Sähköauton latauspisteen asennus autokatokseen auton lämmitystolpan viereen

Urakkamaailma on

  • - Ilmainen
  • - Riskitön
  • - Turvallinen tapa löytää luotettava urakoitsija
  • - Säästä jopa tuhansia euroja

Löydä remontillesi tekijä


Vertaile tarjouksia, tutustu urakoitsijoiden taustatietoihin ja aikaisempien asiakkaiden arvosteluihin.

Rakennuksen tyyppi Rivitalo
Rakennuksen ikä 2021
Remontti toteutettiin 20.07.2023
Kategoria Auton latausaseman asennus
Materiaalit Ei
Siivous Ei

Sähkötyöt
muutostyössä auton lämmityspylvään pistorasiayksikkö vaihdetaan sähköauton latausasemaksi, teholtaan 11 kW.
Huoneistokohtaisista sähkökaapeista on vedetty sähkökaapeli NCMK 4x6+6 omille autopaikoille autolämmityspistorasiapylväälle. Sähkökaapeli NCMK 4x6+6 kestää 22 kW:n lataustehoa. Sähkökaapeissa on myös valmiiksi kytketty auton lataukseen tarvittavat voimavirtasulakkeet (3x C20), ja kaapissa tarvittavat vikavirtasuojat. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asuntoihin on valmiiksi rakennettu valmius sähköautojen lataamiseksi. Sähköasentaja (Sähkö-Team) on käynyt tarkastamassa 26.1.2023, että sähkökaapeli on taloyhtiön sähkösuunnitelmissa esitetyn mukainen, eli NCMK 4x6+6 ja kytkentä sähkökaapissa 3x C20 sulakkeen takana.

Muutoksessa nykyinen auton lämmityspistorasiayksikkö (GARO) viereen asennetaan Latausasema -
Tuotekuvaus ja ominaisuudet

Blaupunkt sähköauton latausasema. Latausteho voidaan asennusvaiheessa säätää välille 8A – 16A, ja maksimi latausteho on 11 kilowattia (kW). Latausasema on turvallinen sisäänrakennetuilla vikavirtasuojilla.

Blaupunktin latausasema on 3-vaiheinen ja sopii kaikkiin autoihin, joissa on Type2-latausliitin. Latausasemassa on kiinteä, 5 metrin type 2 -latauskaapeli, jonka saa kytkettyä asemaan, kun se ei ole käytössä. Latausasema on vesitiivis ja pölysuojattu (suojaluokitus IP55) eli sen voi asentaa sekä sisä- että ulkotiloihin.

Suunniteltu ja valmistettu kansainvälisten IEC61851- ja SAEJ1772 -laatustandardien mukaan

Latausasema saadaan asennettua seinään (puurakenne) lämpötolpan viereen. Latausaseman teho (11kW) valitaan valintakytkimillä,

Asennuksesta toimitetaan käyttöönoton pöytäkirja isännöitsijälle työn jälkeen. Jos muutoksella on vaikutusta nykyisiin sähköpiirustuksiin, tarvittavat muutokset tehdään piirustuksiin ja myös nämä toimitetaan isännöitsijälle.

- Pintoja ei tarvitse purkaa

================================================================
TYÖ 2:
Jos mahdollista toivoisin, että samalla saisin asennukset kahteen kattotuulettimeen, näissä ei ole vielä EU-standardin mukaisia pistokkeita (ostettu valmiiksi) valmiina, joten ne pitää vaihtaa paikalleen ja laitteet ovat aika painavia, en jaksa itse näitä mitenkään yksin laittaa paikalleen. Saksalaisen toimittajan tietojen mukaan näiden tuulettimien kattokiinnityksen tulee kestää 40 kg:n paino ja kipsilevyn alla olevaa rakennetta en näe, eli en osaa sanoa, tarvitaanko tähän jotain erilaista systeemiä kuin tuo normi valaisinkoukku.


Miten Urakkamaailma toimii