Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Salaojituksen parannus/uusiminen

 

 Rakennuksen tyyppi

Omakotitalo

 Pinta-ala

150 m2

 Sijainti

Parainen

 Rakennuksen ikä

1939

 Remontin toteutus

31.05.2024

 Siivous

-

 Kategoria

Salaojien kaivuutyö

Kuvaus

Kyseessä on 1939 rakennettu kivitalo, joka on peruskorjattu 2008. Tuolloin talo on myös salaojitettu. Talo sijaistsee rinteessä ja yläpuolella on päättyvän tien kääntöpaikka. Selvityksen alla on parhaillaan, onko tie ja kääntöpaikka ojitettu oikein.

Kellarissa on kylmäosio, jonka lattia on noin 45 cm korkeammalla kun lämpimän osion lattia. Nykyisissä ääri-ilmasto-olosuhteissa kun yhtäkestoisia kaatosateita on ollut useamman päivän, kellariin on kolmeen kertaan tullut vettä tuon ylempänä sijaisevan lattialaatan alle ja sieltä lopulta edelleen lämpimän puolen lattialle saakka. Nyt kuitenkin lattialämmitys sisälattialla on hajonnut ja laattojen alta löytyi kosteutta. Ennen kuin lattia ja lämmitys kannattaa korjata veden tulo sisälle pitää estää kokonaan ja sitä varten salaojitukselle on nyt tehtävä jotain - mitä ei ole tässä vaiheessa vielä täysin selvää.

Veden tulosuunnasta päätellen - silloin kun sitä tulee se todella virtaa - vesit tulee kellarin pohjoisesen ulkokulman suunnasta. Kylmä kellari asettuu yläkerran eteisen, ilmeisesti aiemmin lasiverannan alle. Kyseisessä kulmassa on salaojakaivo. Hieman alempana on talon kulma, jossa myös on salaojakaivo. Ihmetystä aiheuttaa, että alempi kaivo on matalampi kuin ylempänä oleva kaivo. Kieliikö tämä alla olevasta kalliosta? Ongelmakohta mitä ilmeisemmin kuitenkin on tässä "lasiverannan" ja itse talon sisäkulmassa (katso kuvat).

Keskellä kylmäkellarin lattiaa on valuulattialaatassa reikä ja alapuolella on uretaanilla tukittu putken pää (jäävalitettavasti pilssipumpun letkun alle kuvassa). Kuoppa reiän alla on tällä hetkellä noin 30 cm syvä ja pohjalla on erittäin hienoa hiekkaa. Mikä tämä putki on ja mihin se johtaa on hämärän peitossa, sillä talon alkuperäiset piirrustukset ovat hävinneet 50-luvulla Paraisten kaupungintalon muuton yhteydessä. Vettä alkaa valua lämpimän puolen lattialle, kun kyseisessä reiässä vesitaso nousee lattialaatan korkeudelle. Veden sisään ensimmäisen kerran (huhtikuu 2022) ongelman uusiutumista on estetty asentamalla kylmäkellarin lattialaatan alle pilssipumppu, jotta vesi ei pääsisi lämpimälle puolelle asti.

Nyt tarvittaisiin siis kaivuuhommia veden sisääntulon estämiseksi varmemmin tulevaisuudessa, jotta lämpimän osan kellarin lattia voidaan korjata ilman että ongelma uusiutuu. Toivon yhteydenottoja toimijoilta joilla on vankka kokemus varsinkin vanhojen kiinteistöjen salaojitusratkaisuista.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua