Terassin rakentaminen

Urakkamaailma on

  • - Ilmainen
  • - Riskitön
  • - Turvallinen tapa löytää luotettava urakoitsija
  • - Säästä jopa tuhansia euroja

Löydä remontillesi tekijä


Vertaile tarjouksia, tutustu urakoitsijoiden taustatietoihin ja aikaisempien asiakkaiden arvosteluihin.

Rakennuksen tyyppi Paritalo
Pinta-ala 43 m2
Remontti toteutettiin 19.03.2023
Kategoria Huoneistoremontti Huoneistoremontti
Materiaalit Kyllä
Siivous Kyllä

Urakkapyynnön kohteena on uuden terassin rakennus. Lisäksi urakkaan kuuluun vanhan terassin purkaminen ja jätteiden pois kuljettaminen. Rakennustarvikkeet (lankut, parrut, harkot, ruuvit etc) on suunniteltu hankittaviksi tilaajan toimesta urakan toimittajan ohjeiden mukaisesti.
Oheisista kuvista näkee nykyisen terassin joka on tarkoitus korvata vastaavalla uudella. Lisäksi kuvassa näkyvä kivetty alue peitetään myös uudella. Kokonaisuudessaan uuden terassin koko on noin 43m2.
Urakka tulee suorittaa kevään 2023 aikana. Tarvittavat puutavarat etc voidaan tuoda jo etukäteen remonttikohteen autotalliin jossa on hyvin säilytystilaa. Terassi rakennetaan lämpökäsitellystä tai painekyllästetystä puusta. Ruuveina tulee käyttää ruostumattomia tai haponkestäviä ruuveja. Terassin alle tulee asettaa suodatinkangas estämään rikkaruohojen kasvu terassin raoista.
Alustana oleva maa on hiekkaa. Peltikatolta tippuu talvisin lunta joten perustusten on syytä olla tukeva (kevytsoraharkkojen väliin jätetään pituussuunnassa 60 senttiä ja leveyssuunnassa metri).
Terassin mitat:
• Alempi taso: 250cm – 230cm
• Keskimmäinen taso 450cm – 445cm
• Uusi taso 390cm – 440cm
Terassiin tulee rakentaa nykyisen kaltaiset matalat laidat niiltä osin kuin ne ovat kiinni kukkapenkkeissä (toinen puoli terassia). Toisella puolella terassia on kaksi lamppua joten sähköjohdot laitetaan terassin alle. Talon päädyssä oleva sadevesiränni on ohjattava terassin tai siihen rakennettavan matalan portaikon ali. Myös alemman tason ja ylempien tasojen väliin tulee yksi porras. Terassi tulee lähes talon seinään kiinni mutta sitä ei kiinnitetä jalon seinään vaan terassin ja seinän väliin tulee jättää 4cm rako ilmanvaihtokanavien vuoksi.


Miten Urakkamaailma toimii