Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Autotallin muutostyö makuuhuoneeksi

 

 Rakennuksen tyyppi

Omakotitalo

 Pinta-ala

15 m2

 Sijainti

Nokia

 Rakennuksen ikä

-

 Remontin toteutus

07.08.2020

 Siivous

-

 Kategoria

Huoneistoremontti

Kuvaus

Projektina autotallin muutos pieneksi ulkovarastoksi ja makuuhuoneeksi. Autotalli on rinteeseen rakennetun kivitalon (rak 1971) ylemmässä kerroksessa. Tallin alapuolella on pannuhuone ja alakerta. Kaikki seinät ovat kiviseiniä ja lattia on betonia.

Rakennuslupa käyttötarkoituksen muutokselle on haettu ja myönnetty (Rakennuksen sisätilojen muutos (käyttötarkoitus ja/tai muu merkittävä sisämuutos). Urakalle on suunnittelija ja valvoja tilaajan puolesta.


Tarkoitus olisi jakaa tila puurunkoisella eristetyllä väliseinällä. Ulkovarasto jää pieneksi pyörä/rengas/yms varastoksi. Makuuhuoneeseen tulee parisänky ja vaatekaapisto, muuta ei tarvitse mahtua.


Ikkuna uusitaan, uudessa ikkunassa oltava tuuletusikkuna ja korvausilmaventtiili. Poistoilma hormiin, kuten on nytkin jo. Poistoilmakanava koneistetaan ilmanvaihdon tehostamiseksi (Pax Calima on hankittuna jo).


Lämmitys hoidetaan kahdella isommalla vesikiertoisella lämpöpatterilla makuuhuoneen puolella ja yhdellä pienellä varaston puoli. Patterit, termostaatit ja termostaattien rungot löytyvät minulta jo ja tarvittaisiin vain näiden asennus ja putkitus. Uudet putket saa vedettyä pannuhuoneesta ylös ja läpivientejä löytyy valmiiksi. Vanhoja putkiakin voidaan käyttää, jos niiden kunto arvioidaan hyväksi.


Seinien pinnat ovat rapatut, joten nämä voisi pestä, tasoittaa ja maalata. Yksi seinä vaatii panelointia tai kotelointeja, koska sen pinnassa kulkee putkia myös putkien mahdollista siirtoa voisi arvioida.


Uuden väliseinän pintaa ei tarvitse viimeistellä, koska sitä seinää vasten tulee koko seinän levyinen vaatekaapisto.


Kattoon voisi kiinnittää rimat vanhan kattopaneelin pintaan ja paneloida päälle uudestaan (mdf). Vesikate ja yläpohjan eristys ja ilmansulkupaperi vaihdettu juuri viime kesänä, joten katon yläpuolelta ei löydy yllätyksiä.


Betonilattian päälle rakennetaan puurunko, jonka päälle lankkulattia. Rungon välit eristetään.


Vanhat sähköt voidaan hyödyntää kattovalaisimen (3 kpl) suhteen. Tilan läpi menee muutama sähkölinja, joten jostain saadaan varmasti haaroittamalla kolmelle tarvittavalle pistorasialle linjat (pistorasiakalusteet hankittuna jo). Kattoon asennetaan verkkovirtaan kytkettävä palovaroitin määräysten mukaisesti.


Vanha sisäovi puretaan (palo-ovi) ja tilalle tulee normaali huoneen väliovi. Jos palo-oven karmien irroitus aiheuttaa kohtuuttoman työmäärän, voidaan ne jättää paikoilleen ja asentaa uudet karmit vanhoihin kiinni.


Urakan hinta kiinnostaa jaoteltuna kahteen osaan:

1. osa: runkotyöt ja materiaalit, sisältäen putki- ja sähkötyöt

2. osa: pintatyöt ja materiaalit (paneloinnit, maalaukset, listoitukset jne)


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua