Uusi kohde!

Sähkösuunnitelma, kesämökin sähköjen uus..., Kärrby

25 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Sulkanen.fi Oy, Vantaa

1 tunti sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Turku

43 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Talon ulkomaalaus, Hämeenlinna

29 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Pintataikurit, Lohja

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Muuttosiivous, Vantaa

46 minuuttia sitten

×
Päivitetty 29.05.2024

Asbestipurkutyöluparekisteri - Tarkista yrityksen ja henkilön pätevyys tehdä asbestipurkutöitä

Asbestipurkutyöluparekisteri

Jos remontissa ilmenee tarvetta asbestipurkutöille, tulee purkutyöt suorittavan yrityksen ja henkilön olla pätevä suorittamaan asbestipurkuja. Asbestipurkutyöllä tarkoitetaan sellaista työtä, jossa purkutilassa olevat henkilöt voivat altistua asbestille. Asbestia vapautuu kun asbestia sisältäviä rakenteita tai tuotteita käsitellään remontin aikana. Asbestipurkutöissä on tärkeää käyttää pätevää henkilöä, sillä altistuminen asbestille on aina vaarallista.

Asbestipurkutyöluparekisteri

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto käsittelee asbestipurkutyölupahakemukset koko Suomen alueella, ja työsuojeluviranomainen myöntää luvat. Luvan saaminen edellyttää asbestipurkutyökoulutuksen ja asbestipurkutyön näyttötutkinnon suorittamista. Tämän jälkeen henkilön tulee rekisteröityä asbestipurkutyöhön pätevien henkilöiden rekisteriin. Yritykset saavat luvan, kun heidän hallintoon kuuluville henkilöille on myönnetty asbestipurkutyölupa ja kun yrityksellä on käytössä asbestipurkuihin vaadittavat ilmankäsittelylaitteet ja niiden laitehuoltotila.

Voit tarkistaa onko yrityksellä tarvittavat pätevyydet asbestipurkutöihin suoraan aluehallintoviraston ylläpitämästä luparekisteristä. Asia kannattaa myös aina ottaa puheeksi suoraan urakoitsijan kanssa.

Muistathan myös, että kaikkiin ennen 1994 rakennettuihin kiinteistöihin tulee tehdä asbestikartoitus, jos kiinteistön rakenteita puretaan.

Aloita onnistunut purkuremontti!

Pyydä tarjouksia asbestipurkuun

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi