Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Piharemonttia

Hinta 4592,00 €

 

Käyttäjän arvostelu

 Rakennuksen tyyppi

Rivitalo

 Pinta-ala

-

 Sijainti

Vantaa

 Rakennuksen ikä

-

 Remontin toteutus

20.05.2023

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Viherrakentaminen
Vihersuunnittelu

Kuvaus

Piha on vielä täynnä lunta, mutta suunnittelen jo ensi kesän piha remonttia. Olisin pyytänyt tarjousta pihan remonttiin. Pyytäisin kokonaisvaltaista tarjousta joka sisältää mm. työn, kaikki materiaalit, jätteen pois viennin, ym. Toiveissa olisi että työ suoritettaisiin heti säiden salliessa eli todennäköisesti toukokuussa.

Piha sijaitsee vantaan vaaralassa (01230 Vantaa). Piha on aidattu rivitalon etupiha johon pääsee vain portin kautta, joten isompia välineitä/työkoneita ei saa pihan puolelle. Sähköä tai vettä ei pihasta löydy mutta, sisältä saa vedettyä jatkojohdolla sähkön ja letkulla veden.

En ole vihersuunnittelun ammattilainen mutta olen parhaan osaamiseni mukaan yrittänyt kerätä tarvittavat tiedot jotta saisitte mahdollisen selvän kuvaukset millaista remonttia suunnittelen. Lyhykäisyydessään olisi tarkoitus muuttaa yksi nurmi alue kivetykselle ja lisätä istutusalue, sekä toinen nurmialue reunustaa betonikiveys reunalla.

Nykytilanne:
Pihassa noin 10v sitten tehty betonikiveys kulkuväylä joka kulkee keskellä pihaa portilta talon ovelle. Kivetys leventyy patio alueeksi talon edustalla kuistin eteen. Remontin kohteena olevat nurmi alueet sijaitsevat nykyisen kiveyksen molemmin puolin.

Nurmialue A rajoittuu portin päädyssä itse tehtyyn istutusalueeseen ja toisessa päädyssä patioon. Toiselta pidemmältä reunalta alue rajoittuu huoneistojen väliseen aitaan ja toiselta sivulta kiveykseen.

Nurmialue B rajoittuu portin päädyssä itse tehtyyn istutusalueeseen ja toisessa päädyssä kuistiin. Toiselta pidemmältä reunalta alue rajoittuu itse tehtyyn istutusalueeseen ja toiselta sivulta kiveykseen. Nykyisen kiveyksen kiven mallia en osaa sanoa. Alue ei ole täysin tasainen.

Koska vanha kiveys on elänyt savimaan muutoksissa jo jonkin aikaa ei kaikki linjat ole enää täysin suoria ja istutusalueiden kivireunus on "kotitekoisia" eli ei nekään ole täysin suoria. En tiedä vaikuttaako nämä mahdollisesti uuden kiveyksen ladontaan.

Muutokset
Alueen mitat ovat suuntaa antavia. Tarkkoja mittoja en saanut lumihangessa.

Nurmi A:
Leveys 320cm, pituus 620.

Istutusalue tulisi aidan viereen koko alueen pituudelta ja olisi leveydeltään noin 72cm. Aidan puoleiseen reunaan tulisi samantyylistä reunakiveä mitä nykyisen kiveyksen reunassa. Sisempi reuna tulisi paksummalla reunakivellä jotta se vastaisi pihan vastakkaisella reunalla olevaa istutusaluetta. ( mikäli muistan oikein paksumpi reunakivi oli Rudus, 500x80x140mm, sileä, harmaa)

Muu alue muuttuisi täysin kivetykselle eli nurmi poistuisi kokonaan. Toiveissa olisi että kiveyksen ladonta olisi ulkoreunoilta yhden rivin verran horisontaalisesti, reuna kivi ja keskellä kalanruoto. Kalanruotoon olen katsellut ruduksen pidempää mustaa sileää kartanonlankkua ja reunoille Ruduksen kartanokivi 60 musta sileä. Veikkaan että ruduksen musta sileä betonireunakivi I=500 sopisi ja vastaisi jo pihassa olevia reunakiviä. Mutta voin harkita myös muita kivimalleja mikäli teillä ehdotusta.

Alue ei ole tällä hetkellä tasainen ja nykyinen lievä kaato kohti aidan päätyä tulis säilyttää.

Nurmi B:
leveys 180 cm, pituus 730

Nurmialueen reunaan kivetys jossa ladon vastaa alueen A mallia eli ulkoreunoilta yhden rivin verran horisontaalisesti ja reuna kivi mutta keskiosa jäisi nurmelle.


Liitteessä kuvia pihasta viime kesältä ja referenssi / ideakuvia.
Toivottavasti tässä tarvittavat tiedot. Vastaan mielelläni mikäli teillä kysymyksiä.


Käyttäjän tekemä arvostelu

Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua