Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Homesaneeraus + salaojat + korjausrakentaminen

 

 Rakennuksen tyyppi

Omakotitalo

 Pinta-ala

90 m2

 Sijainti

Kuopio

 Rakennuksen ikä

62

 Remontin toteutus

30.01.2020

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Maankaivuu
Pihan huolto

Kuvaus

Remonttikohde rintamamiestalo, jossa todettu kellarikerroksen eristeissä laajamikrobivaurio. Lisäksi löydetty mikrobivaurioita 2. kerroksen yhdestä huoneesta ulkoseinän ja lattian eristeistä. Samassa yhteydessä kellari eristettäisin ulkopuolelta ja tehtäisiin toimivat salaojat ja sadevesien ohjaus.

Tarkemmat toimenpiteet:
- Talon kivijalkaa ympäröivän, todennäköisesti asbestipitoisen mineriittilevyjen ja sen takaisen mineraalivillaeristeiden purkaminen
- Salaojat talon kolmelle sivulle, sadevesiputket ja eristäminen ulkopuolelle. Liitos kunnan hulevesijärjestelmään tontin pohjoispuolella tien vieressä. Suunniteltujen salaojien ja eristyksen kaaviokuva liitteenä. Eristeenä Isodrän ja Finnfoam.
- Kellarin seinärakenteiden purku betonipinnoille pukuhuoneessa, portaikossa ja kodinhoitohuoneessa (kuvassa nimellä askarteluhuone). Maan vastaisien seinien eristeissä mikrobivauriot, joten niiden purku homepurkuna (pohjapiirrustukseen sinisellä värillä). Muut seinien pinnat mahdollisesti normaali purkuna. Myös kellarin WC:n seinät puretaan. Talon sisälle suuntautuvat WC:n seinät kevyt rakenteisia (puukuitulevyjen välissä mineraalivilla). Myös kylmiö puretaan.
- Kellarin seinäpintojen desinfionti.
- Kellarin seinäpintojen uudelleen rakentaminen (lautakoolaus ilman eristeitä). Myös WC:n seinien uudelleen rakentaminen.
- Yläkerrassa yhden huoneen seinien purku (ulkonurkkauksessa selkeät mikrobivauriot), joten homepurkuna. Lisäksi lattia (lautalattia, jonka päällä lastulevy ja laminaatti) puretaan pois ja puruja poistetaan ainakin ulkonurkkauksen alueelta. Jos mahdollista mikrobivauriota tai sen lähdettä havaitaan, poistetaan kaikki purut. Puru eristeen paksuus 330mm.
- Purkutöiden jälkeen huoneessa ulkoseiniin uudeksi eristeeksi selluvilla. Päälle ilmansulkupaperi ja sen jälkeen seinät umpeen gyprocilla ja maalaus. Poistettujen eristeiden tilalle esim. selluvilla tai kutterinpuru. Lattiaksi lastulevy ja laminaatti.
- Kolmessa 2. kerroksen huoneessa sisäkattorakenteiden purku raakalaudalle asti huonekorkeuden nostamiseksi vaadittuun huonekorkeuteen. (Nyt rakenne sisältä päin paneeli, muovikalvo, koolaus (4-5cm), Haltex ja raakalauta). Uudeksi kattomateriaaliksi paneeli.
- Yläkerrassa piipun rappauksen uusiminen yhdestä huoneesta. n. 2,5 m2 kokoinen alue


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua