Kylpyhuoneremonttikuva 2014

"Oli sitten remontintarpeesi kylpyhuoneen pintaremontti tai täysremontti, lue tämä ennen kuin alat suunnittelemaan remonttiasi."

Kylphuoneremontti

Kylpyhuoneremontin ABC

Kylpyhuoneremontti on yksi kodin remonttikohteista, jossa ei kannata ottaa ylimääräisiä riskejä tekemällä itse, jos ei ole aivan varma mitä tekee. Suositeltavaa on, että kaikki aivan pienempiä töitä lukuunottamatta tulee aina tilata ammattilaiselta.

Työhön kannattaa valita urakoitsija, joka on saanut märkätilasertifikaatti-koulutuksen. Sertifikaatti kertoo työntekijän saaneen koulutuksen märkätilojen remontoimiseen, sekä vahvasta kokemuksesta. Pahimmassa tapauksessa vesivahingon sattuessa taloyhtiö ja vakuutusyhtiö voivat todeta, että ilman märkätilasertifikaatti-koulutusta töitä tekevä remontoija ei ole ollut pätevä työhön, jolloin vastuu voi jäädä tilaajalle.

Remontoijan muistilista

Ennen kylpyhuoneremonttia on syytä suunnitella remontti alusta loppuun. Hyvällä remontin suunnittelulla päästään toivottuun lopputulokseen. Oheista listaa voi käyttää ohjenuorana remontin suunnittelussa.


1. Tilankäyttö ja varastointi

Ensimmäisenä kannattaa miettiä koko kylpyhuoneen tila, ja hahmottaa miten sen parhaiten käyttäisi hyväksi. Tyypillisesti kylpyamme vie turhaa tilaa suomalaisten kylpyhuoneissa, ottaen huomioon kuinka vähän sitä käytetään.

Mieti myös kaappitila ja varastointi huolellisesti, etsi kompakteja kaappiratkaisuja. Tärkeintä, että kylpyhuoneestasi löytyy tarpeeksi tilaa välttämättömille tarvikkeille. Kun hammasharjoille on löytynyt paikka, voi miettiä mahtuuko likapyykkikorikin kylpyhuoneeseesi.

Kylpyhuoneen suunnittelu

Pienenkin kylpyhuoneen saa näyttämään tilavalta hyvin mietityillä ratkaisuilla.

Sisustusvietin lumoissa kannattaa myös kokeilla internetissä tarjottavia virtuaalisia kylpyhuoneen suunnitteluohjelmia. Näin voit testata hyvin tilan sopivuutta eri ratkaisuille.

2. Materiaalit

Älä säästä väärässä paikassa. Kannattaa tutkia useamman tarjoajan ratkaisut löytääksesi hinta-laatusuhteeltaan parhaat materiaalit. Laadukas ja kestävä laatoitus on hyvä sijoituskohde vuosiksi.

3. Värit ja sävyt

Luonnolliset ja vaaleat sävyt voivat olla vahva ja varma ratkaisu. Mikäli asunnon myynti voi vaikka vasta vuosien päästä olla ajankohtaista, kannattaa miettiä kylpyhuoneen väriratkaisut niin, että ne tulevat miellyttämään omaakin silmää vielä vuosia.

Klassinen kylpyhuone

Kylpyhuone, joka on tyylikäs ja moderni, mutta samalla väreiltään ja sävyiltään ajaton.

4. Kalusteet

Mieti haluatko siirtää käsienpesuallasta, wc-istuinta tai suihkutiloja? Varsinkin wc-istuimen siirtäminen on kallista, sillä putkistojen muokkaaminen tulee muihin verrattuna hinnakkaammaksi.

Suunnitelmista toteutukseen

Suunnitelmien hahmottumisen jälkeen on aika harkita urakoitsijan palkkaamista. Tee vertailuja: tarkista urakoitsijan taustatiedot, ennakkoperintä- ja ALV-rekisteri, jotta saat työstä kotitalousvähennyksen. Lue 2014 vuoden kotitalousvähennyksestä lisää täältä. Kaikki Urakkamaailman urakoitsijakäyttäjien taustatiedot on valmiiksi tarkastettu palveluun liittyessä.

Voit antaa urakoitsijalle vallan materiaalivalintojen suhteen, toki monet haluavat itse päättää esimerkiksi laattojen, peilien ym. suhteen. Mene siis lähirautakauppaasi ja aloita materiaalien valitseminen. Joidenkin erikoislaattojen toimituksessa voi kestää useampi viikko, joten älä tee matkaa rautakauppaan remontin aloitusta edeltävänä iltana, jotta et joudu tinkimään suunnitelmistasi.

Suunnitellessa kannattaa kuunnella myös ammattilaisen ideoita ja ehdotuksia. Useasti liian suuret unelmat kaatuvat, kun käy ilmi ettei se ole välttämättä mahdollista toteuttaa, budjetin rajoissa tai ei ollenkaan.

Kylpyamme

Oli remonttitarpeesi unelmien kylpyhuoneen etsintää tai perusremontin tarve, tekijän löydät aina Urakkamaailmasta.

Remontin ilmoittaminen Urakkamaailmaan on sinulle ilmaista.

Urakkamaailma.fi-palvelussa kerrot kylpyhuoneremonttitarpeestasi mahdollisimman yksityiskohtaisesti, minkä jälkeen kohteesta kiinnostuneet alan ammattilaiset ottavat sinuun yhteyttä ja antavat tarjouksensa. Tarjoukset saat suoraan omaan sähköpostiisi. Urakoitsijoiden tarjousten perusteella voit päättää, kenet valitset ja näet kätevästi urakoitsijoiden taustatiedot. Jos et kuitenkaan löydä sinulle mielestäsi sopivaa urakoitsijaa, ei hätää: ilmoituksesi ei sido sinua mihinkään.

Kun olet löytänyt remontillesi tekijän Urakkamaailman kautta ja juhlinut uutta kylpyhuonettasi, muista laittaa hyvä kiertämään. Arvostele remontoijasi Urakkamaailmassa, jotta samanlaista kylpyhuoneremonttia suunniteleva löytää tietoa parhaista tekijöistä.


Ilmoita kylpyhuoneremontti!

Tarvitsetko apua?

TOP-5 vinkit kylpyhuoneremonttiin

  1. Yhtenäiset värit ja sävyt
  2. Muista käytännöllisyys
  3. Laadukkaiden materiaalien suosiminen
  4. Käytännöllisyys ja säilytystil
  5. Yksityiskohdat
  6. Valitse paras tekijä


Ilmoita kylpyhuoneremontti!

Valkoiset kaapit keittiössä

Katso tästä ohjeet keittiöremonttiin!

Sopimuspohja kotiremonttiin

Katso tästä ohjeet remontointisopimuksen tekoon!