Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Kellarin kosteusvaurion korjaaminen

 

 Rakennuksen tyyppi

Omakotitalo

 Pinta-ala

238 m2

 Sijainti

Helsinki

 Rakennuksen ikä

1968

 Remontin toteutus

19.09.2023

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Kosteusvauriokorjaus
Rakenteiden purkaminen

Kuvaus

Kohde: 1968 rakennettu kellarillinen omakotitalo Helsingin Paloheinässä. Asunnon maanvaraisessa kellarissa seinissä ja betonilattiassa on havaittu kosteutta elokuussa 2021, joka on aiheutunut niin toimimattomista salaojista kuin seinärakenteessa sijaitsevan sadevesiputken vuodosta, jolloin sadevettä on päässyt valumaan seinää pitkin lattian ja pohjalaatan väliin ja mahdollisesti pohjalaatan alle. Salaojat on nyt uusittu ja sadevesiputket sukitetaan viikolla 39, jonka jälkeen voimme edetä tilan sisäpuolisten korjausten loppuunsaattamisessa.
Kellarissa tehtiin havaintojen jälkeen kosteusmittauksia. Vahinkopartio Oy:n raportin perusteella kosteutta löytyy osasta kellarin seiniä, pintalaatasta sekä pintalaatan läpi poratuista rei’istä pohjalaatan päältä. Tämän jälkeen kellaritilassa on tehty avaus rakenteeseen, jossa todettiin, että lattianrajassa seinän villat olivat käsin tunnustellessa kosteita.
Kustannusarvio: Tavoitteenamme on selvittää vaurioituneen alueen korjauksen kustannusarvio lattian ja seinien osalta. Korjaustavasta on Vahinkopartion laatima suositus.
● Kosteusvaurioituneiden rakenteiden purkutyöt.
● Seinärakenteet: purku puhtaalle betonimuuripinnalle, rakenteiden desinfiointi ja koneellinen kuivatus tarvittaessa sekä jälleenrakentaminen. Seinä purettu punaiselta alueelta yllä olevassa kuvassa.
● Lattia: purkutyöt alalaatan yläpintaan (pikisivelyyn asti: pintabetonilaatta noin 50 mm ja eristeet noin 10 mm), rakenteiden desinfiointi ja koneellinen kuivatus tarvittaessa, jälleenrakentaminen.
o Vaihtoehtoisesti lattian pinnoittaminen soveltuvalla pinnoitteella.
● Jälleenrakennus huomioiden mahdollinen ulkopuolelta tuleva kosteus (lattiat ja seinät).
o Seinät: uudet lämmöneristeet (esim. silikaattilevyt tms. ulkopuolisen kosteusrasitteen kestävät ratkaisut, joilla hyvä lämmöneristekyky), seinien levytys ja maalaus 2-kertaan.
o Lattiat: uudelleen valaminen, lattian maalaaminen soveltuvalla maalilla 2-kertaan, listojen kiinnittäminen. Vaihtoehtoisesti lattian pinnoittaminen tilaan soveltuvalla tuotteella.
o Lattiaan ja seinään tehtyjen mittausreikien paikkaus (mukaan lukien timanttiporausreikä).
● Korjauksen liittyvät sähkö- ja putkityöt. Tilassa on kaksi patteria sekä pistorasioita ja sähkövetoja.
● Muuta: Asbestinen ilmanvaihtoputki on poistettu 2023, muuta asbestia ei ole.
● Jätteiden kuljetus kaatopaikalle ja loppusiivous.

Korjauksen toteutustavan tulee olla yhteensopiva salaojien toteutustavan kanssa. Tavoitteenamme on, että työ tulisi tehdyksi vuoden 2023 aikana.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua