Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Sadevesikaivon kunnostaminen

 

 Rakennuksen tyyppi

Omakotitalo

 Pinta-ala

-

 Sijainti

Vaasa

 Rakennuksen ikä

50

 Remontin toteutus

01.07.2024

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Rengaskaivotyöt

Kuvaus

På Orregatan 15 i Hemstrand har jag i trädgården en brunn dit regnvattnet från hustaket har letts. Brunnen installerades i tiderna i ett ”leröga” med
4 st 120x50 cm:s betongringar, den understa med botten. Under åren har de två översta ringarna förskjutits så, att lera och jordmaterial kunnat ta sig in i brunnen. I ett par omgångar har jag försökt åtgärda problemet och tömt brunnen. Bl.a. bultade jag ihop de två översta ringarna och fick dem upplyfta så att pumpen stod rakt men förskjutningen har jag inte lyckats åtgärda, så nu är de två nedersta ringarna fyllda med lera. I fjol hade jag en pumpbil som försökte suga upp den men den var för kompakt, så det lyckades inte att tömma brunnen. (Bifogade bilder visar platsen)
Har ni intresse att åtgärda problemet och vad skulle det kosta? En mindre grävmaskin med larvfötter kan nu på våren, inom ca 4 veckor innan odlingarna börjar, ta sig fram via granntomten.
Runt brunnen, men åtminstone på häcksidan, borde jorden tas bort så, att de två översta ihopkopplade ringarna kan flyttas på plats. Badkaret, som använts för att pumpa upp vatten i för bevattning, kan tas och föras bort. Vid grävningen bör rör och kabel beaktas och rörintagen till brunnen kontrolleras. Med grävmaskinen går det väl, att ta bort det mesta av brunnsinnehållet och bre ut det innanför häcken.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua