1. Etusivu
 2. /
 3. Remonttien hinnat
 4. /
 5. Pihatyöt
 6. /
 7. Kantojen jyrsintä

Kantojen jyrsintä - Katso hinnat!

Selaa alta hintaesimerkkejä Urakkamaailman käyttäjien teettämistä remonteista kategoriassa kantojen jyrsintä. Hinnat antavat hyvin suuntaa oman remonttisi kustannuksille, mutta tarkan arvion saat jättämällä remontti-ilmoituksen.

Löydä remontillesi luotettava urakoitsija Toteutuneet hinnat

Kantojyrsintä on nopein ja tehokkain tapa poistaa kanto

Kannon poistaminen helpottaa pihan hoitoa ja tekee puutarhan yleisilmeestä kauniimman. Esimerkiksi männyn kanto voi säilyä kovana, terveenä kantona jopa 25 vuotta ja koivukin 10 vuotta. Tyypillisesti kannot kuitenkin houkuttavat sieniä ja hyönteisiä, kuten hevosmuurahaisia. Tutustu alta vinkkeihin onnistuneeseen kannon poistoon sekä katso hintaesimerkit.

Aloita onnistunut kantojen jyrsintä


Jätä remontti-ilmoitus
Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.


Lahoamista voi nopeuttaa hakkaamalla kantoa kirveellä silloin tällöin, mutta kannon luonnonmukainen maatuminen vie joka tapauksessa vuosia. Kannon jyrsiminen on nopeaa ja vaivatonta, ja se vapauttaa puutarhassa tilaa uusille istutuksille.

"Kanto jyrsitään yleensä noin 20 cm maanpinnan alapuolelle, jos maaperän kivetys sen sallii. Tällaisella syvyydellä päälle istutettavasta nurmesta tulee kaunis. Liian vähällä jyrsimisellä nurmeen voi tulla sävyero tai paikalle kasvaa paljon sienikasvustoa", arboristi Mika Vainionpää Pohjolan Kantojyrsintä- ja Arboristipalvelusta tietää. Hän on jyrsinyt kantoja 25 vuotta.

Toisinaan kantoja jätetään pihoihin luonnon monimuotoisuutta vaalimaan ja varsinkin isoja kantoja jätetään ikään kuin muistomerkeiksi.

Kannon poistosta saa kotitalousvähennyksen

Kantojyrsintä hinnoitellaan yleensä yksinkertaisesti: hinta määräytyy kappalemäärien ja kantojen läpimittojen mukaan. Kannon poisto jyrsimällä ei ole tyypillisesti hinnoittelultaan aikaperusteista, vaan hinta on helppo laskea ja määrittää ennalta.

"Useamman kannon poisto kerralla on kustannustehokkaampaa, koska koneiden kuljetukset paikan päälle tehdään joka tapauksessa, poistettiinpa kantoja yksi tai tusina. Kantojen jyrsiminen on kokonaan kotitalousvähennyksen alaista palvelua", Mika Vainionpää muistuttaa.

Piha kestää kantojyrsimen painon, jos se kestää ihmisen painon. Kantojyrsimiä on usean kokoisia: kevyimmät voidaan kantaa sylissä ja mönkijän kokoisetkin kulkevat pihassa nurmea vaurioittamatta. Leveyssuunnassa yleisimmin käytetyt jyrsimet vievät tilaa noin 90–150 cm.

Koviin tarpeisiin on myös suuria kauko-ohjattavia koneita: niillä voidaan poistaa koko kanto aina 70 cm syvyyteen asti, jolloin tilalle jää suoraan istutuskuoppa uudelle puulle. Kantojyrsimet soveltuvat myös talon vieressä jyrsimiseen, koska ne eivät vahingoita sokkelia.

kantojen-jyrsinta

"Kantojyrsimet sopivat hyvin esimerkiksi hautausmaalla työskentelyyn, koska repimättä tehtävä työ ei kaada hautakiviä. Kerran hautausmaalla jyrsiessäni viereen tuli ihmisiä, joten laskin heti koneen kierroksia ja pyysin paikalle tulleita ihmisiä varomaan, kun koskaan ei tiedä mitä siellä maan alla on. Kiviä toki tarkoitin, mutta seurakunnan työntekijät naurahtivat, että kyllä he tietävät mitä siellä on, sillä itsepä ovat sinne useimmat laittaneet", Vainionpää kertoo työnsä joskus yllättävistäkin tilanteista hieman huvittuneena.

Poistaisinko kannon itse vai luotanko ammattilaisiin?

Kannon poisto itse tarkoittaa lähinnä kannon kaivamista ylös lapioin, sahoin ja kirvein. Tyypillisesti työvälineitä kuluu useiden laippojen ja teräsketjujen verran: on myös mahdollista, ettei ylös nostettua kantoa saa toimitettua hävitettäväksi, koska sitä ei välttämättä oteta vastaan kierrätyksessä, vaikka sen saisi sinne kuljetettuakin. Vaihtoehtoisesti työhön tarvitaan kaivinkone. Joka tapauksessa maahan jäävä kuoppa on täysin erilainen revittynä kuin jyrsittynä, ja lopputulema vaatii tilalle runsaasti täyttömaata.

Yhden 30 cm kannon jyrsimiseen menee ammattilaiselta n. 2–10 minuuttia, mutta isojen parimetristen kantojen jyrsiminen voi viedä pari tuntiakin. Kantojyrsin jättää jälkeensä haketta ja purua, jonka voi hyödyntää puutarhassa hakkeena vaikkapa pensaiden juurella.

Vuokraisinko kantojyrsimen?

Yksi keino poistaa kanto on kantojyrsimen vuokraus. Jyrsiminen on työlästä ja vaatii hyvän perehtymisen aiheeseen ennen käyttöä. Vuokrattavat kantojyrsimet ovat yleensä ammattikäyttöön sopivia, mutta oikeanlaisen kantojyrsimen vuokraamisessa pitää huomioida poistettavan kannon ominaisuudet ja ympäristö.

Myös kantojyrsimen käyttöohjeet on syytä lukea tarkasti. Kantojyrsintä saa käyttää vain yksi ihminen kerrallaan, eikä sitä tule luovuttaa alaikäisen käyttöön. Huomioithan kantojyrsintä vuokratessasi, että myös sen kuljettaminen ja lastaaminen voivat vaatia erityisjärjestelyjä.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta


Näytetään: 1 - 10 Yhteensä: 10
Kirkkonummi
Omakotitalo
0 m2
150,00 €
Kantojen jyrsintä

Kannon jyrsintä

Pienen kannon palasen jyrsintä pois Kirkkonummi Laajakallio. Nopealla aikataululla.

Tarkempi kuvaus
Helsinki
Omakotitalo
0 m2
2525,00 €
Kantojen jyrsintä

Etupiha: kantojen POISTO, sadevesijärjestelmän asennus ja asfaltointi

Sadevesijärjestelmän asentaminen ja asfaltointi. Remontin osat: - Nykyisen pihakiveyksen irrottaminen, n. 60m2. - 3 kannon...

Tarkempi kuvaus
Helsinki
Kerrostalo
3 m2
1277,00 €
Kantojen jyrsintä

Pihapuiden kaato ja kantojen jyrsintä

Kahden tai kolmen pihapuun kaato ja kantojen jyrsintä. Sahaus polttopuumittaan. Iso haapa , iso koivu ja iso leppä. Haavan kohdal...

Tarkempi kuvaus
Nurmijärvi
Omakotitalo
0 m2
490,00 €
Kantojen jyrsintä
 

Puiden kaato ja kantojen jyrsintä

Haluaisin saada tarjouksen seuraavasta työstä: Omakotitalon pihalta pitäisi kaataa yhteensä kuusi koivua, joiden etäisyys talosta...

Tarkempi kuvaus
Kaarina
Rivitalo
0 m2
434,00 €
Kantojen jyrsintä
 

Puunkaato x 2 sekä kantojen jyrsintä

Kahden kuusen kaato rivitalon päätyasunnon takapihalta. Etäisyyttä rakennukseen alle 3 metriä, joten suora kaato ei onnistu. Myös...

Tarkempi kuvaus
Helsinki
Paritalo
0 m2
248,00 €
Kantojen jyrsintä
 

Omenapuiden (2) kaato ja kantojen poisto

Pihallamme on 2 omenapuuta, jotka haluamme pois kantoineen uuden nurmikon tieltä. Puut sijaitsevat osittain pihavajan päällä, eivä...

Tarkempi kuvaus
Helsinki
Rivitalo
1 m2
1103,00 €
Kantojen jyrsintä
 

Kantojen jyrsiminen

Kantojen jyrsiminen kolmen vierekkäisen rivitalon pihalta Itä-Helsingissä. Kantoja on yhteensä noin 30 kpl, joista tuoreimmat muut...

Tarkempi kuvaus
Espoo
Rivitalo
m2
Kantojen jyrsintä
 

Kannon jyrsintä

Pienen kannon jyrsintä pihasta, pääsee helposti laitteella.

Tarkempi kuvaus
Oulu
Omakotitalo
m2
Kantojen jyrsintä
 

Pienten kantojen jyrsintä

Muutaman pienen kannon jyrsintä

Tarkempi kuvaus
Rauma
Omakotitalo
m2
Kantojen jyrsintä
 

Yhden kannon jyrsintä pihalla

Kuusenkanto n.40 cm pitäisi poista pihalta.

Tarkempi kuvaus
Säästä rahaa

Säästä rahaa käyttämällä Urakkamaailmaa

 • Täysin Ilmainen
 • Remonttiturva veloituksetta
 • Taustatarkistetut urakoitsijat
 • Helpot esitäytetyt sopimuspohjat
 • Saa useita tarjouksia - Nopeasti
Haluan tarjouksia remontilleni

Miksi valita Urakkamaailma?

 • Ilmainen
 • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä
 • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
 • Kirjallinen sopimus ja remonttiturva
 • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu on tukenasi koko remontin ajan

Aloita remontti