Uusi kohde!

Kesämökin lattiaremontti, Leppävirta

18 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

FinMD OY, Helsinki

1 tunti sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Oulu

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Lämminvesivaraajan vaihto, Ylöjärvi

35 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Metsähankala Oy, Tampere

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kantavan seinän purku / oviaukon suurent..., Askola

1 tunti sitten

×

Rakennusurakan yleiset sopimusehdot – YSE 1998


Rakennusurakan yleiset sopimusehdot, tai niin kutsuttu YSE 1998, on julkaistu vuonna 1998 ja on päivitetty versio vuoden 1983 vastaavista ehdoista jonka se myös korvaa. Nämä sopimusehdot on tarkoitettu elinkeinoharjoittajien välisiin urakkasopimuksiin ja ne sopivat tällaisenaan muutoksitta myös sivu- ja aliurakoihin. Nämä sopimusehdot ovat varsin merkittävät, sillä valtaosaan yritysten ja yhteisöjen välisiin urakoihin sovelletaan juuri näitä ehtoja.

Rakennusurakan yleiset sopimusehdot ovat sen verran laajat, että niitä ei yleensä sovelleta muihin kuin suuriin korjauksiin. Pienempiin korjaushankkeisiin sovelletaan yleensä pienurakkasopimusehtoja: Tästä huolimatta, mikään ei estä soveltamasta pienempiin urakoihin joitain YSE:n sopimusehtoja tai periaatteita jos molemmat osapuolet ovat asiasta yhtä mieltä.
RAKENNUSURAKAN YLEISET SOPIMUSEHDOT – YSE 1998

Suomen toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry on vahvistanut nämä rakennusurakan yleiset sopimusehdot, jotka on valmisteltu yhteistyössä Rakennusteollisuuden Keskusliitto ry:n, Suomen Maarakentajien Keskusliitto ry:n ja Suomen Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto ry:n kanssa. Luonnos sopimusehdoiksi on ollut laajalla lausuntokierroksella ja valmistelussa on kuultu eri yhteisöjä, kuten LVI-Urakoitsijat ry:tä, Rakennustuoteteollisuus RTT ry:tä ja Teräsrakenneyhdistys ry:tä.

Nämä rakennusurakan yleiset sopimusehdot korvaavat tähän asti käytössä olleet Rakennusurakan yleiset sopimusehdot YSE 1983 (RT 16- 10193) ja Sivu- ja aliurakoita koskevat muutokset YSE 1983 -ehtoihin (RT 16-10205). YSE 1998 ei kuitenkaan korvaa edellä mainittuja ehtoja silloin, kun urakkasopimuksessa on viitattu vanhoihin ehtoihin.


Osta ehdot Rakennustiedon nettikaupasta

Tarvitsetko apua?

Usein kysytyt kysymykset


7 1 1 4 1 6 0 6

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.