Keittiöremonttikuva 2014

Keittiöremontti 2014

Keittiöremontti Urakkamaailman avulla

Keittiö on kodin sydän, jolla on monta tarkoitusta. Ruoanlaitto on varmasti tärkeimpiä tarkoituksia keittiölle, mutta keittiö toimii myös perheen kokoontumispaikkana.

Keittiöremontti on kodin remonteista yksi pitkäkestoisimmista ja myös hintavimmista, älä anna tämän pelästyttää! Keittiö on kiinteistön yksi tärkeimmistä huoneista ja tämän takia keittiöremonttia voidaan pitää osuvana sijoituksena niin kodin arvoon kuin myös omaan viihtymiseen. Keittiöremontteja voidaan toteuttaa kevyenä versiona, jolloin voidaan esimerkiksi maalata keittiökaapistot ja näin saada uusi ilme tai perusteellisemmin tehtynä uudistaa keittiö lattiasta kattoon ja kodinkoneisiin.

Remontoijan muistilista

Ennen keittiöremonttia on syytä suunnitella remontti alusta loppuun. Hyvällä remontin suunnittelulla päästään toivottuun lopputulokseen. Oheista listaa voi käyttää ohjenuorana remontin suunnittelussa.


1. Tarpeiden kartoittaminen

Keittiöremontin suunnittelu kannattaa aloittaa kartoittamalla minkälaisen keittiön haluat. Vaikka remontti olisi esimerkiksi keittiön yleisilmeen parantamiseksi tarkoitettu, on samalla myös huomattavasti helpompaa päivittää myös keittiön yleistä toimivuutta. Puuttuuko nykyisestäsi keittiöstä esimerkiksi astianpesukone tai riittävä määrä lasku- tai kaappitilaa? Tai haluatko vaihtaa tiskialtaan sijaintia?

Keittiön kaapistot

Yllä olevassa keittiössä on keittiökaapistot korvattu avoimilla hyllyillä. Avoimet hyllyt luovat helppoutta astioiden käyttöön, mutta monesti eivät ole yhtä tilavia kuin umpinaiset keittiökaapit.

2. Ideoiden haku keittiön ilmeeseen

Ennen kuin aloittaa keskustelemaan urakoitsijan tai keittiösuunnittelijan kanssa kannattaa hakea alan lehdistä ideoita keittiön yleisilmeestä ja ratkaisuista. Hae ideoita ja inspiroidu! Kun olet löytänyt itsellesi sopivan tyylin ja saanut ideoita käy keittiöliikkeessä ja kerro ideasi ammattilaisille. Ennen keittiöliikeeseen lähtemistä sinulla on hyvä olla edes karkeasti piirrettynä keittiösi pohjapiirros, jotta keittiösi suunnittelu voidaan viedä konkretian tasolle. Keittiöliike tekee puolestasi hahmottelun millainen tuleva keittiösi voisi olla. Käy mieluiten useammassa keittiöliikkeessä etsimässä erilaisia ideoita ja vertaile keittiöliikkeiden antamien kaapistojen ja kodinkonepakettien hintoja.

Tunnelmavalaistus keittiössä

Ylläolevaan keittiöön on luotu tunnelmavalaistus työvalaistuksen rinnalle.

3. Budjetin asettaminen

Realistisen budjetin asettaminen on myös tärkeä osa remontin suunnittelussa. Kun olet valinnut kaapistot ja kodinkoneet on aika löytää asentaja keittiöllesi. Ensimmäiseen tarjoukseen ei kannata tarttua vaan on tärkeää vertailla hintoja ja kilpailuttaa useampi urakoitsija. Vertaile urakoitsijoiden referenssejä, aiempien asiakkaiden arvioita, jotta voit tehdä hyvän päätöksen. Keittiösi rakentajaa valitessa on ensiarvoisen tärkeää varmistua urakoitsijan luotettavuudesta.

Urakkamaailma on kehitetty juuri ylläolevien seikkojen ratkaisemiseksi ja voit helposti löytää remontillesi tekijän ja vertailla urakoitsijoiden taustatietoja. Kaikkien Urakkamaailmaan hyväksyttyjen urakoitsijoiden kohdalla on liittymisen yhteydessä tarkastettu yrityksen kuuluminen ALV- sekä ennakkoperintärekisteriin. Huomaathan myös, että kun urakoitsijat kuuluvat ALV-rekisteriin ne ovat kotitalousvähennyskelpoisia. Urakkamaailma on helpoin tapa saada kilpailukykyinen hinta luotettavalta toimijalta kaikkiin kodin remontteihin.

4. Materiaalit sekä keittiökoneet

Materiaalien väliset erot on tärkeä kartoittaa, sillä et halua olla uudelleenremontoimassa vuoden päästä kulunutta keittiötäsi. Keittiössä vaaditaan materiaaleja, jotka kestävät kulutusta, joten varmista materiaalitoimittajilta, että kyseiset materiaalit ovat mahdollisia ja kannattavia käyttää myös keittiössä.

Keittiön kaapit luovat keittiöön yleisilmeen. Kaapistot ovat kuin keittiön huonekalut, joiden valintaan tulisi panostaa aikaa. Kaapistojen materiaaleissa on paljon valinnanvaraa ja monien ammattilaisten mielestä kaapistojen materiaali tulisi olla linjassa muun asunnon kanssa. Eli jos suunnittelet keittiöremonttia vanhaan puutaloon, on suositeltua hankkia täyspuuta olevat keittiökaapistot.

Keittiön kaapistot

Ylläolevassa keittiössä keittiön kaapistot sulautuvat hyvin muuhun asuntoon.

Usko tai älä, mutta vanhat, kuluneet keittiökaappisi voi myydä! Älä heitä niitä jätelavalle. Monet ihmiset tarvitsevat esimerkiksi mökeilleen edullisia kaapistoja ja ostavat kaapistosi pois, eikä sinun tarvitse kuljetuttaa niitä kaatopaikalle. Tämä on myös ekologinen tapa kierrättää vanhat kaapistosi.

Keittiökoneiden valinnassa on hyvä miettiä kuinka ahkera kokkaaja olet. Jos olet mikroruokailun ystävä (et ole yksin), keittiökoneet voivat olla perustasoa ja voit panostaa keittiön yleisilmeeseen enemmän. Jos taasen olet ahkera kokkaaja, kodinkoneisiin kannattaa ja tulee panostaa sen mukaisesti.

5. Remontointisopimus ja aikataulu

Kun olet valinnut keittiöremontillesi urakoitsijan, kannattaa projekti vielä aikatauluttaa, että kaikille osapuolille on selvillä projektin kesto. Remontista on erittäin tärkeää laatia kirjallinen sopimus. Suulliset sopimukset ovat aivan liian yleisiä monessa kodin remontissa ja se monesti johtaa ongelmiin. On kummankin osapuolen näkökulmasta reilua tehdä pelisäännöt selviksi kirjallisesti, josta ne voidaan tarpeen tullen tarkistaa. Tutustu asiantuntijoidemme laatimaan sopimuspohjaan tästä. Muita sopimukseen liittyviä ohjeita voit katsoa niille varatuilta sivuilta

Tässä vielä Urakkamaailman TOP-5 vinkit keittiöremonttiin:

  1. Suunnittele remontti mahdollisimman pitkälle etukäteen. Näin säästät aikaa, rahaa ja stressaat vähemmän.
  2. Visuaalisten seikkojen lisäksi mieti myös käytännöllisyyttä: kuinka saat esimerkiksi keittiöstäsi mahdollisimman paljon hyödynnettyä kaappitilaa (kulmakaapistot, vetolaatikot ja niiden asettelut).
  3. Mieti valaistus niin, että työalueella on riittävän hyvä valaistus nautinnolliseen kokkailuun. Keittiöön on tämän lisäksi myös hyvä miettiä tunnelmavalaistus.
  4. Pehmeästi sulkeutuvat kaapistot ovat nykypäivää ja luovat keittiöstäsi hiljaisemman ja seesteisemmän paikan kokkailulle. Kaapistojen lisäksi vetokahvat ovat myös tärkeässä osassa joten mieti ne tarkkaan.
  5. Valitse remonttiin hyvä ammattilainen. Älä valitse halvinta, sillä se voi koitua kalleimmaksi loppujen lopuksi. Tarkista urakoitsijan taustat.


Ilmoita keittiöremontti!

Tarvitsetko apua?

TOP-5 vinkit keittiöremonttiin

  1. Suunnittele kaikki etukäteen
  2. Muista käytännöllisyys
  3. Hahmottele valaistus ja tunnelmavalaistus
  4. Panosta yksityiskohtiin
  5. Valitse paras tekijä


Ilmoita remontti!

Suihkukaappi

Katso tästä ohjeet kylpyhuoneremonttiin!

Sopimuspohja kotiremonttiin

Katso tästä ohjeet remontointisopimuksen tekoon!