Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Mitsubishi fh25 ilmalämpöpumpun korjaus

 

 Rakennuksen tyyppi

Erillistalo

 Pinta-ala

-

 Sijainti

Masku

 Rakennuksen ikä

-

 Remontin toteutus

04.12.2021

 Siivous

-

 Kategoria

Ilmalämpöpumpun asennus

Kuvaus

Kyseessä Mitsubishi fh25-ilmalämpöpumppu, joka on asennettu saunamökkiin kesällä 2021. Toiminut näihin päiviin saakka ok, mutta nyt kun kylmiä päiviä on alkanut tulla, ei lämmitä. Testailun perusteella väittäisin, että ongelma on lämpötilasta riippuva.

Esim. viime viikonloppuna ja eilen kun oli kylmempää (nollan tienoilla/pientä pakkasta), niin lämmitys lakkasi toimimasta. Kompressori ei pystynyt nostamaan painetta lämmityksellä eikä jäähdytyksellä. Kompressorista kuuluu naputtava/ritisevä ääni. Kylmäaineet tsekattu, ja lämmintä puhalleltu lämpötila-anturiin, mutta sillä ei ollut vaikutusta.

Mutta, taas kun lämpenee (noin +5 tienoille), niin laite toimii moitteetta, eli lämmittää/jäähdyttää ok. Noilla väleillä olen tosin kyllä sammuttanut ja käynnistänyt laitetta uudelleen.

Ks. linkki Google photos-jaettuun kansioon (https://photos.app.goo.gl/XDeCVaGLn8q4suac9), jossa pari videota. Ensimmäinen video on otettu kylmällä ilmalla jossa pumppu ei toimi kunnolla, ja siitä kuuluu ritisevä ääni. Toinen ja kolmas video otettu päivää myöhemmin (tänään puolilta päivin), kun taas ilma oli lämpimämpi.

Mistä moinen voi johtua? Vaihtoehto numero yksi on, että laitteen saisi jotenkin kohtuullisesti korjattua ennen kuin pakkasjakso todella alkaa.

Mutta, jos ei kannata korjata MUTTA olisi varmuus siitä, että "rikkinäinen pumppu" ns. toimii lämpimällä, niin silloin nämä voisi vaihtaa päittäin. Minulla on päätalossa täsmälleen samanlainen lämpöpumppu, jota käytän ainoastaan jäähdytykseen kesällä, kun taas saunamökissä pumppu on pääasiallinen lämmönlähde. Laitteiden välistä matkaa on fyysisesti ehkä 20 m, ja helppo asennuspaikka molemmissa.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Katso remonttien hintoja alueella Masku

Tarvitsetko apua?

Kysy apua