Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Kiinteän kaapin ja lyhyen väliseinän purku, ovellisen väliseinän rakentaminen, lattian uusinta

Hinta 2515,60 €

 

 Rakennuksen tyyppi

Kerrostalo

 Pinta-ala

13 m2

 Sijainti

Helsinki

 Rakennuksen ikä

109

 Remontin toteutus

26.03.2022

 Siivous

-

 Kategoria

Huoneistoremontti

Kuvaus

Kohteena on tilava yksiö, jonka keittiötä on käytetty myös makuuhuoneena. Tavoitteena on purkaa makuuhuoneen kiinteä kaappi, jotta makuuhuoneeseen saadaan lisätilaa ja rakentaa ovellinen väliseinä erottamaan keittiö ja makuuhuone. Taloyhtiössä on tällä hetkellä käynnissä julkisivuremontti ja asunto on tyhjä. Talossa ei ole hissiä, asunto on toisessa kerroksessa.

Huoneen lattia on lautaparkettia, joka on rakennettu ilmeisesti alkuperäisen lautalattian päälle. Kiinteän kaapin (S 70cm, L 260cm, K 310cm) alla ei oile lautaparkettia. Kaapin takanurkassa on osuus, jossa on ollut aikanaan kulmakomero. Kulmakomeron pohja ei ole täysin samalla tasolla alkuperäisen lautalattian kanssa. Arvelisin, että lattian purkamisen jälkeen on siis tarpeen tasoittaa pohjaa jonkin verran jotta uuden lattian rakentaminen onnistuu. Myös kaapin takana ja vieressä olevaa seinää on tarpeen tasoittaa, sillä siihen on kiinnitetty kaapin tukirakenteita.

Keittiön ja makuuhuoneen välissä on nyt lyhyt (120 cm) väliseinä, joka on rakennettu lattian päälle. Tämä on tarkoitus purkaa ja rakentaa kiinteämpi seinästä seinään (275 cm) ulottuva väliseinä, jossa on parempi äänieristys ja ovi. Vanhassa seinässä on yksi valokytkin ja kaksi pistorasiaa, jotka halutaan myös uuteen seinään. Tavoite on, että jatkossa lattian uusiminen esimerkiksi pelkästään keittiöön on mahdollista kun lattia ei mene seinän ali. Olen purkanut keittiön kaapistoa niin, että seinän vieressä on 70 cm työskentelytilaa.

Oletan, että makuuhuoneen seinien ja katon maalauksen yhteydesssä on järkevää maalata myös keittiön seinät ja katto, sillä keittiön katon maali on halkeillut muutamasta kohdasta. Olen purkanut keittiön kaappien reunalla olevat koristelistat, jotta kaappien peittäminen on helpompaa.

Keittiön lattian uusimisen yhteydessä on luultavasti tarpeen uusia myös keittiön ja olohuoneen välinen kynnys, joka on haljennut.

Toivoisin, että urakan yhteydessä myös jääkaapin alusta tasoitetaan.

Sähkötöiden osalta taloyhtiö vaatii seuraavaa:

"Sähkötyöt tulee teettää urakointioikeudet omaavalla, Turvallisuus ja kemikaaliviraston rekisteröimällä urakoitsijalla (urakoitsijoiden luvat voi tarvittaessa tarkistaa Tukesin nettisivuilta osoitteesta http://rekisterit.tukes.fi/fi/Urakoitsijat/). Sähköasennukset on testattava ja tarkastettava ennen niiden käyttöönottoa sekä mahdollisten muutostöiden jälkeen, jotta ne voidaan todeta standardin mukaisesti tehdyksi ja turvallisiksi käyttää. Asennuksesta tulee saada käyttöönottotarkastuspöytäkirja tai yksittäisten komponenttien vaihdon osalta kirjallinen asennustodistus (KTM päätös sähkölaitteistojen käyttöönotosta ja käytöstä 4§ / SFS 6000-6)."

Käsittääkseni tarvitavat työvaiheet ovat siis:
- Kaapin purku
- Jalkalistojen purku
- Kevyen väliseinän purku (sisältää sähköasennuksia)
- Vanhan lattian purku (sekä makuuhuoneesta että keittiöstä)
- Lattian, seinän ja katon tasoitustyöt
- Väliseinän rakennus (sisältää kaksi pistorasiaa ja yhden valokytkimen)
- Makuuhuoneen seinien ja katon maalaus
- Keittiön seinien ja katon maalaus
- Uuden lattian asennus makuuhuoneeseen, materiaalina laminaatti
- Uuden lattian asennus keittiöön
- Jalkalistojen asennus

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja olen valmis muuttamaan suunnitelmaa mikäli teillä on ehdottaa siihen parannuksia.

Kuvien lisäksi otin kohteesta lyhyen videon, jonka voit katsoa youtubesta: https://www.youtube.com/watch?v=2YkrapRVyhM


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua