Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Keittiön käyttövesiputkien veto ja seinäpatterin vaihtotyö

 

 Rakennuksen tyyppi

Omakotitalo

 Pinta-ala

134 m2

 Sijainti

Helsinki

 Rakennuksen ikä

1953

 Remontin toteutus

16.08.2022

 Siivous

-

 Kategoria

Vesi

Kuvaus

Keittiön lattia avattu vesivahingon takia, kuivatus nyt meneillään. Remontin osana vedetään keittiöön allaskaappiin kokonaan uudet suojaputkelliset käyttövesiputket kellarista WC:stä kellarin kattoa pitkin pinta-asennuksena. Lähtöpäässä liitostyö kupariseen käyttövesiputkistoon. Seinän ja lattian tarvittavat läpiviennit porataan ja muovinen suojaputkitus asennetaan valmiiksi lattian rakentamisen yhteydessä, ei kuulu tähän työhön. Putkityöt tehdään siinä aikataulussa, kun uusi lattia rakennettu ja uusi keittiön kaapisto ja asianpesukone paikallaan. Tämän aikataulu ei vielä tarkalleen tiedossa. Keittiön päässä tehdään liitokset tiskialtaan vipuhanaan ja astianpesukoneen liitostyöt. Tarvittava uuden käyttövesiputkivedon määrä n. 2 m. Oletettavasti tehdään kuparisena kellarin katonrajassa ja lattian sisässä & allaskaapissa muoviputkella.

Samassa yhteydessä voisi vaihtaa keittiön yksilevyisen seinäpatterin (leveys 1600 mm x korkeus 500 mm) tehokkaampaan, koska on asennettu joskus öljylämmityksen aikaan. Nyt maalämmön yhteydessä nämä muutamat vielä olevat vanhat yksilevyiset patterit voisi vaihtaa isomman lämmönluovutuskyvyn omaaviksi, jotta kiertoveden lämpötila voi olla matalampi ja termostaatteihin jää paremmin säätövaraa.

Laskussa aikanaan eriteltävä hanan ja astianpesukoneen liitostyöt eri laskulle, koska ne korvaa vakuutusyhtiö osana vesivahinkoa. Uusien käyttövesiputkien veto ja seinäpatterin vaihtotyö on tasoparannusta, jonka maksan itse.

Liitteenä kuvat.zip -paketissa 4 kuvaa, joissa näkyy kellarin WC:n liitäntäpiste, kellarin kattoa, johon uudet putket tulee, keittiön tiskikaapin/koneen paikka nyt lattian kuivatusvaiheessa ja vaihdettava levypatteri keittiön seinällä.

Putkiremontti
- Lämmitysmuoto on maalämpö
- Putkiremontin kohteena käyttövesi
- Urakkaan kuuluu putkien vaihto
- Urakasta ei ole tehty suunnitelmaa
- Vesipisteiden määrä on 1
- Kohteessa ei tarvitse tehdä läpivientejä


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua