Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Uudistalon katon rakennus (tukiristikko ja kattoelementtien asennus)

 

 Rakennuksen tyyppi

Omakotitalo

 Pinta-ala

80 m2

 Sijainti

Espoo

 Rakennuksen ikä

-

 Remontin toteutus

30.09.2018

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Peltikattoremontti
Kattoremontit
Uudisrakentaminen

Kuvaus

Rakennamme uudisrakennusta / omakotitaloa Espoon Mankkaalle. Runkomateriaalina ovat EPS-harkot. Talon runko = seinät ovat jo pystyssä ja valettu. Rakennuksen mitat ovat (leveys) 7 m x (pituus) 11,25 m.

Talon katto tulee valmiista tehdaselementeistä ja niiden toimitus on lokakuun alkupuolella. Tällä välin tilapäisenä kattona on toiminut iso venepeite.

Työtehtävät
1. tukipalkkien asennus
- kattoelementtejä varten tarvitaan erilliset tukipalkit, jotka tulevat n. 2,5 m välein tukemaan elementtejä altapäin. Näitä tukipalkkeja tarvitaan keskikattoon vain 3 kpl + päätyihin 1 kpl/pääty (yht. 5 kpl), mutta kattoelementtien käyttö vaatii sisäkaton puolelle 70 mm:n lisäeristeen, joka tehdään Kingspan'in Thermo-eristelevyillä.

2. tukiristikko palkkien väliin
- lisäeristelevyjen kiinnitystä varten tarvitaan tukiristikko eli em. tukipalkkien väliin kiinnitetään poikkipuut, joihin Thermo-eristelevyt kiinnitetään. Nämä poikkipuut tulevat n. 0,65 m välein ja ne kiinnitetään palkkeihin (esim. pitkillä ruuveilla).

- kaikkiaan sisäkaton tukiristikko muodostuu päätyseinien väliin tulevista 5 tukipalkista (2 kpl = päädyt + 3 kpl katon keskelle) sekä n. 45 - 50 poikkipuusta.

3. eristelevyjen kiinnitys
- tähän tukiristikkoon kiinnitetään Thermo-eristelevyt (Kingspan 40 mm Anselmi-levyt, joissa on valmiina kipsilevypinta + 30 mm Thermo-lisäeristelevy).

4. kattoelementtien asennus
- kattoelementit puretaan rekasta rakennuspaikan viereen ja nostetaan nosturilla katolle asennusta varten. Käytännössä tehtävä on samantapainen kuin ontelolaattojen asennus, mutta nämä
kattoelementit painavat vain n. 130 kg/kpl, joten asennus on helppoa ja nopeaa. Elementtien kiinnitys tapahtuu pitkillä kiinnikkeillä suoraan elementin läpi alla olevaan tukipalkkiin. Jos olet joskus ollut rakentamassa esim. teollisuus- tai maataloushallia, niiden kattoelementit ja asennus ovat samantapaisia.

Kattoon ei tarvita erillistä peltikatetta, joka on jo kattoelementeissä valmiina. Myöskään räystäitä ei tarvitse rakentaa, myös ne tulevat samalla kertaa valmiina.

Tukiristikon rakentamisen osalta urakka on suht’ yksinkertainen tehdä ja sen voi aloittaa nopeastikin. Lisäeristelevyjen kiinnittämisen voi suorittaa vasta kattolementtien asennuksen jälkeen ja eikä se ole aikataulullisesti yhtä kiireellinen, ts. sen voi tehdä myöhemminkin, jos oma aikataulu ei anna heti myöten. Sovitaan tämän urakan osan aikataulu erikseen, jos tarvitsee.

Työmaalle voi tulla katsomaan kohdetta ja tulevaa kattourakkaa paikan päälle. Olen aika hyvin paikalla lähes koko ajan, mutta soita ja sovi vielä aika erikseen.



Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua