Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Lattian ja seinän välisen ilmavuodon paikkaus ja vanhojen, huonojen paikkausten poisto

 

 Rakennuksen tyyppi

Rivitalo

 Pinta-ala

10 m2

 Sijainti

Jyväskylä

 Rakennuksen ikä

16

 Remontin toteutus

06.02.2020

 Siivous

-

 Kategoria

Huoneistoremontti

Kuvaus

Kohteen yhden huoneen naapuriasunnon puoleisella seinällä nurkassa ja sen lähellä on todennäköinen ilmavuoto maaperästä, joka tuo pahanhajuista ilmaa huoneeseen. Ks. https://fise.fi/virhekortti/lattian-ja-seinan-valinen-ilmavuoto/. Aiemmin paikattu kittaamalla, jonka päälle on vedetty huono silikonipaikkaus. Hajuvuoto jatkuu silikonin ohi/läpi/rei'istä (ainakin yksi huomattava reikä) kulmasta, sekä mahdollisesti koivuparketin alta kulkeutuu ulos reunimmaisten lautojen välistä. Ei ainakaan ulospäin kosteusvaurion merkkejä, eikä seinän takana ole kosteita tiloja.

Työn vaiheet:

1. Poistetaan vanhat, huonot saumaukset (silikoni+vanha kittaus) noin 1-2 m matkalta seinän ja lattian rajasta.

2. Tarpeen mukaan irrotetaan reunimmainen lattialauta, jos onnistunut tiivistys sitä edellyttää. Tämä saattaa edellyttää kittauksen avaamista pidemmältä matkalta samalta seinältä. Myös kiinteiden kaappien alapaneelin reunasta saattaa joutua leikkaamaan muutaman sentin palan pois, jos hajun lähde ulottuu kaapin etupaneelin läpi.

3. Tiivistetään asianmukaisesti esim. elastisella kittausaineella tai muulla asianmukaisella menetelmällä, jos havaitaan selkeä hajun lähde kuten edellä mainitussa FISEn kuvauksessa (kuten halkeama). Jos on syytä epäillä löydösten perusteella kosteusvauriota tai muuta vakavampaa aiheuttajaa, niin ilmoitetaan taloyhtiölle ja suunnitellaan tarkemmat jatkotoimenpiteet. Taloyhtiö on antanut luvan tiivistyskorjaukseen, mutta isommat korjaukset kuuluvat taloyhtiön vastuulle.

4. Lisätään lauta takaisin paikoilleen, jos tämä jouduttiin irrottamaan.

Ensimmäisessä kuvassa näkyy ongelmakulma ilman lattialistoja, lattian ja seinän rajassa päällä silikoni ja tämän alla vanhaa kittausta. Toisessa näkyy kaapin ja seinän väli, jossa kuiva ja yhtenäisen näköinen betoni. Lattialaudat loppuvat kaapin reunaan.

Kiinteistöön tilattu myös ilmanvaihdon puhdistus ja säätö.

Aikataulu joustava, vaikka heti mutta mielellään jo joulukuun aikana. Terävästä hajuaistista hyötyä, sillä säästä ja ilmanpaineesta riippuen haju ei ole aina kaukaa huomattavissa.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua