Usein kysytyt kysymykset Urakkamaailma.fi


Tältä sivulta löydät vastaukset useimpiin kysymyksiin, joihin käyttäjämme törmäävät.

Jos et löydä vastausta kysymykseesi, kysy sitä asiakaspalvelustamme.

Klikkaa ensin oletko urakoitsija vai remontin tilaaja, niin ohjaamme sinut oikeaan kohtaan ohjetta.Yleisimmät ongelmat

Salasanan palauttaminen

Salasanan saat helposti palautettua sivulta täältä täyttämällä sähköpostiosoitteesi, jolla olet alunperin kirjautunut. Täyttämällä kenttään sähköpostiosoitteesi saat sähköpostiisi viestin, jonka kautta pääset luomaan uuden salasanan.


Remonttisopimuksen tekeminen

Remontti-ilmoituksen jättäjänä tee sopimus ohjauspaneelissasi, joko klikkaamalla saadun tarjouksen kohdalta "Hyväksy tarjous ja luo sopimusluonnos".

remonttitarjouksen valitseminen

Älä huoli, jos urakoitsijan jättämässä tarjouksessa on vielä tässä vaiheessa väärä hinta. Pääsette muokkaamaan remontin sovittua hintaa ja kaikkea muutakin seuraavassa vaiheessa.


Voit myös valita urakoitsijan remonttisi toteuttajaksi tarjouksien alla olevasta listauksesta, klikkaamalla "Valitse tekijäksi, luo sopimusluonnos". Listaamme tarjousten alle kaikki urakoitsijat jotka ovat olleet sinuun yhteydessä remonttisi suhteen.Näiden vaiheiden jälkeen pääset luonnostelemaan valitsemasi urakoitsijan kanssa kirjallista remonttisopimusta. Remonttisopimusvaiheessa sovitte erilaisista asioista liittyen remonttiin ja sovitte lopullisen urakkahinnan.

Jos sinulla on kysyttävää remonttisi sopimuksen suhteen tai asia liittyy muulla tavalla remonttiisi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kaikkiin Urakkamaailman kautta tehtyihin remonttisopimuksiin sovelletaan rakennusalan yleisiä sopimusehtoja. Lue lisää REYS-8 1995 - ja RYS-9 1998 -sopimusehdoista.

Lue lisää remonttisopimuksesta.

Remontti-ilmoituksen tekijä

Siirry tästä suoraan sinua mietityttävään aiheeseen:

Eikö mikään näistä? Ota yhteyttä suoraan asiakaspalveluumme.

Kuka voi jättää remontti-ilmoituksen

Tarjouspyynnön voi jättää kuka vain, joka omistaa tai on vastuussa kotitalouden, taloyhtiön tai liikekiinteistön remontoinnista tai kunnossapidosta. Jokainen tarjouspyyntö löytyy uniikkina palvelustamme, ja lähtee paikallisille ammattilaisille automaattisesti. Jätä remontti-ilmoitus tästä.

Mitä palvelun käyttäminen maksaa?

Palvelun käyttäminen on kokonaisuudessaan täysin maksutonta kilpailuttaa remontti. Remonttisopimuspohjat, asiakaspalvelu, Remonttiturva ja kaikki muukin on sinulle täysin maksutonta. Etsi remontillesi tekijä täältä, ilmaiseksi.

Remontti-ilmoituksen tekeminen

Voit jättää remontti-ilmoituksen mihin vuorokauden aikaan tahansa. Remontti-ilmoitusta jättäessä pyri kertomaan remontistasi suhteellisen kuvaavasti, mutta jos et välttämättä tiedä kaikkea mikä remontin toteuttamiseen liittyy tai olet epävarma, urakoitsija-käyttäjämme auttavat ja neuvovat mitä kannattaa missäkin remontissa pitää mielessä. Remontti-ilmoituksen jättämällä kerrot alustavasti tarpeestasi, jota kautta urakoitsijat ottavat sinuun yhteyttä.

Tekijän valitseminen

Kun olet saanut tarpeeksi yhteydenottoja, joiden perusteella valitset tekijäsi klikkaa omalta sivultasi urakoitsijan nimen kohdalta "Valitse tekijäksi ja luo sopimusluonnos" tai "Hyväksy tarjous ja luo sopimusluonnos". Voit myös klikata "Sulje tarjouspyyntö".

Remonttisopimuksen tekeminen

Kun olet valinnut urakoitsijan toteuttamaan remonttisi, saat Urakkamaailman kautta napin painalluksella remonttisopimuksen urakallesi. Sopimusluonnos luodaan sinun remontti-ilmoituksesi pohjalta ja valitun urakoitsijan tietojan ja tarjouksen kautta. Mikäli valitsemasi urakoitsija ei ole jättänyt tarjousta Urakkamaailman kautta, tiedot on helppo ja nopea sopimuspohjaan täyttää.

Klikkaa " Katsele sopimusluonnosta" valitsemasi urakoitsijan kohdalta, aloittaaksesi remonttisopimuksen muokkaus. Näin saat esitäytetyn remonttisopimusluonnoksen, kun sopimus on mielestäsi kattava lähetä vastapuolelle hyväksyttäväksi. Kaikkiin Urakkamaailman kautta tehtyihin remonttisopimuksiin sovelletaan rakennusalan yleisiä sopimusehtoja. Lue lisää REYS-8 1995 - ja RYS-9 1998 -sopimusehdoista.

Remonttisopimuksemme on ammattilaisten suunnittelema ja tehty turvaamaan sopimusten osapuolten oikeudet puolueettomasti.

Remonttisopimus-esimerkki


Esikatsele-nappi ei lähetä sopimusta vielä hyväksyttäväksi toiselle osapuolelle vaan voit tarkistaa tekemäsi muutokset. Kun sopimus on omalta osaltasi valmis klikkaa oikeasta alareunasta lähetä urakoitsijalle


Kun urakoitsija on hyväksynyt sopimuksen, saat ilmoituksen sähköpostiisi ja voit tulostaa sopimuksen pdf-muodossa omalle tietokoneellesi. Säilytämme sopimuksestasi varmuuskopion mahdollisten ongelmatilanteiden varalle.


Arvostelun jättäminen

Remonttisi on valmis, ja tahdot jättää arvostelun urakoitsijastasi. Urakkamaailma perustuu kotitalouksien ja taloyhtiöiden sekä ammattiurakoitsijoiden väliselle luottamukselle, joten on tärkeää, että annat sanan kiertää kokemuksistasi. Pääset jättämään arvostelun "omalta sivulta", oman remontti-ilmoituksesi kohdalta klikkaamalla "Arvostelu urakoitsija".

Voit myös antaa anonyymisti palautetta urakoitsijasta Urakkamaailmalle ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Arvostamme myös suuresti, jos haluat antaa meille Urakkamaailmalle mitä tahansa palautetta tai kehitysehdotuksia, jotta voimme edelleen kehittää palveluamme.

Urakoitsija

Siirry tästä suoraan sinua mietityttävään aiheeseen:

Kuka voi rekisteröityä urakoitsijaksi?

Urakoitsijaksi voi rekisteröityä, jokainen suomalaisen y-tunnuksen omaava rakentamiseen tai remontointiin erikoistunut yritys. Urakkamaailmaan rekisteröitymisen yhteydessä tarkistamme yrityksen kauppa- ja ennakkoperintärekisteriin kuulumiseen, arvonlisäverovelvollisuuden sekä päätoimialan. Urakkamaailmassa ei voi toimia osuuskunnan kautta. Rekisteröidy tästä.

Minua ei hyväksytty käyttäjäksi

Urakkamaailma edellyttää kaikilta yrityksiltä ennakkoperintärekisteriin, kaupparekisteriin sekä ALV-rekistereihin kuulumista. Yrityksen päätoimiala tulee myös olla rakentamiseen tai remontointiin liittyvä. Mikäli näin on ilmoittakaa meille, kun liitytte kyseisiin rekistereihin, jotta varmennamme yrityksenne palveluumme.

Tietojen tarkastukseen ja päivittämiseen saattaa mennä hetki, pyrimme kuitenkin kahdesta viiteen arkipäivän sisällä varmentamaan yrityksenne. Mikäli yrityksenne rekisteritiedot ovat kunnossa, ja jostain syystä ette ole vielä päässeet tarjoamaan tarjouspyyntöihimme, otattehan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tarjouspyyntövahdin asettaminen

Voit asettaa tarjouspyyntövahdin kirjautumalla profiiliisi, ja valitsemalla ylhäältä ensin "Asetukset" ja sen jälkeen "Tarjouspyyntövahdit". Aseta sijainti-kohtaan toimipisteesi osoite ja säädä etäisyys niin isoksi kuin olet valmis toimisteestäsi liikkuumaan (eli miltä alueelta haluat vastaanottaa tarjouspyyntöjä). Valitse seuraavaksi kategoriat ja sähköpostiosoite, johon ilmoitukset tarjouspyynnöistä lähetetään.

Sähköpostivahteja voi asettaa useamman, esimerkiksi, jos haluat tarjouspyynnöt useampaan sähköpostiosoitteeseen.

Sähköpostivahti

Urakkamaailma.fi - Profiili

Tee profiilistasi houkutteleva ja kerää tyytyväisten asiakkaiden arvostelut profiiliisi. Näin vakuutat tulevat asiakkaasi työn laadustasi. 77% työn tilaajista tilaa ainoastaan urakoitsijalta, jolla on kattavat tiedot yrityksen toiminnasta Urakkamaailma-profiilissa. Urakkamaailman urakoitsijaprofiilit nousevat korkealle hakukoneiden tuloksissa, joten kannattaa tarkoin suunnitella profiilin ulkonäkö. Jos olet jo rekisteröitynyt, mene profiiliisi täältä. Pystyt myös lisäämään profiiliisi kuvia aiemmin toteutetuista urakoista täältä sekä kirjoittamaan referenssejä täältä.

Voinko ottaa yhteyttä tilaajaan ennen tarjouksen jättämistä?

Voit jättää tarjouspyynnön jättäneille viestejä Urakkamaailmassa. Lisäksi suurin osa tilaajista jättää puhelinnumeronsa urakoitsijoiden saataville. Näin sinun on mahdollista kysellä tarkentavia tietoja ennen sähköisen tarjouksen jättämistä.

Tarjoaminen

Kun teet tarjousta remontista, pyri antamaan mahdollisimman kattava tarjous saadun tarjouspyynnön pohjalta. Tarjoa aina arvioitu kokonaishinta, älä tuntihintaa. Huomaa tarjousta tehdessäsi summan olevan ainoastaan arvioitu kokonaishinta. Remonttisopimusta tehdessäsi voitte tarkentaa hinnan lopullisesti.

Sopimuksen tekeminen

Tee remonttisopimus Urakkamaailman kautta. Näin säästät aikaa ja vaivaa sekä itseltäsi että remontin tilaajalta.

Voit tulostaa sopimuksesi tai ladata sen pdf-muodossa tietokoneellesi. Remonttisopimus säilyy Urakkamaailma-tililläsi työsi helpottamiseksi ja se on sieltä ladattavissa milloin vain.

Sain urakan. Miten toimin?

Jos olet tehnyt urakasta sähköisen remonttisopimuksen Urakkamaailmassa ja molemmat osapuolet ovat hyväksyneet sopimuksen, sinun ei erikseen tarvitse ilmoittaa urakkaa Urakkamaailmalle.

Jos urakkasopimus on tehty muuta kautta, tulee urakka ilmoittaa kymmenen päivän sisällä urakan saamisesta, jotta tieto saadaan päivitettyä Urakkamaailman järjestelmään oikea-aikaisesti. Voit ilmoittaa saamasi urakat täällä.

Kun Urakkasopimus on tehty, etenee urakka kuten urakkasopimuksessa on sovittu. Urakkamaailma ei ole sopimuksen osapuoli. Urakoitsija sopii urakan laskuttamisesta tilaajan kanssa.

Urakkamaailma lähettää urakoitsijalle erikseen laskun palvelumaksusta, kun urakka on valmis.

Milloin urakka pitää erikseen ilmoittaa?

Jos urakkasopimus on tehty muuta kautta, tulee urakka ilmoittaa kymmenen päivän sisällä urakan saamisesta, jotta tieto saadaan päivitettyä Urakkamaailman järjestelmään oikea-aikaisesti. Voit ilmoittaa saamasi urakat täällä.

Onko Urakkamaailma remonttisopimuksen osapuoli?

Urakkamaailma ei ole osapuolena tilaajan ja urakoitsijan välisessä urakkasopimuksessa. Urakkamaailman ja sen tilaaja- ja urakoitsijakäyttäjien välistä toimintaa sitovat Urakkamaailman käyttöehdot.

Voiko sopimusta muokata?

Sopimusluonnosta voi muokata niin kauan, kunnes molemmat osapuolet ovat hyväksyneet sopimuksen. Sopimusluonnosta muokataan vuorotellen, eli kumpikin osapuoli vuorollaan muokkaa sopimusluonnosta, jonka jälkeen hyväksyy muutokset ja lähettää sen toiselle hyväksyttäväksi.

Miten sovin ja ilmoitan lisätyöt?

Alkuperäistä molempien osapuolten hyväksymää sopimusta ei voi muokata. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin luomme teille halutessanne uuden lisätöitä koskevan sähköisen remonttisopimuksen.

Voit ilmoittaa erikseen sovitut lisätyöt täällä.

Laskun summa on väärin

Onko laskun loppusumma mielestäsi virheellinen. Laita viestiä asiakaspalveluumme.

Laskun eräpäivän siirto tai laskutustavan muutos

Laskutuspalvelumme on ulkoistettu Alma Median laskutukselle. Ota siis yhteyttä heihin: laskutus@almamedia.fi

Urakka peruuntui, miten toimin?

Otathan ajoissa yhteyttä asiakaspalveluumme, jos urakka siirtyy tai peruuntuu.

Palautetta & Kehitysehdotuksia

Kehitämme palveluamme jatkuvasti ja otamme mielellämme vastaan palautetta ja kehitysehdotuksia. Jätä täältä viesti asiakaspalveluumme.