Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Asunnon seinien maalaus kalkkimaalilla

Hinta 1650,00 €

 

Käyttäjän arvostelu

 Rakennuksen tyyppi

Kerrostalo

 Pinta-ala

38 m2

 Sijainti

Vantaa

 Rakennuksen ikä

1964

 Remontin toteutus

10.11.2022

 Siivous

-

 Kategoria

Sisämaalaus

Kuvaus

38 m2 asunto, jonka seinät tulisi maalata kalkkimaalilla (kaksi kerrosta maalia). Asunnossa on maalattuja seiniä ja valmistajan mukaan kalkkimaali voi maalata suoraan maalatun pinnan päälle. Asunnon yhdessä seinässä (n. 5 metriä leveä ja 2,6 metriä korkea, kultainen seinä) on kuitenkin lasikuitutapettia. Se pitää tasoittaa yli, pohjamaalata ja pintamaalata kalkkimaalilla.

Keittiössä on muutama seinähylly ja eteisessä on muutama koukku, jotka pitää irrottaa ja jäljet tasoittaa. Muuten seinissä on vähän siellä täällä vanhoja jälkiä mm. koukuista tms. ja joku naula tai koukku saattaa vieläkin löytyä. Ne pitää poistaa ja reiät pitää tasoittaa ennen maalausta. Myös jalkalistat pitää koko asunnossa irrottaa ennen maalaustöiden aloittamista. Jalkalistat, seinähyllyt ja koukut menevät lattiaremontin yhteydessä sorttiasemalle, joten ne voi jättää keskelle olohuonetta odottamaan remontin seuraavaa vaihetta. Ovilistat jää koska ne on aikoinaan maalattu, ja tällä viikolla niiden yli on vedetty uusi kierros maalia. Lattia on tosiaan menossa vaihtoon, eli sitä ei tarvitse puolestani suojata.

Eteisessä on liukuovikaappi, joka pitää siirtää eteisestä esim. olohuoneeseen. Ne osat seinästä, jotka näkyvät kun kaappi on paikoillaan, maalataan samalla kalkkimaalilla. Kaapin taakse jäävää osuutta ei tarvitse maalata. Eteiskaapinkin voi jättää olohuoneeseen odottamaan lattiaremonttia, se laitetaan paikoilleen kun uusi lattia on asennettu.

Maalaustöissä ei tarvitse huomioida esim. valorajaa koska katto tapetoidaan, mutta siitä syystä pitää maalata 3-4 senttiä katostakin. Eteisen ja keittiön katonrajassa olevat pintavedot ja kotelot maalataan. Maali on Kalklitir ja maalaustyöt tehdään siveltimellä x-strokes-tekniikalla. Tässä lisätietoa aiheesta: https://www.aveo.fi/tuotteet/kalkkimaalit/emma-kalkkimaali

Neliöihin kuuluu pieni vaatehuone, jota ei ole aikoihin remontoitu. Sitä ei tarvitse tässäkään remontissa saada siistiksi mutta ajattelin tuoda työmaalle ”jämämaalia”, mitä on muista remonteistani jäänyt yli. Jämämaalilla voi nopeasti käydä vaatehuoneenkin seinät, katto ja hyllyt läpi. Lopputulos ei niin tarkkaa. Pääasia, että näyttää edes vähän siistimmältä.

Minä hankin maalit, siveltimet, lasikuitutapetin tasoitteet ja pohjamaalit. Urakoitsijan tehtävä on tuoda astia ja vispilä, koska maali (jauho) pitää sekoittaa veteen ja vatkata ennen käyttöä. Työt saa aloittaa marraskuun alussa.


Käyttäjän tekemä arvostelu

Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua