Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Autotallin kattoon led-valolistat

Hinta 286,00 €

 

Käyttäjän arvostelu

 Rakennuksen tyyppi

Rivitalo

 Pinta-ala

20 m2

 Sijainti

Vantaa

 Rakennuksen ikä

50

 Remontin toteutus

24.04.2022

 Siivous

-

 Kategoria

Sähkötyöt

Kuvaus

Moi! 70-luvun alun rivarin autotalli. Sulakkeet merkitty hieman epäselvästi mutta väittää että autotalli olisi 16 ampeeria. Olen ajatellut ledilistojen asennusta kattoon valaisun parantamiseksi (kaksi rinnakkain menevää suoraa kiskoa). Katossa on jo loisteputkivalaisin mutta olisi kiva jos tämän virtakytkin on omansa ja ledeillä omansa. Loisteputkivalaisin saa virtansa katon kautta hieman kauempaa autotallin toisessa päässä.

Ledit: löytyvät jo; 2 x 5m cob, 48w/5m (yht siis 2x48w = 96w teho), jännite 12V DC. Kattoon asensin jo alumiinikiskot Pattexilla. Ledinauhoja (2 kpl) lyhennetään n. 4,2 metrin mittaisiksi per kpl joka vähentänee muuntajassa tarvittavaa wattikapasiteettia, suositus lienee n. 1,2x tarvittava wattimäärä (joka lyhennetyillä ledeillä olisi yht. n. 80-85 w)? Ledien liitäntä; näyttää tulevan musta ja punainen johto.

Muuntaja: tätä ei ole. Voin hankkia itse jos saan ohjeet mikä malli/jälleenmyyjä. Tai, voitte tarjota sitä osana tarjoustanne jos saatte komponentin ammattilaisena hankittua edullisemmin.

Itse työ: autotallin katon rajassa on valkoinen rasia, onko jakorasia? Saako virran jatkettua siitä? Sen tulo johdettu seinää pitkin pintavetona. Rasiasta menee virta yhteen pistokepaikkaan sekä ulos pihavaloon. Etäisyys rasiasta alumiinikiskojen alkuun kohtuu lyhyt, vajaa metri molempien alkupäähän kattoa pitkin. Se, mikä toki lisätoiminnallisuutena tarvitaan, on on-off-virtakytkin. Tämän malliin ja sijaintiin otetaan ehdotuksia vastaan (esim. onko seinäkytkin vai "roikkuva" lukulamppukytkin itse johdossa).

Olen yrittänyt tehdä niin paljon itse kuin pystyn jotta kulutaso pysyisi matalana. Etsin kustannustehokasta asennusta, ei tarvitse olla kaupungin tyylikkäin ratkaisu. Jos ledinauhojen liitännän saa sellaiseksi että voin itse liittää johdot "plug n play" kun asennan nauhoja kiskoihin, se oikein ok koska itse nauhojen kiinnitys varmaan hoituu itseltäni (tai jos/kun käyntinne varmistuu, voinhan kiinnittää nauhat listoihin jo valmiiksi jolloin mustat ja punaiset johdot osoittavat ovia kohden jossa tuo valkoinen rasia on lähellä). Pääasiassa siis tarvittaisiin apuja siihen että saadaan virta asianmukaisella jännitteellä tulemaan nauhoihin ja liitännät kuntoon. Ks. liitekuvat, toivottavasti auttavat tarjouksenne tekemisessä, näette siitä mistä kiskot alkavat.




Sähkötyöt
- Kohteesta ei ole olemassa sähkösuunnitelmaa
- Pintoja ei tarvitse purkaa tai niitä on jo valmiiksi purettu
- Valaisinpaikkoja ei tarvitse siirtää
- Valaisimien asennustyö kuuluu urakkaan
- Pääkeskusta ei tarvitse vaihtaa
- Uusia tai vaihdettavia pistorasioita on yhteensä 1


Käyttäjän tekemä arvostelu

Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua