Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Katettu terassi

 

 Rakennuksen tyyppi

Paritalo

 Pinta-ala

50 m2

 Sijainti

Oulu

 Rakennuksen ikä

65

 Remontin toteutus

09.06.2021

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Huoneistoremontti

Kuvaus

VARSINAINEN RAKENNUSHANKE
Varsinaisena rakennuskohteena on Oulussa sijaitsevan paritalon katettu terassi. Terassi rakennetaan molempiin päätyihin (kohteet A ja B) samalla kertaa. Tämä työselostus koskee vain terassin B-talon puoleista päätyä (kohde B), kohteiden välissä olevaa molempiin kohteisiin liittyvää yhteistä runko-osaa, kohteiden välissä olevaa erottavaa suojaseinää sekä puolikkaiden välissä olevaa valokatteen erillistä osaa kohteen B urakkaan kuuluvin ja soveltuvin osin.

On kuitenkin todennäköistä että myös kohteen A urakoitsijaksi valikoituu sama, joskin joitain pintamateriaalien yksityiskohtia voi muuttua, rakenteellisesti työ on hyvinkin saman sisältöinen.

Olemassa oleva asuinrakennus on puolitoistakerroksinen rintamamiestyyppinen puurakenteinen ja -runkoinen paritalo. Olemassa olevan rakennuksen katemateriaali on huopakatto, eikä olemassa olevaan katteeseen asenneta lumiesteitä vaan valokatteen ja sen rungon runko on suunniteltu kestämään myös mahdollinen asuinrakennuksen katolta tuleva lumikuormitus. Rakennuksessa on jo kohteessa B rakennettu taka-ovi tulevalle terassille sekä rakennettu valmiudet tarvittaville sähköliitynnöille. Kohteen A asuntoon tarvitsee rakentaa myös ovi, ikkuna ja mahdolliset sähköliitynnät.

KOHDE
Osoite: Ilmoitetaan erikseen
Korjattavan/uudisrakennettavan osan laajuudet:
• Katettu terassi yhteisellä rungolla ja perustuksilla, koko noin 2 * 25 m2

TYÖSELOSTUS
Terassin rakentaminen B-kohteen puoleiselle osalle:
• Terassi alkaa rakennuksen päädyn puoleisesta kulmasta sellaiselta etäisyydeltä, että olemassa olevaan syöksytorvea ei tarvitse siirtää. Terassin runko voi jatkua vastaavassa korossa A-kohteen rajalle, mutta kohteen A koron ja terassin etäisyyden A-talon päädystä päättää A-kohteen rakennuttaja.
• Yhden terassin koko (alustava) noin 6,5 m x 3 m ja terasseja rakennetaan siis kaksi. Terassi rakennetaan asunnon lattiapinnan kanssa saman korkoon eli noin 1 m korkeudelle maanpinnan yläpuolelle.
• Terassin syvyys (A- ja B-kohteissa sama) varmistetaan erikseen sellaiseksi, että valokatteet voidaan asentaa täysimittaisina. Tällä hetkellä syvyyden on suunniteltu olevan noin 3 - 3,5 m.
• Rakennusalueelta poistetaan pintamaata noin 40 cm syvyyteen. Pintamaan poiston jälkeen arvioidaan, onko syytä asentaa tulevan terassin ympärille myös salaoja.
• Terassin perustamiseen käytetään ruuvipaalutusta, jotka asennetaan valmistajan antamien ohjeiden mukaisesti ja rakennepiirustuksessa määritettyihin kohtiin noin 1.2 m jännevälein. Kohteiden A ja B rajalle paaluja tulee kaksi kappaletta, joista toisen hankinta ja asennus kuuluu B-kohteen urakkaan ja toisen A-kohteen urakkaan. Ennen paalutusta alueelle on syytä suorittaa maaperätutkimus.
• Maapohja kallistetaan noin 1-3/100 valumavesien poisjohtamiseksi olemassa olevan sokkelin viereltä. Valumissuunta poispäin rakennuksesta.
• Pohjaan asennetaan suodatinkangas ja sen päälle suojakankaan valmistajan antaman ohjeen mukaan hiekka ja sorakerros korkoon haluttuun korkoon.
• Terassin alarunko rakennetaan ruuvipaalutuksen päälle painekyllästetystä puusta siihen korkoon, että terassin laudoitus jää noin 10 cm asuinhuoneiston lattiakorkoa ja olemassa olevan ulko-oven korkoa alemmas ja liittyy hyvin olemassa olevaan ulko-oven kynnykseen.
• Olemassa olevan rakennuksen puoleiselta sivulta terassi perustetaan talon runkorakenteisiin asennettavan ja talon runkorakenteisiin ankkuroitavan liimapuupalkin päälle siten että talo ja terassi pääsevät hieman liikkumaan suhteessa toisiinsa siten että ympäröivät rakennus- tai terassirakenteet eivät rasitu ja rikkoonnu.
• Terassin talon rakenteisiin kiinnitettävän kantavan liimapuupalkin ja seinän liitoskohta tiivistyskorjataan tarvittaessa.
• Valokatteen runko rakennetaan liimapuupalkeista piirustusten mukaisesti ja se asennetaan rakennuksen puoleiselta sivulta niin ylös kuin mahdollista ja ankkuroidaan kiinteästi rakennuksen runkoon. Katteen mahdollisesti tarvitsema liikuntavara jätetään lipan kiinitysten puolelle.
• Lopullinen valokatteen kallistus vahvistetaan rakentamisen aikana.
• Valokatteen ulkoreunaan asennetaan lumieste, mutta ei asenneta vesirännejä.
• Valokatteen rungon alle tullaan kytkemään valaisimet (LED) ja asuinrakennuksen seinään asennetaan sähkötoimiset lämmittimet ja pistorasiat toisen urakoitsijan sopimukseen kuuluvana työnä joko jälkiasennuksena tai jo tämän urakan aikana.
• Terassin kaiteen päälle sekä valokatteen rungon alle jätetään mahdollisuus asentaa nk. parvekelasitus joko urakan yhteydessä lisätyönä tai erikseen suoritettavana jälkiasennuksena.
• Terassin porras suunnitellaan siten että se sijaitsee terassin keskiosalla ja siten että terassin noususuunta ovat etelästä pohjoiseen eli nousu on terassin leveyden suuntaan, jolloin porraskaide tarvitsee asentaa vain länsisivulle.
• Terassin varsinaiset astinlaudoitukset ja porras tehdään huoltovapaasta komposiitista ja kaikki muut kantavat osat painekyllästetystä, mutta pintakäsitellystä puumateriaalista. Verhoiluun käytettäviä puuosia ei painekyllästetä. Komposiitin värisävy määritellään erikseen. Kaikki näkyvät puuosat pintamaalataan valkoisiksi tai saman sävyiseksi kuin asuinrakennus on (värikartat sovitaan erikseen).
• Terassin alaosa ja ruuvipaalutus verhoillaan vaaka laudoituksella siten että alapuoli on vapaasti hengittävä, mutta kuitenkin siten että kissat ja suuremmat pieneläimet ei alatilaan pääse. Terassin perustuksen verhoilun eteläpuoleiseen päätyyn rakennetaan huoltoluukku kiinteistön olemassa olevan salaojan huutelemisen mahdollistamiseksi.
• Terassiosan huoneistojen A ja B välinen sivu on umpinainen näkemäeste-seinä, muilla sivuilla on tavanomainen aita (korkeus 110cm) pystylaudoituksella, jossa on laudoitusten välillä pieni rako (raon leveys tarkennetaan erikseen).
• Valokate asennetaan rungon päälle siten että huoneistojen A ja B valokatteen voi vaihtaa myöhemmin tarvittaessa erikseen.
• Pintakäsittelyt: värit olevien rakennusten ja julkisivupiirustusten mukainen ja maalausjärjestelmät hyväksytetään tilaajalla.

Toimitan täydellisen työnkuvauksen ja liittyvät rakennuslupapiirustukset sekä alustavat työpiirustukset erikseen.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua