Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Peltikattotyö

Hinta 9800,00 €

 

Käyttäjän arvostelu

 Rakennuksen tyyppi

Loma-asunto

 Pinta-ala

67 m2

 Sijainti

Polvijärvi

 Rakennuksen ikä

1967

 Remontin toteutus

01.06.2023

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Peltikaton asentaminen
Huopakaton purku

Kuvaus

Kattoremontti
- Kattotyyppi on harjakatto
- Nykyinen kattomateriaali on Huopa
- Uusi kattomateriaali on pelti
- Sadevesijärjestelmät uusitaan
- Kattoturvatuotteet uusitaan
- Katon kaltevuus asteina: 10
- Talon kerrosten lukumäärä: 1
- Yläpohjaan lisättävä eristystä

1.Työn kuvaus

Mökin kattoremontti on toteutettava viimeistään syyskuun loppuun 2023 mennessä. Mahdollinen aloitusaika on aikaisintaan kesäkuun alusta 2023 lähtien.

Toteutettava kattoratkaisu on peltikatto. Nykyisen katon lappeen mitat ovat (4,34+4,34) m X 7,67 m. Katon pinta-ala on siten 66,6 m². Kattokaltevuus on noin 1:5 (noin 10 astetta). Toteutettavan peltikaton profiilin tulee olla tiilikuvio tai suorataitoksinen ja värin tumman ruskea. Pellin paksuuden tulee olla 0,6 mm. Esimerkiksi Weckman Teräsaateli Premium Matta/Europa Premium (tiilikuvio) tai Kattopelti Ruukki T45-30W-905 (suorataitokset).

Nykyisen katon katemateriaali on huopa. Huopakate ja sen alla olevat kolmiorimat puretaan. Katon aluslaudoitusta puretaan harjalta ja ulkoseinän vierestä siten, että yläpohjan päälle pääsee tarkastamaan kantavat rakenteet ja lämpöeristeen (lasivilla) kunnon sekä poistamaan tilasta kaikki mahdolliset ylimääräiset tavarat ja jäänteet. Nykyinen aluslaudoitus (laudoitettu umpeen huopakattoa varten, laudan koko noin 25x125 mm) tarkistetaan kauttaaltaan ja tarvittaessa korvataan lahonneet tai tummuneet laudat. Urakoitsijan tulee varata korvaavaa lautaa ( 25x125 sahattu) 500 metriä.

Mahdolliset puutteet eristyksessä ja mahdolliset pienet vauriot kantavissa rakenteissa korjataan. Rakenteiden tai katon muodonmuutoksia ei ole toteutuneista lumikuormista johtuen tähän mennessä todettu. Rakenteiden mahdolliset lahovauriot ovat edellistä todennäköisempiä. Vuotoja ei kuitenkaan ole tähän mennessä huonetilassa havaittu. Eristyksen ja kantavien rakenteiden korjaukseen arvioidaan kuluvan 8 tuntia kahdella työmiehellä. Urakoitsija varaa 15 m² eristettä (lasivilla, esim. ISOVER Premium 33, 100x560x870mm, 4 pakettia), joka levitetään joka tapauksessa ulkoseinälinjojen viereen, jos keskemmällä yläpohjassa ei havaita täydennettäviä kohtia. Kantavien rakenteiden korjaukseen tulee varautua 0,25 m³:n suuruisella puumäärällä. Tarvittaessa materiaalia on laitettava lisää ja korjaustyötä tehtävä enemmän (tarjottuihin yksikköhintoihin perustuen).

Peltikatto rakennetaan nykyisen aluslaudoitustason päälle peltikattoprofiiliin sopivaa alusrimaa ja asennusväliä käyttäen. Aluskate tulee asentaa myös. Räystäs- ja päätylaudoitusten rakentaminen sekä savupiipun pellityksen sekä maalattujen harja- ja päätylistojen rakentaminen peltikattoon sopivaksi kuuluvat urakkaan. Myös räystäskourut tulee asentaa mökin molemmille puolille. Syöksytorvet (2 kpl) asennetaan järven puolelle katon molempien lappeiden puolelle. Lisäksi urakkaan kuuluu portaiden (metalli- tai puurakenteinen) rakentaminen katolle mökin taakse saunan ikkunan oikealle puolelle sekä kulkutason ( metalli- tai puurakenteinen) tekeminen savupiipulle.

Purettu huopakate ja kaikki työstä aiheutuneet jäänteet ja jätteet tulee toimittaa piha-alueelta sekä työkohteesta kaatopaikalle. Mikäli työstä aiheutuu pihaan kuljetusten johdosta painumia, ne on korjattava. Maaperä paikalla on moreenia eikä se ole erityisen herkkä painumille kuljetusvälineiden alla. Mökille johtaa kulkukelpoinen tie. Ennen kuljetusta urakoitsijan tulee kuitenkin tarkastaa tien kapeudesta ja korkeuseroista johtuvat seikat, jotka voivat vaikuttaa kuljetuksen toteutukseen.

2.Työntekijät ja työturvallisuus

Urakoitsija vastaa kokonaisuudessaan työn työturvallisuudesta. Urakoitsijan tulee nimetä työmaalle työnjohtaja, joka vastaa työturvallisuudesta ja hankkeen toteutuksesta. Urakoitsijalla tulee olla vastuuvakuutus työtapaturmia, tulipaloa, työn tekemisessä syntyneitä vahinkoja ja muita työn tekemiseen liittyviä vahinkoja varten.

3. Laskutus

Tilaaja maksaa työn, kun kattotyö on kokonaan valmis. Kattotyö todetaan urakoitsijan ennalta ilmoittamana tarkastusajankohtana tilaajan ja urakoitsijan edustajan paikan päällä läsnä ollessa toteutetuksi, jonka jälkeen työ voidaan laskuttaa. Laskutus tehdään kolmella laskulla kokonaissumma kolmeen osaan jakaen. Laskut osoitetaan mökin osakkaille ( 3 osakasta) urakoitsijalle annettaviin osoitteisiin.

4. Tilaajan edustaja
Tilaaja nimeää henkilön, joka toimii urakan toteutuksen aikana tilaajan edustajana. Hänen yhteystietonsa annetaan, kun urakasta on sovittu.

5.Mahdolliset muutokset työn aikana
Mahdollisista muutoksista ja tarkennuksista edellä esitettyyn työn sisältöön sovitaan urakoitsijan työnjohtajan ja tilaajan edustajan välillä. Muutoksia tai tarkennuksia varten tulee esittää yksikköhinnat pyydettyihin osatöihin.

6. Tarjous

Työstä on annettava kokonaishintatarjous (ilman ALV:tä) viimeistään keskiviikkona 8.2.2023 klo 16 mennessä. Tarjouksen tulee sisältää kaikki työkustannukset, kaikki materiaalihankinnat sekä materiaalihankintoihin ja työhön liittyvät kuljetus-, kulkemis- , majoitus- ja sosiaalitilakustannukset. Kokonaishintaan tulee sisällyttää varsinaisten kattotöiden lisäksi myös yläpohjan eristeen korjaamiseen, aluslaudoituksen purkamiseen ja uusimiseen sekä kantavien rakenteiden mahdolliseen uusimiseen liittyvät kustannukset.
Tarjousta laadittaessa tarjouksen antajan on huomioitava, että mökkien (saunamökki, pihamökki) sisätilat eivät ole urakoitsijan käytössä. Mökillä on sähköt ja sähköä voi käyttää veloituksetta työn tekemisessä sekä sosiaalitiloissa. Sähkön saa tavallisesta pistorasiasta, joka on pihamökin takana. Pihamökin ja mökin välinen etäisyys on noin 25 metriä. Tilaaja aukaisee sähkökaapin ja laittaa pääkytkimen päälle työn alkaessa.
Kuivakäymälä on noin 60-70 metrin päässä saunamökistä ja on käytettävissä. Juoksevaa vettä ei mökillä ole, eikä juomavettä.

Tarjoukseen tulee liittää seuraavat yksikkökustannukset (ilman ALV:tä) :

Osatyö Yksikköhinta

Aluslaudoituksen täydentäminen/uusiminen, arvioitu määrä 500 m _____________ €/m
Lämpöeristeen täydentäminen ___________€/m² Kantavien rakenteiden korjaus _____________€/tunti

Lisäksi yksikköhinta materiaalikustannukseen:
Puutavara kantavien rakenteiden korjaukseen (vain materiaali) ____________€/m³

Arvioituja määriä verrataan toteutuneisiin määriin ja urakan kokonaissummaa korjataan toteutuman mukaan joko sitä kasvattaen tai pienentäen.Käyttäjän tekemä arvostelu

Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua