Tilaajavastuu ja remontointi

Löydä luotettava ja yhteiskunnalliset velvoitteet hoitava urakoitsija Urakkamaailman avulla. Remontti-ilmoituksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Urakoitsijan löytäminen ei ole koskaan ollut helpompaa ja turvallisempaa.


Tee remontistasi ilmoitus, ilmaiseksi


Tilaajavastuulaki edellyttää taloyhtiöitä ja muita yritysmuotoisia remontin tilaajia selvittämään urakoitsijan taustat tarkasti, kun urakan sopimusarvo ilman arvonlisäveroa ylittää 7500€. Kuluttajia, kodin remontteja, tilaajavastuulaki ei siis koske, joskin se on suositeltava toimintatapa myös kuluttajien remontteihin.

Tilaajavastuulain mukaan urakan tilaajan tulee varmistaa, että työhön valittu remontointiyritys on huolehtinut lakisääteisistä velvoitteistaan kuten: verojen maksamisen, asianmukaisten vakuutusten voimassaolon ja kuuluuko yritys pakollisiin rekistereihin. 7500€:n raja koskee yhtäjaksoisen urakan arvoa eli lakia ei voi kiertää pilkkomalla urakan laskutus pieniin osalaskuihin.

Tilaajavastuulain edellyttämät asiat sekä toiminnot voivat vaikuttaa monimutkaisilta ja raskailta. Helpottaaksemme kyseistä prosessia Urakkamaailma on yhteistyössä Tilaajavastuu.fi-palvelun kanssa, joka mahdollistaa yritysten tilaaavastuulain edellyttämien selvitysten helpon tarkistuksen. Voit urakoitsijoiden Urakkamaailma-profiileista nähdä kuuluuko yritys Luotettava Kumppani- ohjelmaan, ja hakea urakoitsijan kaikki tilaajavastuulain edellyttämät raportit digitaalisesti.

Urakkamaailma & tilaajavastuu

Tilaajavastuu.fi hoitaa toimittajan ja urakoitsijan puolesta tilaajavastuulain edellyttämien tietojen noutamisen eri rekistereistä ja pitää tiedot aina ajan tasalla. Tilaajan selvitysvelvollisuus ja vastuu ulkopuolista työvoimaa käytettäessä on määritelty tilaajavastuulaissa (1233/2006).

Tilaajavastuulaki edellyttää, että työn tilaaja arkistoi selvitykset kahdeksi vuodeksi. Tiedot on hankittava myös jos olet palkkaamassa ulkomaista yritystä..

Tarvitsetko apua?