Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Aittamökin katon korjaus

Hinta 6200,00 €

 

 Rakennuksen tyyppi

Loma-asunto

 Pinta-ala

25 m2

 Sijainti

Polvijärvi

 Rakennuksen ikä

1987

 Remontin toteutus

30.06.2024

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Peltikaton asentaminen

Kuvaus

Kattoremontti
- Kattotyyppi on harjakatto
- Nykyinen kattomateriaali on huopa
- Uusi kattomateriaali on pelti
- Sadevesijärjestelmät uusitaan
- Kattoturvatuotteita ei tarvitse uusia
- Katon kaltevuus asteina: 30
- Talon kerrosten lukumäärä: 1
- Yläpohjaan voidaan joutua lisäämään erittäin pieni määrä eristystä

Nykyinen huopakatto poistetaan ja tilalle asennetaan peltikatto. Peltikatto on tiiliprofiilinen ja väriltään tumman harmaa. Mökkirakennuksen katto on uusittu vuonna 2023 ja nyt korjattavan aittamökin peltikaton tyypin ja värin tulee vastata mökkirakennuksen katon väriä. Mökkirakennuksen kate on Kestopelti Oy:n tuote (KESTO tiilikuvio, paksuus 0,6 mm).

Peltikatteen alle asennetaan rimoitus ja aluskate. Katon pinta-ala on noin 40 m2. Katon mitat on urakoitsijan tarkistettava paikan päällä ennen materiaalien hankkimista.

Katon päätyosan räystäslaudoituksen alle on kerääntynyt kosteaa massaa ja muurahaiset ovat tehneet sinne pesän (kuva). Se on vaikuttanut nykyisen huopakatteen alla olevan aluslaudoituksen kuntoon. Kattolaudoituksen päät ja kattolaudoitus ovat hyvin todennäköisesti lahonneet räystäiltä kauttaaltaan, joten yhtenäinen aluslaudoitus räystäiltä (sekä pääty- että lapesivut) vaihdetaan valmiiksi maalatuilla laudoilla (vaalea väri). Päätyosalla aluslaudoitus vaihdetaan aina seinälinjan sisäpuolella sijaitsevaan seuraavaan tukipalkkiin saakka sekä lapeosalla seinälinjan yli sisäpuolelle saakka. Jos räystäsalueen kattorakenteessa havaitaan muurahaisesiintymiä, tulee urakoitsijan poistaa esiintymät ja suihkuttaa vielä kohteisiin muurahaismyrkkyä ennen rimoituksen, aluskatteen ja peltikaton asennusta. Katon lämmöneriste sijaitsee katon vinossa osassa heti aluslaudoituksen alapuolella eli sisäpuolen katto on vino katto. Jos lämmöneristeessä havaitaan puutteita, eristettä lisätään. Ennalta arvioiden puutteet ovat vähäisiä. Katon keskiosan aluslaudoitus jätetään ennalleen. Katon keskiosalla aluslaudoitusta kuitenkin avataan koeluontoisesti muutamasta kohdasta ja tarkistetaan katon ja eristeen kunto. Oletus on, että keskiosalla kaikki on kunnossa, mutta asian ollessa toisin, tehdään työ lisätyönä.

Räystäille asennetaan molemmille puolille kourut ja syöksytorvet. Syöksytorvet (yhteensä 2 kpl) sijoitetaan pohjoisen puolelle kuusimetsään päin. Räystäslaudoitus uusitaan kauttaaltaan (valmiiksi maalattu, valkea). Harjapelti asennetaan. Rakennuksessa ei ole savupiippua.

Jos kattorakenteessa havaitaan muurahaisesiintymiä, tulee urakoitsijan poistaa esiintymät ja suihkuttaa vielä kohteisiin muurahaismyrkkyä ennen rimoituksen, aluskatteen ja peltikaton asennusta. Ennalta arvioiden puutteet ovat vähäisiä. Katon keskiosan aluslaudoitus jätetään ennalleen. Katon keskiosalla aluslaudoitusta kuitenkin avataan koeluontoisesti muutamasta kohdasta ja tarkistetaan katon ja eristeen kunto. Oletus on, että katon keskiosalla kaikki on kunnossa, mutta asian ollessa toisin, tehdään tarvittavat työt lisätyönä.

Työn toteuttamisaika on elokuu 2024 - lokakuu 2024.

Työn maksaa kuolinpesän osakkaat (3 kpl). Lasku jaetaan kolmeen yhtä suureen osaan ja osoitetaan annettaviin osoitteisiin. Tämä on tarpeen kotitalousvähennyksen saamiseksi, koska kuolinpesän kunkin osakkaan tulee hakea vähennystä omassa verotuksessaan ja laskun tulee olla kohdistettu kullekin erikseen.

Työssä tarvittava sähkö on urakoitsijan käytettävissä ja pistorasia on aittarakennuksen seinässä.

Mahdollisia lisätöitä ajatellen urakoitsijan tulee ilmoittaa veloitustuntihinta työntekijöiden työlle. Matkakustannukset tulee sisällyttää tarjoukseen. Mahdollisista työn toteuttamisen sisällön muutoksista, jotka osoittautuvat eteen tulevien seikkojen johdosta välttämättömiksi, sovitaan tilaajan ja urakoitsijan välillä ennen muutosten toteuttamista. Työ tulee tehdä keskeytyksittä saman viikon aikana alusta loppuun saakka.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua