Omakotitalon pihan, salaojien ja sadevesijärjestelmien nykyaikaistaminen

Urakkamaailma on

  • - Ilmainen
  • - Riskitön
  • - Turvallinen tapa löytää luotettava urakoitsija
  • - Säästä jopa tuhansia euroja

Löydä remontillesi tekijä


Vertaile tarjouksia, tutustu urakoitsijoiden taustatietoihin ja aikaisempien asiakkaiden arvosteluihin.

Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Pinta-ala 1001 m2
Remontti toteutettiin 26.05.2022
Kategoria Kaivuutyö Muu pihatyö
Materiaalit Kyllä
Siivous Kyllä

80-luvun 1-kerroksisen omakotitalo - ympärys noin 52 m, suorakulmio, ei hankalia nurkkia ym., ei kellaria, matala kivijalka (mutta ei valerakenteita). Tontti 1000 neliötä, mäen päällä, suurelta osin tasainen, mutta päädyssä nousevaa, loivaa korkeuseroa erillisestä autotallista taloon päin (<1m).

1. Salaoja- ja sadevesijärjestelmä - maanpinta
Nykyisten salaojien avaus, ojien uusinta maa-aineksineen ja tarvikkeineen, myös patolevyt, samassa yhteydessä sadevesiputkien asennus.

Tarvittavat tarkistuskaivot/salaojakaivot/keräyskaivot, mahdollisesti myös sadevesikaivo/-kaivoja, jos katsotaan tarpeelliseksi, kaikki tarvikkeineen ja maa-aineksineen - johtokarttoja ym. on, mutta voi edellyttää urakoitsijalta tietojen tarkistamista kaupungilta+lupahakemukset.

Pihassa myös asfalttipintaa, joten edellyttää asfalttipurkua. Asfaltin tilalle suunnitellaan esim. kiveys tai muu moderni pinta. Asfalttipinnasta noin 10 metriä myös talon seinustalla. Lisäksi seinustalla yhteensä kolme valettua porrasrakennetta (2,5 + 1 + 1 metriä), jotka täytyy purkaa ja uudelleen rakentaa (joko valu tai myös puurakenteiset ehdotukset).

2. Sadevesijärjestelmä - katto (optio)
Voi tarjota myös uusien sadevesikourujen ja -putkien asentamisen samassa yhteydessä. Edellyttää räystäslautojen uusimista maalauksineen. Katon pituus noin 18 m x 2.

3. Muu piha, maanpinnan korkeuden alentaminen talon ympäriltä, uusi nurmikko, mahdollisesti pensaita ym. - urakoitsijan tekemän suunnitelman mukaisesti. Koska tontti rajoittuu kahdelta puolelta vettä tuoviin puistoihin, voi olla tarpeen laajentaa sadevesikeräystä tontin reunoille jo alun perin (ks. kohta 1.)

Koska pintaa jouduttaneen avaamaan myös autotallin kohdalta salaoja- ja sadevesijärjestelmien vuoksi, voi olla paikallaan uusia ainakin pintaa myös autotallin kohdalta. Tämä tarkemmin budjetin kehittyessä.

Käytännössä edellyttää urakoitsijan / suunnittelijan käyntiä paikan päällä, mutta alustavilla hinta-arvioilla (erittele 1, 2, 3) on hyvä katsoa suuntaa ja myös laajuutta, mihin urakoitsijallakin on mahdollisuus.


Miten Urakkamaailma toimii