Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

WC:n pintaremontti

 

 Rakennuksen tyyppi

Omakotitalo

 Pinta-ala

4 m2

 Sijainti

Oulu

 Rakennuksen ikä

1986

 Remontin toteutus

30.11.2023

 Siivous

-

 Kategoria

Laatoitus

Kuvaus

Kylpyhuoneen yhteydessä olevan wc:n pienremontti.

Edellisen kerran tila on remontoitu vuonna 2008. Tilassa ei ole lattiakaivoa, eikä tilaajalla ole varmuutta siitä, onko tilassa vedeneristys. Tilan lattia on laatoitettu (eikä sitä pureta tai muuteta tässä remontissa), katto on paneloitu ja seinät tapetoitu lasikuitutapetilla. Wc:ssä on wc-istuin (ei vaihdeta tässä remontissa), allaskaappi sekä korkea kaappi. Allaskaapin kautta kulkee myös viereisessä kodinhoitohuoneessa sijaitsevan pyykinpesukoneen tulo- ja poistovesiputket. Pesualtaan ja pyykinpesukoneen poistovedet on johdettu wc-istuimeen (ks. kuva).

Tilasta puretaan allaskaappi hanoineen, mutta asennetaan jonkinlainen remontinaikainen vesi- ja poistovesikytkentä pyykkikoneelle, mikäli mahdollista. LVI-purkutöissä huomioidaan, että kylpyhuoneen käyttövesiputket kulkevat tilan läpi, eikä niitä voida remontin ajaksi katkaista. Korkea kaappi irrotetaan niin ikään. Pesualtaan yläpuolella seinässä oleva laatoitus (6 kpl) puretaan.

Lähtökohta suunnittelulle on, että seinien lasikuitutapetit joko poistetaan tai tasoitetaan, minkä jälkeen seinät maalataan. Urakoitsija arvioi yhdessä tilaajan kanssa parhaan toimintatavan tähän. Yksi seinistä (wc-istuimen ja allaskaapin taustaseinä) laatoitetaan 6,5*16,5 cm laatoilla noin puoliväliin (110–120 cm korkeuteen). Tämä seinä on kiviseinä. Samalle seinälle asennetaan uusi allaskaappi altaineen ja hanoineen. Mikäli mahdollista, allaskaapin alle asennetaan led-valolista liiketunnistimella ja allaskaappiin pistorasia. Lisäksi seinälle asennetaan valopeili, jolle sähkö voidaan tuoda pintavetona, jollei sitä voida jyrsiä kiviseinään. Vastakkaisella seinällä olevaan 51 cm leveään ja 60 cm syvään syvennykseen asennetaan ala- ja yläkaapit (lev. 50 cm, syv. 60 cm). Välitila laatoitetaan samalla laatalla, jota vastakkaisella seinällä käytetään. Wc-tilan listoitukset kuuluvat urakkaan.

Kattovalaisin vaihdetaan uuteen kiinteään valaisimeen. Samassa yhteydessä varaudutaan vaihtamaan myös kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneen kiinteät valaisimet uusiin.

Samassa yhteydessä vaihdetaan kylpyhuoneen kaksi suihkua.

Tilaaja on hankkinut uudet kalusteet, laatat, laastit, hanan sekä suihkut, jotka saapuvat lokakuun alussa. Tilaaja hankkii myös tarvittavat maalit sekä uudet valaisimet, jollei toisin sovita. Urakoitsija vastaa tarvittavista pientarvikkeista sekä sähkö- ja LVI-tarvikkeista. Urakoitsija vastaa tilan suojaamisesta tarvittavilta osin remontin ajaksi. Tilaaja hoitaa remontin jätehuollon jollei toisin sovita.

Tarjousta pyydämme tuntihinnalla ja tuntiarviolla. Tarjouksen tulee sisältää kirvesmies-, pintakäsittely-, LVI- ja sähkötyöt, matka-, työkalu-, ym. kulut sekä mainitut tarvikkeet.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua