Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

1 tai 2 ilmalämpöpumppua vapaa-ajan asuntoon

Hinta 4639,00 €

 

 Rakennuksen tyyppi

Loma-asunto

 Pinta-ala

180 m2

 Sijainti

Lohja

 Rakennuksen ikä

1970

 Remontin toteutus

12.11.2023

 Siivous

-

 Kategoria

Ilmalämpöpumpun asennus

Kuvaus

Yhden tai kahden uuden ilmalämpöpumpun asennus.

Tarkoituksena on lämmittää ja pitää tiloja kuivina kierrättämällä ilmaa tehokkaammin molemmissa kerroksissa - erityisesti alakerrassa. Olennaista on peruslämmön pitäminen lämmityskaudella kustannustehokkaammin kuin nykyisin pitkälti sähköpattereita käyttäen.
Alustavasti sopivalta laitteelta vaikuttaisi Mitsubishi Electric LN25 HERO 2.0.

- Vähintään yksi uusi ilmalämpöpumppu asennuksineen alakertaan, Sisä- ja ulkoyksiköiden sijoittamiseen on mielessä ensisijainen ja toissijainen sijoittamisvaihtoehto.
Ensisijaisella saataisiin toimivampi sisäilman kierto. Silloin ulkoyksikkö tulisi kylmään ulkovarastoon poistoveden ohjauksen kannalta sopivalle korkeudelle seinäkiinnityksellä itse rakennettavaan lisäkoolaukseen. Tila on suojainen, mutta ilma pääsee vaihtumaan melko vapaasti. Ilman kierron riittävyys pumpun toiminnan kannalta tulisi arvioida. Ulkovaraston sisäkuvassa sijoituspaikka olisi sähkökeskuksen viereinen lautaseinä, jossa on nyt puutarhaletkuja roikkumassa. Siitä on parvekelaudoituksen alla vapaa reitti putkien viemiseen sisäyksikölle betoniseinän yli, sisäpuolella pudotettuna välikatosta.

Toissijaisessa vaihtoehdossa sisäyksikkö tulisi työhuoneessa eri seinälle, jolloin ilman kierto alakerrassa ei toimisi yhtä hyvin. Tässä vaihtoehdossa ulkoyksikkö kiinnitettäisiin ulkoseinään (ulkoterassin kuvassa betoni tai tätä varten vahvistettava lautaseinä ulkovaraston päädyssä). Tulisi siis parvekkeen alle kohtaan, jossa on terassilaudoitus ja mahdollisuus ohjata poistovesi alarinteeseen. Läpivienti sisäyksikölle tuuletusikkunan yläpuolelta.

- Mahdollisesti vastaava laite myös yläkertaan, jossa sijoituspaikka olisi samassa kohdassa kuin alakerran laitteen toissijainen sijainti. Ulkoyksikkö myöskin alakerran terassille, koska kapealla yläparvekkeella se olisi hankalasti tiellä.
Sisällä portaikossa on vanha ilmalämpöpumppu, joka vaikuttaa lähinnä yläkertaan, mutta sen teho, sijainti ja säädöt eivät tue tehokasta peruslämmön ylläpitoa. Siksi harkitsen toisenkin uudenaikaisen ilmalämpöpumpun asennusta samalla kertaa yläkerran avoimeen olohuonetilaan.

- Sähkön syöttö ulkoyksiköille + mahdollisille sulanapitokaapeleille poistoveden ohjausputkia varten talon ryhmäkeskuksesta (n 3 kpl 16A-lisäsulakkeita vanhaan ryhmäkeskukseen, ulkopistorasiat ym).

- Asiantuntija-apu vaihtoehtojen arviointiin:
-- Alakerran laitteiden sijoittaminen, ensisijaisen vaihtoehdon toteuttamiskelpoisuus
-- Poistoveden ohjauksen huomiointi ja neuvonta erityisesti talvia ajatellen

- Laitteet mukaan tarjoukseen erikseen hinnoiteltuna ensisijaisena vaihtoehtona, olettaen, että se on edullisin ja käytännöllisin tapa. Vaihtoehtoisesti voin tilata laitteet itse erikseen.

Kaikki asennustyöt mielellään syys-lokakuun tai viimeistään marraskuun aikana.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua