rahoitus

Remontin rahoitusvaihtoehdot

vastaava työnjohtaja, Milloin tarvitsee työnjohtajan?

Vastaava työnjohtaja

taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Kylpyhuone tumma hinta

Kylpyhuoneremontin hinta

Kodinhoitohuoneen remontti

Kodinhoitohuoneen remontti

Remonttilaina

Saunan panelointi