Ikkunoiden korjaus

Urakkamaailma on

  • - Ilmainen
  • - Riskitön
  • - Turvallinen tapa löytää luotettava urakoitsija
  • - Säästä jopa tuhansia euroja

Löydä remontillesi tekijä


Vertaile tarjouksia, tutustu urakoitsijoiden taustatietoihin ja aikaisempien asiakkaiden arvosteluihin.

Remontti toteutettiin 16.02.2022
Kategoria Ikkuna- ja ovityöt
Materiaalit Kyllä
Siivous Kyllä

Kohteessa sadeveden vuotoa, joka ilmeni kovan tuulen ja sateen aikana alakerran ikkunoiden sisäpinnalla. Kyseessä erillistaloyhtiö, puurunkoinen ja tiiliverhoiltu. Huoneistot ovat kahdessa kerroksessa.

Etelän puoleisilla julkisivuilla kolmen talon osalta oli havaittu samaa ongelmaa. Alakerran ikkunoiden sisäpinnalla ja ikkunan puitteissa havaittu vettä kovan tuulen ja sateen aikana/jälkeen. Katolta eikä yläpohjasta löytynyt mitään vuotoon viittaavaa.

Tarkastuksissa havaittiin todennäköinen vuotokohta yläkerran ikkunan pielilautojen ja tiilen liitoskoh-dassa, josta elastinen massaus oli elänyt auki ja kohdalla veden mentävä rako.
Sadevesi pääsyt kovalla tuulella yläkerran ikkunoiden pielilautojen taakse, josta se on valunut tiilen takana tuuletusraossa alakerran ikkunan päälle ja tullut esille ikkunan yläpuun ja pystypuun liitoskohdasta. Vedellä on ollut suorareitti alakerran ikkuna päälle ja läpi. Avatuilta osin ei havaittu mitään viitteitä ksoteusvauriosta, eikä kosteuden jälkiä.

Vahingon laajuus:
Yläkerran eteläpuolen ikkunoiden pystyssä pielilautojen tiilen elastinen massaus elänyt auki.

Toimenpide-ehdotus:
Irrotetaan eteläpuolen yläkerran ikkunoiden kolmen rakennuksen yhdeksän ikkunan pielilaudat.
Tiivistetään pielilautojen takaa tiilen ja ikkunan välinen kohta ikkunapeltiin asti vesitiiviiksi esim. bu-tyylinauhalla niin, että sen alapää asettuu ikkunapallin päälle ohjamaan mahdollisen veden pois rakenteesta.

Asennetaan pielilaudat takaisin paikoilleen ja tiivistetään puun ja tiilen saumakohta elastisella liima-massalla (massauksessa tulee poistaa vanhat massat pois tartunnan varmistamiseksi.
Suositellaan samassa yhteydessä ikkunapeltien kaatojen parantamista mahdollisuuksien mukaan.

Tarkempi raportti kuvineen saatavilla pyynnöstä.


Miten Urakkamaailma toimii


Esillä medioissa

Kauppalehti
Mtv3
Etelä-Suomen Sanomat
Suomen Kiinteistölehti
Etuovi
Vuoden verkkokauppa