Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Omakotitalon kattovuodon selvitys ja korjaus

Hinta 12900,00 €

 

Käyttäjän arvostelu

 Rakennuksen tyyppi

Omakotitalo

 Pinta-ala

5 m2

 Sijainti

Kangasala

 Rakennuksen ikä

2002

 Remontin toteutus

16.06.2023

 Siivous

-

 Kategoria

Rakenteiden purkaminen

Kuvaus

Tammikuussa kostui alakerran katto yhden kipsilevyn reuna-alueilta. Yläpuolisen vaatehuoneen seinään tehtiin tarkistusreikä josta todettiin ettei missään ainakaan solkenaan vuoda. Sisätilat ja katto tutkittiin silmäillen, mutta syytä vuotoon ei löytynyt. Tarvitaan siis kevyttä rakenteiden purkamista syyn löytämiseksi ja korjausten tekemiseksi.

Alustava suunnitelma:
1) puretaan yläkerran vaatehuoneen seinä. Jos tähän tarvitaan muovitusta/paineistusta/tms (en tiedä näistä mitään) niin sellaiset sitten ensin. Olettaisin että tämän pienen seinän purkaminen antaa jo riittävän näkyvyyden sekä alaspäin että ylöspäin.
2) tutkitaan onko alaspäin välipohjaan päässyt kosteutta, joka ei ole jo kuivunut pois. Oletan että vuoto oli niin vähäistä ja kertaluonteista ettei jatkotoimia tarvita, mutta tähän pitäisi saada varmuus.
3) tutkitaan yläpuolelta mistä vuoto aiheutui. Tarkoitus selvittää ”syyllinen” riittävällä varmuudella, jotta vastaavan tapahtuminen voidaan estää tulevaisuudessa esimerkiksi asentamalla katolle lisäpellitystä. Oletan että tämä aiheutui joko pellin välistä vuotamisesta patoutumisen kautta tai tuulen puhaltamasta pakkaslumesta, mutta todellinen syy olisi saatava selville.
4) suoritetaan tarvittavat pellitykset tai muut estotoimet.
5) rakennetaan vaatehuoneen seinä takaisin.

Tässä siis oletuksena että kummempia vaurioita ei tullut ja alakerran kattoon ei tarvitse koskea (muuten kuin valkoisella maalilla), eikä talon kattorakenteita purkaa, mutta löydöt saattavat toki muuttaa tätä oletusta.

Työ kannattanee suorittaa heti lämmityskauden loputtua.


Käyttäjän tekemä arvostelu

Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua