Homesaneeraus + salaojat + korjausrakentaminen

Urakkamaailma on

  • - Ilmainen
  • - Riskitön
  • - Turvallinen tapa löytää luotettava urakoitsija
  • - Säästä jopa tuhansia euroja

Löydä remontillesi tekijä


Vertaile tarjouksia, tutustu urakoitsijoiden taustatietoihin ja aikaisempien asiakkaiden arvosteluihin.

Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Pinta-ala 90 m2
Rakennuksen ikä 62
Remontti toteutettiin 30.01.2020
Kategoria Kaivuutyö Muu pihatyö
Materiaalit Kyllä
Siivous Kyllä

Remonttikohde rintamamiestalo, jossa todettu kellarikerroksen eristeissä laajamikrobivaurio. Lisäksi löydetty mikrobivaurioita 2. kerroksen yhdestä huoneesta ulkoseinän ja lattian eristeistä. Samassa yhteydessä kellari eristettäisin ulkopuolelta ja tehtäisiin toimivat salaojat ja sadevesien ohjaus.

Tarkemmat toimenpiteet:
- Talon kivijalkaa ympäröivän, todennäköisesti asbestipitoisen mineriittilevyjen ja sen takaisen mineraalivillaeristeiden purkaminen
- Salaojat talon kolmelle sivulle, sadevesiputket ja eristäminen ulkopuolelle. Liitos kunnan hulevesijärjestelmään tontin pohjoispuolella tien vieressä. Suunniteltujen salaojien ja eristyksen kaaviokuva liitteenä. Eristeenä Isodrän ja Finnfoam.
- Kellarin seinärakenteiden purku betonipinnoille pukuhuoneessa, portaikossa ja kodinhoitohuoneessa (kuvassa nimellä askarteluhuone). Maan vastaisien seinien eristeissä mikrobivauriot, joten niiden purku homepurkuna (pohjapiirrustukseen sinisellä värillä). Muut seinien pinnat mahdollisesti normaali purkuna. Myös kellarin WC:n seinät puretaan. Talon sisälle suuntautuvat WC:n seinät kevyt rakenteisia (puukuitulevyjen välissä mineraalivilla). Myös kylmiö puretaan.
- Kellarin seinäpintojen desinfionti.
- Kellarin seinäpintojen uudelleen rakentaminen (lautakoolaus ilman eristeitä). Myös WC:n seinien uudelleen rakentaminen.
- Yläkerrassa yhden huoneen seinien purku (ulkonurkkauksessa selkeät mikrobivauriot), joten homepurkuna. Lisäksi lattia (lautalattia, jonka päällä lastulevy ja laminaatti) puretaan pois ja puruja poistetaan ainakin ulkonurkkauksen alueelta. Jos mahdollista mikrobivauriota tai sen lähdettä havaitaan, poistetaan kaikki purut. Puru eristeen paksuus 330mm.
- Purkutöiden jälkeen huoneessa ulkoseiniin uudeksi eristeeksi selluvilla. Päälle ilmansulkupaperi ja sen jälkeen seinät umpeen gyprocilla ja maalaus. Poistettujen eristeiden tilalle esim. selluvilla tai kutterinpuru. Lattiaksi lastulevy ja laminaatti.
- Kolmessa 2. kerroksen huoneessa sisäkattorakenteiden purku raakalaudalle asti huonekorkeuden nostamiseksi vaadittuun huonekorkeuteen. (Nyt rakenne sisältä päin paneeli, muovikalvo, koolaus (4-5cm), Haltex ja raakalauta). Uudeksi kattomateriaaliksi paneeli.
- Yläkerrassa piipun rappauksen uusiminen yhdestä huoneesta. n. 2,5 m2 kokoinen alue


Miten Urakkamaailma toimii


Esillä medioissa

Kauppalehti
Mtv3
Etelä-Suomen Sanomat
Suomen Kiinteistölehti
Etuovi
Vuoden verkkokauppa