Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Kerrostalon parvekkeen laudoitus lehtikuusella

 

 Rakennuksen tyyppi

Kerrostalo

 Pinta-ala

7 m2

 Sijainti

Helsinki

 Rakennuksen ikä

2022

 Remontin toteutus

16.04.2023

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Parvekkeen lattian asennus

Kuvaus

Uudiskohteen lasitetun parvekkeen laudoitus lehtikuusella
- Parvekkeen kokonaispinta-ala on noin 7,1 neliötä. Lasituksen ulkopuolella oleva ns. ranskalainen parveke jää ilman laudoitusta
- Parvekkeen pohja on betonia, ja siihen on tehty kaato vedelle kohti oven vieressä olevaa putkea. Parvekkeen reunus on hieman korotettu. Parvekkeen pohja on noin 5 cm reunusta matalammalta oven vierestä ja noin 1 cm matalammalta toisesta päästä. Laudoituksen tulee luonnollisesti olla tasainen.
- Lattiapintaa voi nostaa parvekkeen pohjasta sen verran kun on tarpeen, mutta ei enempää. Ikkunoiden ja oven alla tulee olla reilusti tilaa.
- Keskellä parveketta on hätäpoistumisluukku. Laudoitus tulee tehdä siten, että hätäpoistumisluukun päällä on luukku laudoituksessa, jonka voi nostaa pois. Luukun tulee olla riittävän iso, jotta hätäpoistumisluukun saa kokonaisuudessaan auki. Nosto voisi tapahtua sormilla esimerkiksi kahden puoliympyrän muotoisen kolon avulla, jotka on porattu lautoihin.
- Harkittavaksi, että tulisiko laudoitus tehdä esim. kolmesta osasta, jotka voisi tarvittaessa nostaa ylös siivousta varten. Leveys pitää myös olla riittävän väljä, että tämä onnistuu.
- Laudoitus tulee leveyssuuntaisesti, eli lyhyemmistä palasista. Laudoitus ulottuu osin myös ikkunan vieressä olevan pellin päälle kuitenkin siten, että puulla on riittävästi tilaa elää.
- Osana urakkaa tulisi myös noutaa tarvittava puutavara rautakaupasta. Tarvittaessa tehdään niin, että tilajaa käy ostamassa tuotteet etukäteen. Osana tarjousta tulisi myös listata tarvittavat materiaalit, jotka tulee ostaa tilaajan toimesta. Toinen vaihtoehto on, että tarvittava materiaali ostetaan ja laskutetaan jälkikäteen.
- Ruuvaus tulisi tehdä piilokiinnityksellä siten, että ruuvinkannat eivät näy. Esimerkiksi seuraavalla menetelmällä: https://www.k-rauta.fi/inspiraatio-ja-ohjeet/terassi/terassilaudan-piilokiinnitys


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua