Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Puutaloasuntoon (rivitalo-osake) 90-luvulla rakennetun pienen kylpyhuoneen vesieristys ja pintojen uusiminen

 

 Rakennuksen tyyppi

Rivitalo

 Pinta-ala

5 m2

 Sijainti

Turku

 Rakennuksen ikä

115

 Remontin toteutus

18.03.2022

 Siivous

-

 Kategoria

Kylpyhuoneremontti

Kuvaus

1904 valmistuneessa hirsirunkoisessa talossa sijaitseva asunto Portsassa. Nykyiset omistajat ostivat osakkeen toukokuussa 2021. Alunperin hellahuone, johon on 90-luvulla toteutettu laajennus vintti- sekä kellarikerrokseen. Remontista on olemassa sen aikaiset piirustukset sekä tarkastuspöytäkirja, jotka eivät ainakaan kellarikerroksen toteutuksen osalta vastaa todellisuutta. Rakennepiirustuksia tai selityksiä ei ole.

Tarjouspyynnön kohteena kaksi eri aikaan toteutettavaa remonttia, tarjouksen voi jättää joko molemmista tai erikseen. Aikataulutoiveina vuoden 2022 aikana siten, että jompi kumpi kerros olisi remontin aikana asuttavissa.

Kohde 1:

Nykytilanne: Vinttikerroksessa (makuuhuoneen lisäksi) 4,5 m2 wc/suihkutila, kaksi seinää ulkoseinää vasten, vino katto. Pintamateriaalit lattiassa ja seinissä laatoitus, katto puupaneeli. Lattiassa ja johonkin asti seinälle nostettu muovimaton kaltainen kosteussuojaus. Ollut edellisellä asukkaalla ilmeisesti vähällä käytöllä, kaupan yhteydessä tehdyssä pintakosteusmittauksessa havaittu puutteita, jotka korjattu, mutta ei kosteusvaurioon viittaavaa. Kalusteet uusittu muuton yhteydessä 2021.

Tavoite: Uusitaan seinä- ja lattiakaakelointi vesieristettyinä, lattialämmitys sekä tarkastetaan sisäkaton höyrysulku ja eristys sekä uusitaan kattopanelointi. Mahdollisesti tuuletusautomatiikka suihkunurkan ilmanpoistoventtiilin yhteyteen.
Vesipisteitä ei tiettävästi tarvitse siirtää eikä kalusteita vaihtaa.
Optiona samassa yhteydessä makuhuoneen päädyn vaatesäilytystilan muuttaminen liukuovikomeroiksi.

Kohde 2:

Nykytilanne: Kellarikerroksessa ollut edellisella omistajalla makuutila, kylpyhuone ja sauna. Tilat rakennettu asuinkäyttöön laajennusremontissa 90-luvulla. Siltä ajalta koneellinen poisto sekä lattialämmitys. Pesuhuoneen ja saunan kaakeleissa vaurioita sekä pintakosteusmittauksessa havaittu kosteutta myös roiskevesialueen ulkopuolella. Lattiassa kylpyhuoneen puolella kosteussulku jonkinlaista muovimattoa. Kylpyhuoneessa yksi seinä talon kivijalan puolella, muut naapureihin päin, joista toisessa tiettävästi kellaritiloja ei ole rakennettu. Lattiakaivo erikoinen, mahdoton puhdistaa. Keväällä 2021 saunan seinäpanelointi sekä kiuas purettu, kaakelit puhdistettu ja silikonit vaihdettu. Saunan tilalle kodinhoitohuone, jossa lämminvesivaraaja sekä pesukone. (Edellisen omistajan varaaja oli kylmävarastossa.)

Tavoite: Kodinhoitohuone ja kylpyhuone yhteensä 9,5 m2 uusitaan kattopaneelit, lattia laattoineen ja vesieristeineen siten, että kodinhoitohuoneeseen saadaan kuivakaivo vesivaraajalle ja kylpyhuoneen lattiakaivo uusitaan. Lattialämmitys. Kylpyhuoneessa myös seinäkaakeleiden vaihto sekä seinien kapillaari- ja höyrysulkujen tarkistus. Vesipisteiden ja kalusteiden siirto tai vaihto tarvittaessa.

Huom.
Lattian avaamiseen ja kuivakaivon rakentamiseen on keväällä 2021 viranomaisilta tiedusteltu luvanvaraisuudesta ja on saatu käsitys, että tähän tarvitaan rakennepiirustukset, lvi-suunnitelma ja rakennuslupa. Samoin mikäli seiniin joudutaan tekemään rakennemuutoksia. Tarjouksessa huomioitava eritellysti tämä ja onko urakoitsijalla mahdollisuus avustaa tai laatia lupaa varten tarvittavat suunnitelmat.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua