Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Taloyhtiöurakka: sadevesi- ja salaoja järjestelmän uusiminen/rakentaminen

 

 Rakennuksen tyyppi

Paritalo

 Pinta-ala

1101 m2

 Sijainti

Espoo

 Rakennuksen ikä

1995

 Remontin toteutus

29.07.2022

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Maankaivuu
Pihan huolto

Kuvaus

Meidän paritalomme tontin alueella ei ole välttämättä tehty salaojia ollenkaan, tai ainakaan kurkistuskaivoja ei ole löytynyt vielä , ja salaojistakaan ei ole tietoa.
Kuvien mukaan niitä olisi, ehkä, mutta ei ole löytynyt.

Sadevesiputket on olemassa, mutta osassa talon nurkista, sadevesiputkisto tiputtaa vedet kivipesään, eikä johdeta sieltä pois mihinkään, ja 2:ssa nurkassa niin sadevesiputket tiputtaa veden suoraan etupihan asfaltille josta ei vesi johdu kunnolla poispäin mitenkään - se vaatisi asfaltin avaamisen ja veden johtamisen läheiseen ojaan. Sadevedet ohjautuu osasta sadevesikaivoista talon nurkista, maan alle, ja jää sinne. Viime kesänä yksi niistä tukkeutui kun oli maa romahtanut tukkeeksi, ja pitä avata"paine puhdistuksella " ja itse rakentaa putkijatke ojaan.

LÄhellä talon seinää, sokkelia, on vääränlaiset hiekat, jolloin kosteus pääsee nousemaan ylös seinää pitkin, kun se pitäisi olla salaoja-hiekkaa joka ei tukkisi mahdolliset salaojaputket (joista emme tiedä onko meillä vai ei).

Espoon kaupunki ja sen aliurakoitsija on aikavälillä 1/2022-5/2022 (urakka hieman kesken vielä ainakin kadun asfaltointityön osaltA) rakentanut kotikadullamme Kivirinteella HULEVESI putkia /järjestelmiä, johon olemme pyytäneet liittyä. Liityntä putket on siis vedetty, muusta emme tiedä tällä hetkellä, eli siitä, onko meillä salaojaputkia joista vesi sinne kulkisi, todennäköisintä on ettei meillä ole salaojaputkia tai kaivoja ollenkaan. Puhumattakaan sakka-kaivosta jonka kautta vedet tontilta pitäisi johtaa espoon kaupungin putkiin.

Olemme nyt taloyhtiön jäsenten kesken päättäneet rakennuttaa uutta salaoja- ja sadevesiputkisto+kaivo järjestelmää molempien paritalo puoliskojen osalta, jotta saadaan järjestelmät kuntoon ja toimimaan.

Pyydän siten tarjousta tällaisesta urakasta urakkamaailman kautta.
Yt Linda Mahkonen, asukas Kivirinne 5 A:ssa, ja taloyhtiön isännöitsijä


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua