Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Omakotitalon kellarikerroksen lattiarakenteen muutos

Hinta 40562,00 €

 

 Rakennuksen tyyppi

Omakotitalo

 Pinta-ala

40 m2

 Sijainti

Helsinki

 Rakennuksen ikä

1996

 Remontin toteutus

20.07.2013

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Huoneiston täysremontti
Talon rakentaminen
Rakennuttaminen ja projektijohto

Kuvaus

Moi

Meillä on alkamassa suurehko remontti omakotitalomme kellarikerroksessa Helsingin Marjaniemessä ja tiedustelen kiinostustanne tehdä sen toteutuksesta tarjous.

Alla lisätietoa itse urakasta.

Olisin kiinnostunut näkemään eriteltynä;
- projektijohdon
- toteutuksen liittyvän työn
- materiaalit

Miltä vaikuttaa? Mielellään keskustelen asiasta lisää ja paikan päällä voitte käydä katselmoimassa.


TYÖSELITYS

Poistettavat, siirrettävät ja suojattavat järjestelmät LVIS

Ennen töiden aloittamista tulee urakoitsijan selvittää käytössä olevien LVIS- putkistojen tai johtojen sijainti sekä säästettävät asennukset.

Purettavista rakennusosista poistetaan työtä haittaavat LVIS- kalusteet ja tarvittaessa myös johdotukset poistetaan.

Suojattavat rakenteet

Rakennusalueella suojataan portaat/osaportaista sekä säästettävät LVIS-varusteet ennen töiden aloittamista.

Takka suojataan työn ajaksi.

Sauna ja pesuhuonetila eristetään urakan ajaksi.

Purkutyöt yleistä

Purkutöissä noudatetaan Kosteus- ja mikrobivaurioituneiden rakenteiden purkuohjeita (RATU 82-0383). Rakennuksen asbesti ja haitta-aineet tulee olla kartoitettu ennen purkutöiden aloittamista.

Purkutyön aikana pölynhallinta on ensiarvoisen tärkeää, jotta pöly ei leviä muihin tiloihin. Hyvällä pölynhallinnalla (suojaukset, osastoinnit ja alipaineistus) turvataan ympäröivien tilojen turvallisuus. Purkutyötä tehdessä valitaan pölyttömin työtapa.

Korjattavasta tilasta poistetaan kaikki kiinto- ja irtokalusteet tai ne suojataan tiiviisti suojamuovilla. Ilmanvaihtojärjestelmän osat ja niiden päätelaitteet suojataan ennen purkutöiden aloittamista sulkupalloilla, staattisesti itsetarttuvalla muovikelmulla ja/tai teippaamalla niin, ettei pöly pääse tunkeutumaan päätelaitteisiin tai kanavistoon.

Purkutöitä ei saa aloittaa ennen kuin pölysuojaseinät ja alipaineistusjärjestelyt ovat valmiit, toiminnassa ja tarkastettu.

Purkualue eristetään ja alipaineistetaan muihin rakennuksen tiloihin nähden HEPA - suodattimilla varustetuilla puhaltimilla pölyn leviämisen estämiseksi. Poistoilma johdetaan suoraan ulos.

Alipaineistuksen teho mitoitetaan niin, että alipaineistuslaitteet vaihtavat ilmaa 6...10 kertaa tunnissa. Purettavaan tilaan on järjestettävä korvausilmaa hallitusti. Alipaineistusta ja osastointia seurataan silmämääräisesti sekä alipaineistuslaitteiden painemittareiden tai jatkuvalla muistilla varustettujen mittareiden avulla päivittäin. Alipaineen pitää säilyä eristetyn tilan sisäpuolella kaikissa olosuhteissa. Paine-ero osastoidun tilan ja muun rakennuksen välillä on oltava jatkuvasti 15-25 Pascalia. Suodattimet tarkistetaan säännöllisesti ja vaihdetaan tarvittaessa laitevalmistajan ohjeiden mukaisesti.

Osastointi ja alipaineistus pidetään voimassa jatkuvasti vuorokauden ympäri purkutöiden aloittamisesta loppusiivouksen lopettamiseen asti. Ennen purkutöitä ilmanvaihtokanavien päätelaitteet peitetään muovikalvolla ja teipataan tiiviisti. Myös paikoilleen jäävät kalusteet tai laitteet suojataan tiiviisti muovikalvolla.

Purettaessa käytetään korkeapaineista kohdepoistoa, jonka imu kohdistetaan purkukohtaan ja kohdepoistolla varustettuja työstökoneita (jyrsimet, hiomakoneet, yms.). Työntekijät suojautuvat pölyltä kertakäyttösuojahaalarein, P3-luokan hengityssuojaimin, (suositellaan käytettäväksi moottoroitua, suodattimella P3/A2 varustettua ylipainemaskia) ja suojakäsinein.

Purkutöiden jälkeen alueet siivotaan purkujätteestä ja pinnat imuroidaan. Rakentaminen aloitetaan vasta alueen siivoamisen jälkeen.

Kulku purkualueelle järjestetään siten, että pöly ei leviä rakennuksen muihin tiloihin.

Purkutöissä, osastoinnissa, sulkutilassa, alipaineistuksessa ja suojautumisessa käytetään Kosteus ja mikrobirakenteiden purkuohjetta Ratu 82-0383.

Purettavat ja siirrettävät rakenteet
Ala-aula, kodinhoito-, vaatehuone, komero, tekninen tila ja talouskellarit:

Kalusteet, lämmityspatterit ja laitteet poistetaan korjattavista tiloista ja varastoidaan työnajaksi.

Lattia-, katto, ovi- ja ikkunalistat puretaan.

Ulko-/eristetyjenseinien lisäeristys seinärakenteet puretaan betoniseinään sakka. Seinien pinta puhdistetaan esim. timanttihiomalla betonipinnalle.

Kantavien- ja osastoivienväliseinien paneloinnit puretaan runkoineen betoniin saakka. Laatan päällä olevat urakka-alueen sisällä olevat väliseinät puretaan.
Yläkertaan johtavat portaat puretaan tarvittavalta osin.
Lattiapinnoitteet poistetaan betonilaatasta.

Betonilaatta poistetaan esim. timanttisahaamalla laatta sopivan kokoisiksi paloiksi. Lämmöneristeet poistetaan ja maa-aineksia poistetaan 400 mm syvyyteen saakka nykyisestä lattian pinnasta alaspäin.

Talouskellarien katojen pinta puhdistetaan esim. timanttihiomalla betonipinnalle.
Sauna, pesu-, takkahuone, WC ja työhuone:

Ei toimenpiteitä tässä urakassa.

Rakennustyöt
Kapillaarikatkon teko, Erillishinta €/jm

Poraukset

Betoniseinän ja sokkelin rajaan porataan yksi rivi 60 asteen kulmassa 120 -150 mm välein halkaisijaltaan 25 -30 mm reikiä. Reikien tulee olla 2/3 osaa koko rakenteen paksuudesta. Rakenteen paksuus selvitetään esim. koe poraamalla.

Reiät puhdistetaan huolellisesti porausjätteestä imuroimalla. Reiät kastellaan vedellä ja annetaan veden imeytyä rakenteisiin.

Periaatekuva porauksesta huom. tehdään vain yksi porausrivi

Penetron laasti(kapillaarikatko)

Kaada laasti hitaasti valuttaen porareikiin käyttäen suppiloa. Vältä reikiin jääviä ilmataskuja. Laastin valuttamisessa voi käyttää apuna esim. putkea jota hitaasti nostetaan reiässä laastia valutettaessa. Laasti sitoutuu 2 h kuluessa jonka jälkeen porareiät voidaan täyttää.

Porareikien paikkaaminen

Porareiät paikataan Penecrete-laastilla aikaisintaan 2 tunnin kuluttua Penetron käsittelyn jälkeen.

Viimeistelytyöt

Kapillaarikatkon muodostuminen kestää vähintään 4 viikkoa suotuisissa olosuhteissa.

Betonilattian takaisin rakennus

Kuivat tilat:

Lattian alle tehty kaivantoon asennetaan tasaussora 20 – 50 mm ja Isodrän levyt 95 kPA 2*100 mm. Alimpaan levykerrokseen raadonimuputkisto 100 mm. Päälle asennetaan suodatinkangas kl. 2.

Lattialaatta betonivalu C20/25-2 paksuus 80 -100 mm. Teräsverkko 8# 150.
Vanhan ja uuden laatan liitoskohtaan asennetaan 8 mm harjateräs tapit k 300 jaolla.

Pinnoitteen alustan vaatimukset

Alustan lujuus, suoruus ja kosteustaso pinnoitteen valmistajan laatuvaatimusten mukaiset.

Betonialustan suhteellinen kosteus enimmäisarvot arviointisyvyydellä A 85 % RH, pinnassa 1–3 cm syvyydellä 75 % RH.

Alustan suoruus SisäRYL 2013, taulukko 1041:T3 luokka 2. Hammastus 0 mm ja tasaisuuspoikkeama +/- 3mm, 2 m matkalla.

Tasoitus ja pohjatyöt

Puhdas ja kuiva betonilaatta tasoitetaan tarvittaessa vähintään 2 mm vahvuisella tasoitekerroksella.

Lattian maalaus, Talouskellarit ja tekninen tila

Noudatetaan SisäRYL2013
632 Rakennuksen sisäpuolinen vedeneristys 72 Tasoitetyö
732 Sisämaalaus
74 Laatoitus
76 Massapäällystys

Lattian pinnoitus

Betonipintojen on oltava ehjiä ja riittävän lujia uudelleen pinnoitettavaksi.

Tilojen lattiat pinnoitetaan epoksipinnoitteella esim. Tremco NM050 valmistajan ohjeen mukaisesti.

Seinien ja lattian liitos tehdään joustoeposilla esim. Tremco NM705 valmistajan ohjeen mukaisesti. Ylösnosto jalkalista maalaus seinälle 50 mm.

Tilaaja päättää värisävyn.Lattian laatoitus: Ala-aula, varasto, kodinhoitohuone ja vaatehuone

Noudatetaan SisäRYL2013
632 Rakennuksen sisäpuolinen vedeneristys 72 Tasoitetyö
732 Sisämaalaus
74 Laatoitus
76 Massapäällystys

Laattavaihtoehdot: Valinta ennen urakan aloitusta tilaajan toimesta. Kuivapuriste lattialaatta esim. 400x400, hintaluokka 45 €/m2

Laatoitettavissa lattiapinnoissa laatoitus ei saa liittyä kiinteästi seinään, vaan seinän rajaan tulee sauma-aine. Laattojen on oltava samaa toimituserää (ja polttoerää) värierojen eliminoimiseksi. Laattojen mittatarkkuus 1%. Laattojen saumojen on oltava 4 mm, eikä niissä saa esiintyä ”hampaita” korkeussuunnassa.

Kiinnitys- ja saumauslaasti laattatoimittajan ohjeen mukaan. Laatoitustyö tehdään laasti- ja laattatoimittajan ohjeita noudattaen.

Pintojen on oltava täysin puhtaita mm. sementtiliimoista ja vanhoista kiinnitysliimoista. Primerointi ja tasoitukset valmistajan ohjeen mukaan.

Mikäli johtovetoja tmv. joudutaan tekemään, kuuluvat mahdolliset purkujälkien paikkaukset urakkaan.

Kiinnitys- ja saumauslaasti laattatoimittajan ohjeen mukaan. Laatoitustyö tehdään laasti- ja laattatoimittajan ohjeita noudattaen.

Ulkoseinän jälleenrakennus lämpimät tilat,

Alustan tulee olla puhdas, kiinteä ja pölytön. Tartuntaa heikentävät aineet, esim. rasva, pöly jne. on poistettava. Kuivat ja imevät alustat kostutetaan tartunnan parantamiseksi. Ikkunat ym. pinnat, joita ei tasoiteta, on suojattava huolellisesti. Alusta oikaistaan ja tasataan tarvittaessa weber 410 Ohutrappauslaastilla.

Seinään asennetaan Weber silikaattilevy 60 mm joka toimii samalla lämmöneristeenä.

Silikaattilevyt kiinnitetään kauttaaltaan seinään weber 408 Liimalaastilla. Levyt muurataan seinään saumakohdat limittäin. Tarvittaessa lisävarmistuksena käytetään mekaanisia kiinnikkeitä. Levyjenpinta tasoitetaan weber V+ Hienotasoitteella. Tasoitetyössä käytetään weber tasoiteverkkoa.

Ilma- ja radon sulku

Seinän ja lattian rajaan sekä läpimenojen juuriin asennetaan ilma-/radonsulku esim. WEBER tiivistys järjestelmällä valmistajan ohjeen mukaisesti.

Väliseinien jälleenrakennus

Väliseinän runko tehdään läppäranka 66 mm kk 400. Levytys EK kipsilevy 13 mm molemmin puolin.

Talouskellarin väliseinä tehdään KAHI väliseinäponttiharkolla 300x85x198

Seinät tasoitetaan materiaalille sopivilla tasoitteilla enne maalausta.

Seinien maalaus

Noudatetaan SisäRYL2013
26 Betonipintojen etuoikaisu
631 Rakennuksen sisäpuolinen vedeneristys

71 Rappaus

72 Tasoitetyö

732 Sisämaalaus 733 Seinäverhoustyö F61 Seinäpinnat

Maalattujen seinien kolot ja halkeamat paikataan ja pinnat tasoitetaan. Vanhat pinnoitteet karhennetaan ja irtoava aines poistetaan ennen tasoituksia.

Pinta puhdistetaan pölystä, suoloista, öljyistä ja muista epäpuhtauksista.

Seinät maalataan hengittävällä silikaattimaalilla esim. Tikkurila kellarimaalilla valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Sävy G497(maalarinvalkoinen), kiiltoaste täyshimmeä.

Katot

Talouskellarien katot maalataan hengittävällä silikaattimaalilla esim. Tikkurila kellarimaalilla.

Sävy G497(maalarinvalkoinen), kiiltoaste täyshimmeä.

Ovet ja listoitus

Väliovet asennetaan takaisin paikoilleen ja listoitetaan.

Katto-, lattia ja ikkunalistoitukset tehdään sopivalla puulistalla.

Kalusteiden asennus

Puretut kalusteet asennetaan takaisin paikolleen.

Puretut portaat asennetaan takaisin paikoilleen.

Viimeistelytyöt

Alipaineistuksen ja suojausten poisto. Tilojen siivous ja jätteiden pois vienti.

LVIS-työt

Noudatetaan LVIS rakentamista ohjaavien ja voimassa olevia asetuksia ja säädöksiä asennusten ja käytettävien materiaalien toimittamisessa. Sekä LVI-RYL 2002 asennusohjeita.

Sähkötyöt

Purkualueella johdotukset kytketään jännitteettömäksi ja palautetaan töiden valmistuttua. Kalusteiden, laiteiden, lämmityspattereiden ja valaisimien asennus ja loppusiivous sisältyy urakkaan.

Muita sähkötöitä ei ole urakassa. Aloituskatselmuksessa urakoitsija ottaa esiin näkemyksensä siitä tarvitseeko joillekin kaapelivedoille tai kalusteille suorittaa toimenpiteitä.

Ilmanvaihtotyöt

Aloituskatselmuksen yhteydessä tarkastetaan kanaviston pölyisyys ja päätetään tarvittaessa nuohouksen tilaamisesta joko urakoitsijalta tai tilaajan erillistyönä.

Purkualueella kanavistot ja päätelaitteet suojataan töiden ajaksi. Kanavien ja päätelaitteiden loppusiivous sisältyy urakkaan.

Putkityöt

Purkualueella vesijohdot tehdään paineettomaksi ja kalusteet puretaan ehjänä ja varastoidaan ko. tiloihin suojattuna. Kalusteet asennetaan takaisin urakan loppuvaiheessa ja kytketään vesijohtoverkostoon. Vesi- ja posliinikalusteiden loppusiivous sisältyy urakkaan.Sähkötyöt
- Nykyinen muovimatto puretaan
- Nykyinen korkkilattia puretaan
- Uuden lattian materiaalina laminaatti
- Jalkalistojen asennus
- Tapetoitavan seinän pohjana on uusi rakennettava sisäseinä
- Tapetoinnissa ei tule ottaa huomioon kohdistettavia kuvioita


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua