Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Kellarin seinien sisäpuolinen silikaattilevytys sekä tasoitus- ja maalaustyö

 

 Rakennuksen tyyppi

Omakotitalo

 Pinta-ala

45 m2

 Sijainti

Tampere

 Rakennuksen ikä

95

 Remontin toteutus

01.11.2021

 Siivous

-

 Kategoria

Huoneistoremontti

Kuvaus

1920- luvulla rakennettu hirsirunkoinen pientalo. Perustukset ja kellarin seinät betonia. Tarjousta pyydetään kellarin ulkoseinien sisäpuolisesta lämmöneristyksestä silikaattilevyillä, sekä levytetettävien ja kellarin betonipintaisten väliseinien tasoituksesta ja maalauksesta kahdessa huoneessa.

Kellarin seinille asennetut lämmöneristeet (puurunko & EPS levy / mineraalivilla) olivat osin vaurioituneet ja on purettu, seinät ovat betonipinnalla. Lattiaan on tehty vanhaan betonilaattaan kapillaarisen kosteuden katkaisu, päälle lämmöneristys ja levypinta kuitusementtilevyillä.

Kellarin huonekorkeus on noin 206 cm. Seinät eivät ole täysin suoria ja niitä ei tarvitse oikaista saneerauksessa. Sisäpuolelta lämmöneristettävää ja pinnoitettavaa seinää on yhteensä n. 23,2 jm. Tilojen betonirakenteisten väliseinien pinnat (n. 10 jm) tasoitetaan ja maalataan. Tilojen välinen levyrakenteinen seinä ja tilassa B oleva levyrakenteinen putkikotelo (yhteensä n. 3,6 jm) maalataan. Tiloissa on pohjapiirustusten mukaisesti ikkunoita ja ovia, joiden smyygit ulkoseinillä tehdään liitteenä olevan detaljipiirustuksen mukaisesti.

Käsiteltävänä on pohjapiirustusliitteen mukaisesti kaksi erillistä tilaa (A, B) jotka tehdään yksi kerrallaan valmiiksi asti. Välissä pidetään noin viikon tauko (tiloissa varastoitavan tavaran siirtoa varten, siirrot tekee tilaaja).

Seinien lisälämmöneristys ja pinnoitus tehdään Weberin ohjeen ”Seinän vesihöyryavoin lisäsämmöneristys silikaattilevyillä” (https://www.fi.weber/sisailmakorjausratkaisut/vesihoyryavoimet-sisailmaratkaisut/seinan-vesihoyryavoin-lisasammoneristys-silikaattilevyilla) mukaisesti ja ohjeessa esitetyillä tuotteilla. Lisämäärittelyt esitetyn työselostuksen ja täydentävien piirustusten mukaisesti.
Seinäpinnoille kiinnitettävät silikaattilevyt on hankittu tilaajan toimesta ja varastoitu kohteeseen, urakoitsija hankkii muut materiaalit, mm. smyygien kalsiumsilikaattilevyt.

Työnkulku tiloittain olisi seuraavanlainen:
- Seinäpintojen ja smyygien kohoutumat poistetaan piikkaamalla
- Seinäpintojen ja smyygien kolot täytetään ja pinnat tasoitetaan
- Seinäpinnoille asennetaan kiinnityslaastilla kosteuden- ja homeenkestävä silikaattilevytys. Silikaattilevyt imevät kosteuden ja luovuttavat sen sisäilmaan vesihöyrynä sopivissa olosuhteissa. Tilan A- seinille asennetaan 50 mm levytys (n. 16.3 m2) ja tilan B seinille 100 mm levytys (n. 31,5 m2).
- Silikaattilevyt asennetaan kauttaaltaan koko seinäpinnalle. Laasti asennetaan myös levyjen alle lattian oikaisuksi ja levyjen reunoille runsaana laastikerroksena. Levyjen kolhut oikaistaan samalla laastilla
- Ikkunoiden kohdalla Smyygit kierretään detaljipiirustuksen mukaisesti Abresto Klimaplatte WF 25mm kalsiumsilikaatilevyllä. Yläsmyygin levy kiinnitetään mekaanisesti kattopintaan.
- Silikaatti- ja kalsiumsilikaattilevyt ylitasoitetaan Weberin työohjeen mukaisesti. Ylitasoitettavat pinnat verkotetaan kauttaaltaan ja kaikki ulkokulmat varustetaan ylitasoitettavin kulmavahvikkein.
- Nurkat ja liittymät ympäröiviin rakenteisiin ja puitteisiin saumataan MS polymeerimassalla, sävy valkoinen. Silikaattilevyjen alapuolinen oikaisu ja täyttö lattian levytystä vasten laastilla ja yläpuolinen täyttö kattopintaa vasten esimerkiksi PU- vaahdottamalla.
- Väliseinien betonipinnat ylitasoitetaan samoja tuotteita käyttäen.
- Kaikki seinäpinnat ja smyygit maalataan hengittävällä maalilla Weber Silikaattimaali, sävy T001 (S 1002-Y50R). Valmiin pinnan ulkonäköluokka MaalausRYL Ps2.

Lisätietoja kysymällä. Suunnitelma voi tarkentua.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua