Urakkamaailma logo Jätä ilmoitus

Takkahormin ulkopinnan hiushalkeaman korjaus

Urakkamaailma on

  • - Ilmainen
  • - Riskitön
  • - Turvallinen tapa löytää luotettava urakoitsija
  • - Säästä jopa tuhansia euroja

Löydä remontillesi tekijä


Vertaile tarjouksia, tutustu urakoitsijoiden taustatietoihin ja aikaisempien asiakkaiden arvosteluihin.

Rakennuksen tyyppi Paritalo
Pinta-ala 3 m2
Rakennuksen ikä 30
Remontti toteutettiin 22.09.2020
Kategoria Huoneistoremontti Muuraus
Materiaalit Ei
Siivous Ei

Kaksikerroksisen asunnon alakerrassa olevan takan maalatun hormin yhdelle sivulle molemmissa kerroksissa on muodostunut noin puolen millin hiushalkeama. Halkeama mutkittelee osin tiilien rappausvälejä noudattaen ja osin tiilen pinnassa. Halkeama havaittiin vasta nyt alkukesästä, mutta se on saattanut olla syntynyt pikkuhiljaa jo aikoja sitten, koska se on varsin huomaamaton. Alakerrassa halkeama-alueen pituus on noin 1,5 metriä suoraan mitaten ja yläkerran hormissa noin 1,8 metriä suoraan mitaten. Halkeaman syvyyttä ei ole vielä piikillä testattu. Yhdestä kohtaa halkeama raaputettiin auki tiilen keskeltä. Nuohooja on käynyt paikalla eikä ole pitänyt halkeamaa paloturvallisuuden kannalta ongelmallisena. Koska takka on ympäri vuoden viikottaisessa käytössä, on halkeama ilmeisesti aiheutunut toistuvasta lämpölaajenemisesta, joka häiritsee lähinnä esteettisesti. Muurarien mukaan tämä on varsin yleistä tällaisissa sisähormeissa. Toivoisemme kuitenkin, että korjauksella estettäisiin halkeaman ilmaantumisen uudelleen lähivuosina.

Toivosimme tarjouksen tekijältä yksilöityä selostusta, millä tavoin tällaisen hiushalkeaman korjaus toteutettaisiin. Koska korjattavan sivun päälleemaalausta ei varmaan saada samansävyiseksi hormin muiden sivujen kanssa, tulisi molempien kerrosten hormit maalata lopuksi joka sivulta. Loppumaalaukseen tarvittava maali on tilaajalla jo ennestään.

Hormin korjaus toivotaan voitavan suorittaa elokuun aikana. Asunnon omistaja on parhailaan kesämökillä, mutta mahdollinen käynti korjauskohteessa on mahdollista toteuttaa erikseen sovittavana aikana heinäkuussa.
Miten Urakkamaailma toimii