Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Okt salaojitus, sadevesijärjestelmä sekä maanpinnan kallistukset

 

 Rakennuksen tyyppi

Omakotitalo

 Pinta-ala

150 m2

 Sijainti

Pudasjärvi

 Rakennuksen ikä

1974

 Remontin toteutus

09.10.2023

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Salaojien kaivuutyö
Pihasuunnittelu

Kuvaus

Tasamaatontilla sijaitsevan 70-luvun omakotitalon salaojitus, sadevesijärjestelmän uusiminen ja maanpinnan kallistuksien korjaus sisältäen: Suunnittelu, maatyöt, asennukset, materiaalit, jätteen pois vienti eli avaimet käteen periaatteella. Omakotitalossa on tällä hetkellä neljä rännikaivoa, joista vesi on ohjattu kunnan hulevesiviemäriin. Hyödynnettäisiin jatkossa myös tätä veden ohjaukseen, mutta uusitaan kaivot. Näin ollen varsinaisia salaojakaivoja/tarkastuskaivoja ei välttämättä tarvita mutta otettava huomioon kunnan rakennussäädökset. Rakennuksen perusteiden salaojitus: Pintakerros, vettä pidättävä maakerros tai muovikalvo, Routaeriste (noin 100 mm), Täyttömaa, Salaojituskerros, Salaojaputki esim. Uponor Tupla 110, Sadevesiviemäri esim. Uporen 110, Sokkelin vesieristys (patomatto/patolevy) Suunnittelussa ja toteutuksessa käytettävä sovelutuvin osin RIL 126-2020 säädöksiä.

Talonvierustan maanpinnan kallistukset ovat puutteelliset. Pitäisi olla vähintään 5% kolmen metrin matkalla. Tontille on laadittu pihasuunnitelma, joka kattaa koko noin 2000 neliön kokoisen tontin. Kallistuksien lisäksi voisi olla hyvä tasata tontti muutenkin ja ottaa huomioon pihasuunnitelman mukaisen pihakiveyksen vaatimat kallistukset. Tontin maanpinnan korjauksen laajuudesta voidaan sopia erikseen, mutta tarjoukseen on kuuluttava vähintään vaadittu 5% kallistus 3 metrin matkalla.

Huomioitavia asioita:
- Talon länsiseinustalla parkkialue asfalttia sokkeliin asti. Asfaltti tulee poistaa salaojitusta ja kallistusta varten.
- Maanpinnan kallistuksien korjauksen kustannuksesta toivotaan erillinen erittely tarjouksessa. Tarvittaessa suunnitellaan tämä osio erikseen.
- Talon pohjoissivulla kuusiaita on lähimmillään noin 4-5 metrin päässä, ja sitä ei saa vahingoittaa työn aikana.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua