Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Kylpyhuoneen siirtoon liittyvä Z-lausunto ja siihen liittyvä suunnittelutyö. (oven siirtäminen kantavalla seinällä ja yksi uusi oviaukko)

Hinta 350,00 €

 

Käyttäjän arvostelu

 Rakennuksen tyyppi

Erillistalo

 Pinta-ala

78 m2

 Sijainti

Helsinki

 Rakennuksen ikä

1925

 Remontin toteutus

01.01.2024

 Siivous

-

 Kategoria

Kylpyhuoneen purkutyöt

Kuvaus

Asuntoon on valittu urakoitsija tekemään kylpyhuoneen siirtoa ja vanhan kylpyhuoneen purkamista avotilaksi. Kylpyhuone siirtyy toisen huoneen yhteyteen missä kantavalle seinälle tulee oviaukkojen suhteen muutoksia. Vanha oviaukko siirtyy hieman ja kylpyhuoneelle tulee uusi ovi samalle kantavalle seinälle. Z-lausuntoa vaatisi tuo kantavan seinän muokkaaminen ja LVI.

Tässä rakennusvalvonnan lausunto:

LVI:n osalta tarve on Z-lausunto. Kantaviin rakenteisiin tehtävät aukot vaativat myös Z-lausunnon. Kohteeseen tulee kiinnittää lvi- ja rakennesuunnittelijat. https://www.hel.fi/static/rakvv/ohjeet/Z-Lausunto_2013.pdf löytyy Z-lausunto-ohje. Toimimalla sen mukaan käy luvan käsittely nopeasti. Huomaa, että rakennushankkeeseen ryhtyvänä on aina taloyhtiö ja sen edustajien tulee allekirjoittaa myös valvontaselvitys.

Tässä olisi tarjolla kaikki tarvittava suunnittelutyö ja mahdollinen kantavan seinän tarkastelu ja siihen liittyvät toimenpiteet (lupa-asiat ja kommunikointi rakennusvalvonnan kanssa). Remonttiurakka itsessään on jo sovittu ja työt alkavat tammikuun viimeisellä viikolla. Eli remonttiurakka ei ole tekijää vailla.

Liitteenä pari sketchiä, mistä toivon mukaan saa selvää mitä ollaan tekemässä. Punaisella merkitty seinä, mihin tuo kantavuus oletetusti liittyy.


Käyttäjän tekemä arvostelu

Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua