Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

LVI-urakointi, yläkertavarauksen rakentaminen

 

 Rakennuksen tyyppi

Omakotitalo

 Pinta-ala

50 m2

 Sijainti

Raasepori

 Rakennuksen ikä

2022

 Remontin toteutus

03.05.2022

 Siivous

-

 Kategoria

Huoneistoremontti

Kuvaus

Tarvitsisimme LVI-urakoinnin omakotitalon yläkerralle mahdollisimman pian (toukokuu), n. alaa noin 50m2. Emme rakenna vielä WC:tä budjetti-syistä mutta tarvitsisimme sinne liitännät mahdollisimman valmiiksi.

Yläkertaan tulee vesikiertopatterit. Talossa on ilmalämpöpumppu (Nibe 750F).

Talo on malliltaan Älvsbytalon Alvar, ja yläkerrassa on varaukset valmiina. Tässä ote Älvsbytalon ohjeesta (liitteenä):

- Koneellisessa ilmanvaihdossa on varaus yläkerran sisustamista varten. Yläkerran kylmässä osassa WC:n lähellä on kannellinen sivuhaara (putkierotus). Irrota kansi, liitä haaraan kierresaumaputki (100mm) tukiseinän läpi ja asenna poistoilmaventtiili. Korvausilma oleskelutilaan tai makuuhuoneeseen otetaan molemmissa päädyissä päätyikkunan yläpuolelle asennetun korvausilmaventtiilin kautta tai vesikiertoisen lämmityspatterin takaa (esim. Purmo Air).

- Yläkerran viemäröinti on esivalmisteltu siten, että yläkerrassa on tulpattu varaus WC:lle, käsienpesualtaalle ja mahdolliselle lattiakaivolle vesi- ja viemäripiirrustuksen mukaisesti.

- Kylmälle ja lämpimälle vedelle on varaukset suoraan kodinhoitohuoneen yläpuolella LVI-koteloon johtavan suojaputken muodossa. Suojaputki vedetään edelleen päätyseinän sisään, vinokattoa ylös, portaiden yli ja WC:n seinää alas ja lopulta ulos pesupöydän alta. Sitten asennetaan 15, 16 tai 18mm:n PEX-putki (tilasta tulee ainoastaan WC-tila) koko matkalle kodinhoitohuoneen LVI-kotelosta WC:hen. Kylmä- ja lämminvesijohdot on asennettava katto- ja seinärakenteen lämpimälle puolelle.

- Lämpöpatteripiiriä varten lämpöpumpun luona on tulpatut varaukset, joiden luo voit itse porata reiät ja joihin voit liittää kolmannen lämpöpatterisilmukan (yksiputkijärjestelmä) ullakkotasannetta varten. Sopivia putkia ovat 15x1,0 Cu ja 18x2,5 PEX.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua