Urakkamaailma logo Jätä ilmoitus

Varastotilan otsonointi

Urakkamaailma on

  • - Ilmainen
  • - Riskitön
  • - Turvallinen tapa löytää luotettava urakoitsija
  • - Säästä jopa tuhansia euroja

Löydä remontillesi tekijä


Vertaile tarjouksia, tutustu urakoitsijoiden taustatietoihin ja aikaisempien asiakkaiden arvosteluihin.

Rakennuksen tyyppi Kerrostalo
Pinta-ala 25 m2
Rakennuksen ikä 60
Remontti toteutettiin 02.02.2021
Kategoria Siivous- ja huoltotyöt
Materiaalit Ei
Siivous Ei

Tervehdys;

Tarvittaisiin otsonointi Etelä-Haagassa sijaitsevaan 25 m2 väestösuojaan, joka on toiminut varastotilana 25 vuotta. Arviolta noin reilun kolmentoista vuoden ajan tila on ollut liian täyteen pakattu, joten ilma ei ole kosteustarkastajien mukaan tarpeeksi tilassa kiertänyt. Tilassa on käynyt kaksi kosteustarkastajaa vuosina 2018 ja 2020. Molemmat tarkastajat antoivat suosituksia varastotilan tyhjentämiseen ja otsonointiin. Tilaan ja tavaraan oli kertynyt kosteutta, edellämainitusta syystä - eli koska ilma ei ole tilassa tarpeeksi kiertänyt. Tästä syystä tilaan oli muodostunut myös varsin ummehtunut haju. Tilassa on normaali väestönsuojan ilmanvaihto, jonka luukuista osa ovat olleet tuntemattoman ajan kiinni, mikä oli myös edesauttanut kosteuden kertymistä. Molemmat kosteustarkastajat totesivat kuitenkin että rakenteissa olevaa home- tai vesivahinkoa ei ole (sen sijaan osassa tavaroista oli silminnähden kertynyt pientä home kasvustoa, josta todettiin kuitenkin että kyse ei ole vaarallisesta ongelmasta). Kosteuslukemat olivat normaaleja tilan eri seinillä ja lattioilla. Tilan ilma on parantunut huomattavasti pelkästään tavaran asteittaisen tyhjentämisen myötä, joka on tapahtunut noin puolen vuoden sisällä. Kosteustarkastajat vahvasti suosittelivat otsonointia tilassa edelleen leijuvan lievästi ummehtuneen hajun poistamiseksi.

Erityinen kysymys liittyy siihen, että tilassa on ollut maalauksia (öljy- akryyli ja vesiväri) sekä muutamia veistoksia, joihin haju on tarttunut. Voiko otsonoinnilla poistaa hajun myös teoksista niin, että tämä ei tuota teoksille haittoja? Teokset on siirretty väliaikaiseen tilaan, mutta jos hajut saadaan otsonoinnilla pois myös teoksista, niin tällöin otsonoitava ala kasvaa yhteensä 50 m2 (eli 25 m2 + 25 m2).

Oikeastaan muuta tietoa minulla ei tule mieleen, mutta annan tarvittavia lisätietoja sähköpostitse (Huom! ei mielellään puhelimitse). Olisi kuitenkin suotavaa, jos tarjouksen voisi antaa näillä tiedoilla.

Teen kuolinpesän nimissä kilpailutusta ja lähetän saman pyynnön muutamaan yritykseen pääkaupunkiseudulla. Otsonoinnin tulisi tapahtua melko pikaisesti - aikaisintaan 27.1. ja myöhäisintään helmikuun ensimmäisellä viikolla. Laita kuitenkin tarjous, vaikka tämä aikataulu ei onnistuisi - hinta on myös ratkaisevat tekijä.

Käyttäjän tekemä arvostelu:


Miten Urakkamaailma toimii